DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Vlakem k Baltskému moři - Gdaňsk, Malbork, Sopoty

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Cestování vlakem je výrazně pohodlnější, než autokarem a tak se s námi můžete tentokrát vydat na sever Polska, až k Baltskému moři, kde na vás čeká několik historických stavebních skvostů, památek a dalších zajímavostí.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Večer odjezd mezinárodním lehátkovým vlakem z Prahy (22:18)  do Polska (další nástupní místa Pardubice, Česká Třebová, Olomouc, Ostrava, Bohumín). 

2.den: V ranních hodinách přestup v Katovicích na expresní vlak do Gdaňsku. Příjezd do Gdaňsku v poledne. Ubytování v hotelu a prohlídka historického centra metropole severního Polska. GDAŇSK je starobylé hanzovní město s tisíciletou historií, považované právem za nejkrásnější kulturní perlu na břehu Baltského moře, historické jádro města s renesančními a gotickými památkami obnovené po 2. sv. válce, kostel Panny Marie s Gdaňskou madonou - jeden z největších cihlových kostelů na světě, Velký mlýn, Stary Zuraw, radnici se zvonkohrou a Kanál Raduni, projekt německých rytířů ze 14. stol.. Dále pak nespočet kostelů, hospůdek i obchůdků s medovým zlatem se-veru - jantarem.  Turistickým centrem Gdaňska je ulice Dluga a náměsti Dlugy Targ s mnoha krásnými domy, obchůdky, kavárnami a restauracemi.

Druhá světová válka začala 1. září 1939 německým útokem  na poloostrov Westerplatte - dnes gdaňském předměstí. Najdete zde velkolepé Muzeum 2. světové války.

3. den: Ráno se z GDAŇSKU vypravíte regionálním vlakem do dalšího města Trojměstí (společný název pro města Gdaňsk, Gdyně a Sopoty) - secesního lázeňského města SOPOTY. Projdete se k písečným plážím, prohlédnete si umělecký unikát - tzv. Krzywy domek (stavba architektů Szotyński získala titul - "nejpodivuhodnější budova světa") a městský maják a závěrem i nejdelší dřevěné molo v Evropě o délce přes 500 metrů. K obědu doporučujeme ochutnat místní specialitu - smaženou rybu.

Odpoledne pak přejedete do GDYNĚ, poslední město z Trojměstí, původně rybářská vesnice ze 13. století v Gdaňském zálivu, dnes supermoderní přístav Baltského moře. Navštívit budete moci oceánografické muzeum i historické lodě zakotvené v přístavu - plachetnicí Dar Pomorza a historickou válečnou loď Blyskawica. Večer návrat do Gdaňsku. 

4. den: Ráno se vydáte po stopách středověkých křižáků na slavný křižácký hrad Malbork (UNESCO) - sídlo Řádu německých rytířů, největší cihlová gotickou stavba světa. V Malborku budete moci ochutnat rovněž místní kulinářské speciality. Později odpoledne odjezd vlakem zpět do ČR. Ve večerních hodinách přestup v Katovicích na lehátko-vý vlak do ČR. 

5. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách (07:32).

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 24.08.2022 - 28.08.2022

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 9890 Kč
Příplatky Kapacita Cena
příplatek 1-lůžkový pokoj ve 3* hotelu Vyprodáno! 2890 Kč
komplexní pojištění Vyprodáno! 300 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
odjezd Praha Vyprodáno! 0 Kč
odjezd Pardubice Vyprodáno! 0 Kč
odjezd Česká Třebová Vyprodáno! -300 Kč
odjezd Olomouc Vyprodáno! -400 Kč
odjezd Ostrava Vyprodáno! -500 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotel 3* v centru Gdaňsku.

PODROBNÝ POPIS

Nástupní / odjezdová místa: Praha, Pardubice, Česká Třebová, Olomouc, Ostrava.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava vlakem Praha - Gdansk - Praha 
  • lehátko na úseku Praha - Katovice - Praha
  • 2x nocleh v hotelu (2-lůžkové pokoje) 
  • 2x snídaně 
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • místní lokální dopravu v oblasti Gadnsku (Sopoty, Gdyně, Malbork) 
  • vstupy do objektů
  • pojištění