DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Za tajemstvím skotské Vysočiny

DALŠÍ INFORMACE

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Tento zájezd vás zavede na nejzajímavější místa ve Skotsku. Na vlastní oči budete moci spatřit nejzáhadnější skotské jezero i poznat tajemství výroby skotské whisky. Projdete se ve stopách skotských i anglických králů a královen.  


PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Ráno sraz s průvodcem na letišti v Praze (cca v 07:30). Odlet z Prahy do Edinburghu v dopoledních hodinách (09:00). Přílet do  Edinburghu kolem poledne (11:15). Odpoledne je věnováno prohlídce Edinburghu - projdete se Královskou mílí, navštívíte edinburský hrad  i Holyrood Palace - sídlo královny. V podvečer přejezd na ubytování v hotelu v okolí Edinburghu.
2. den:  Dopoledne zastávka v Dumferline - historickém skotském městě (katedrála, královský palác). Dále se vydáte do Stirlingu na prohlídku jednoho z nejkrásnějších hradů ve Skotsku - hradu Stirling a krátké návštěvě památníku Williama Wallace - kdo neviděl film Statečné srdce s Melem Gibsonem v hlavní roli? Poté zamíříte do malebné části Skotska - Trossachs s řadou krásných jezer. Trasa povede kolem jednoho z nejkrásnějších skotských jezer - Loch Lomond. Dále průjezd tajemným vřesovištěm Rannoch Moor a úchvatným údolím Glencoe, které je považováno za jednu z nejkrásnějších přírodních partií Skotska. Možná jej znáte z filmů "Harry Potter a vězeň z Azkabanu" nebo "Highlander" se Seanem Connerym v hlavní roli. Později odpoledne dorazíme k prvním zálivům Severního moře. Po cestě se vám nabídne řada nádherných výhledů na západní pobřeží Skotska, jeho zálivy a ostrovy i na nejvyšší horu Skotska - Ben Nevis. Na závěr dne se zastavíte u Neptunových schodů. Neptunovy schody jsou soustavou osmi zdymadel na Kaledonském kanále, který spojuje západní a východní pobřeží Skotska.Večer ubytování v oblasti Fort William / Loch Ness.

3. den: Ráno přejedete k jezeru Loch Ness, kde  se zastavíte  u zřícenin hradu Urquhart Castle, místě nejčastějšího výskytu lochneské nestvůry. Pokračovat budete návštěvou palírny Glen Ord. Odtud pak zamíříte dále do města Inverness. V podvečer ubytování v hotelu na Skotské vysočině.
4. den:  V průběhu dne průjezd centrální částí Skotské Vysočiny. Postupně navštívíte nebo se zastavíte  u těchto objektů a památek:  Blair Castle, hrad vévody z Athollu. Pitlochry, prohlédnete si  vodní elektrárnu, kde budeme pozorovat systém, kterým lososi "táhnou" do přehrady.  Perth - Scone Palace, místo korunovace skotských králů. Nakonec dorazíte do mekky golfu, městečka St. Andrews na východním pobřeží Skotska Nocleh v oblasti Skotské Vysočiny.

5. den:  Dopoledne se přes Forth Bridge vrátíte do oblasti Edinburghu a na letiště. Odlet z Edinburghu zpět do Prahy v odpoledních hodinách. 


SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 02.06.2022 - 06.06.2022

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Vyprodáno! 24990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Zavazadlo k odbavení do 15 Kg Vyprodáno! 2100 Kč
Komplexní pojištění Vyprodáno! 300 Kč
Jednolůžkový pokoj Vyprodáno! 5990 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Ubytování ve standardních hotelech, zpravidla 2-lůžkové pokoje.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava z Prahy do Edinburghu a zpět
  • příruční zavazadlo (40x20x25 cm)
  • doprava minibusem po Skotsku
  • 4x nocleh
  • 4x snídaně
  • služby průvodce CK 

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • zavazadlo k odbavení 
  • komplexní pojištění
  • vstupy do objektů




POZNÁMKY

Vstupné (orientačně): Edinburgský hrad - 17,5 GBP, hrad Stirling - 16 GBP, Wallace Monument - 10,75 GBP, hrad St. Andrews + kostel a věž, hrad a muzeum - 9 GBP, Urquhard Castle - 9,6 GBP, Loch Ness - 8,45 GBP, Blair Castle - 15 GBP (pouze zahrady - 7,7 GBP), Eilean Donan Castle - 10 GBP, Palace of Holyroodhouse - 16,5 GBP, palírna whiskey - 15 GBP, Rosslyn Chapel - 9 GBP, Scone Palace (zahrady) 5 GBP.


Letenky: leteckou dopravu z Prahy do Edinburghu zajištuje nízkonákladový dopravce. Součástí ceny letenky není zavazadlo k odbavení. Toto je nutné, v případě požadavku, doobjednat samostatně.