DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Za poklady Emirátů

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Objevte s námi krásu Spojených Arabských Emirátů, které patří nejbohatším státům světa. Ukážeme vám, proč jsou Dubaj či Abu Dhabi tak obdivované - mrakodrapy, umělé ostrovy ve tvaru palem, nejluxusnější hotely světa, luxusní obchody, ale také prosluněné pláže s bílým pískem a desítky nádherných mešit.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Odlet ve večerních hodinách z Prahy do Emirátů (22:10 - 07:30). Přímý let trvá cca 6 hodin.
2. den: V ranních hodinách přílet do Dubaie.  Transfer do hotelu a uložení zavazadel. Dále dopoledne prohlídka Dubaje. Postupně si prohlédnete nebo navštívíte: hotel ve tvaru plachetnice Burj Al Arab, palmový ostrov Jumeirah, největší mešitu ve městě - Jumeirah Mosque vyobrazenou na bankovce v hodnotě 500 dirhamů, ultramoderní obytnou dubajskou čtvrť Dubai Marina, Dubai Mall - největší obchodní centrum na světě s akváriem a ledovou plochou.
3.den: Fakultativní výlet ABU DHABI nebo relaxace u moře a nákupy.
Dopoledne odjezd autokarem do cca 100 km vzdáleného Abu Dhabi. Okružní jízda městem se zastávkami: Velká mešita šejka Zayeda - pojme asi 40 tisíc věřících, patří k největším na světě, je postavena z bílého mramoru, zdobena barevnými kamínky a 24 karátovým zlatem. Palác Al-Husn - pro čistě bílou barvu se mu říká Bílá pevnost. Dále po pobřežní promenádě Corniche s hotelem Hilton k nákupnímu středisku Marina Mall připomínající svým tvarem stan, kde budete mít individuální volno na oběd či nákupy. Dále zastávka u nejnovějšího muzea Louvre v Emirátech. Při zpáteční cestě se pak zastavíme na polostrově  Yas, kde se od roku 2009 jezdí Velká cena Formule 1, součástí je i Ferrari World - zábavní park ve stylu automobilového průmyslu. Večer návrat do hotelu v Dubai.
4.den: Tento den bude věnovaný historické části Dubaje a typickým místním trhům. V dopoledních hodinách přejedete do "historické" části města - do čtvrti Bastakyia a k Dubai Creeku, kde se projdete starou částí Dubaie. Budete mít možnost navštívit i místní muzeum vybudované v bývalé obranné věži, které se věnuje původnímu životu i obrovskému rozmachu Dubaje. Poté nastoupíme na typický dopravní prostředek po creeku - dřevěné lodičky a necháte se přepravit na typická arabská tržiště - souky. Ve staré části zvané Deira můžete okusit tu pravou orientální atmosféru arabského světa v uličkách s kořením a zlatem.  Navštívit můžeme Gold Souk (trh se zlatem), Spice Souk (s kořením) apod. Později odpoledne pak zamíříte k nejvyšší budově světa - Burj Khalifa, která měří 828 metrů a má 163 pater. Fakultativně mohou zájemci vyjet na vyhlídkovou plošinu ve 124. patře nebo dokonce ve 148. patře. Celý den zakončíte večerní podívanou na Dubai Fountain, která je dlouhá přes 250 metrů. Jedná se o jedinečnou světelnou a hudební show, kdy voda stříká až do výšky 150 metrů a osvětluje ji několik tisíc reflektorů.
5.den: Dopoledne volno, možnosti individuálních nákupů v největších obchodních centrech na světě nebo koupání. Případně můžete volno využít k návštěvě Dubai Frame, což je 150 m vysoká rozhledna ve tvaru rámu, která byla dostavěna v roce 2018. Největším lákadlem je částečně prosklená podlaha v horní části rámu. Ve spodní části se nachází muzeum ukazující jak historii Dubaje, tak prezentaci, jak by mohla Dubaj vypadat za 50 let  V odpoledních hodinách individuální transfer na letiště. Odlet do Prahy, přílet do Prahy ve večerních hodinách (17:10 - 21:10).

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 19.09.2021 - 23.09.2021

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Vyprodáno! 23990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Příplatek za 1-lůžkový pokoj Vyprodáno! 3990 Kč
Celodenní výlet Abu Dhabi Vyprodáno! 1250 Kč
Výlet: Večerní projížďka lodí s večeří Vyprodáno! 1150 Kč
Výlet: Desert safari s večeří Vyprodáno! 1350 Kč
vstupenka Burj Khalifa / 124. patro Vyprodáno! 1100 Kč
vstupenka Burj Khalifa / 148. patro Vyprodáno! 2790 Kč
vstupenka Dubai Frame Vyprodáno! 550 Kč
Komplexní pojištění Vyprodáno! 550 Kč
Zavazadlo k odbavení (do 20 kg) Vyprodáno! 1790 Kč

PODROBNÝ POPIS

Pobyt v Dubaji si můžete zpestřit několika dalšími fakultativními výlety:

Večerní projížďka lodí s večeří - projížďka typickou arabskou lodí, tzv. dhow, po creeku (mořské kanály) kolem staré Dubaje.  

Pouštní safari s večeří - vyjížďka džípy 4x4 do pouště. Dle času výletu je součástí oběd nebo večeře. Trvání cca 4 hodiny.

(Tyto výlety nejsou doprovázeny průvodcem CK.)


Při pobytu v Dubai budete patrně k návštěvě jednotlivých míst a zajímavostí využívat metro. Jízdné v metru závisí na počtu tzv. zón, které projedete a pohybuje se zpravidla v rozmezí od 4 do 9 dirhamů. Tedy cca 25 - 55 Kč.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letenku z Prahy do Emirátů a zpět 
  • malé palubního zavazadlo (7 kg)
  • 3x nocleh v hotelu 3* v Dubaji
  • 3x snídani
  • transfer z letiště do hotelu
  • služby průvodce CK

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupné do objektů
  • pojištění
  • pobytová taxa 10 AED / noc (splatná na recepci hotelu)
  • místní dopravu
  • místní spropitné (bakšiš)
  • zavazadlo k odbavení

POZNÁMKY

INFO k cestovnímu dokladu: Upozorňujeme na skutečnost, že izraelské razítko v cestovním pase je pro vstup do SAE nežádoucí !
Prohlídka Dubaje se počítá s využitím místní dopravy (metro).

V případě zájmu o návštěvu vyhlídkové plošiny na Burj Khalifa doporučujeme včasnou rezervaci. Počet osob, které mohou navštívit tuto plošinu je limitován a časové vstupenky mohou být vyprodány i několik týdnů předem. Návštěva je plánována ve večerních hodinách, kdy je možné pozorovat i barevnou vodní fontánu u tohoto objektu.

Návštěva Burj Al Arab - restaurace a vyhlídkové plošiny je spojena s poplatkem 800 - 1000 AED.


POZNÁMKY K TERMÍNU

Aktuálně:
Při rezervaci do 30.6.2021 je požadovaná záloha pouze 1000 Kč.
Samostatné osoby bez nutnosti příplatku za 1-lůžkový pokoj (pokud souhlasí s doobsazením).