DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Víkend v jižních Čechách s výletem do Rakouska

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Čekají na vás místa, která jsou spojena s řadou slavných českých osobnosti - vojevůdcem Janem Žižkou z Trocnova, šlechticem Petrem Vokem z Rožmberku či stavitelem jihočeských rybníků Jakubem Krčínem. 

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den:  Ráno odjezd z Prahy do oblasti jižních Čech. Nejprve se zastavíme v historickém a lázeňském městě Třeboň.  Třeboňský zámek byl posledním sídlem slavného rodu Rožmberků. Procházka centrem města s malebným náměstím i uličkami plnými rybích restaurací, zámeckým parkem i kolem rybníka Svět k jedné z nejzajímavějších staveb jižních Čech, Schwarzenberské knížecí hrobce. Odpoledne pak zamíříme do rodiště nejslavnějšího českého vojevůdce, Jana Žižky z Trocnova. V Trocnově navštívíme vzpomínkový areál, který je věnován památce slavného rodáka a proslulého vojevůdce. Můžete shlédnout nejen památník Jana Žižky, ale také základy dvorce, který patřil Janu Žižkovi. Později odpoledne dorazíte do Borovan, kde si prohlednete augustiánský klášter. Klášter v Borovanech byl založen v roce 1455. V roce 1785 byl klášter zrušen a novými vlastníky, Schwarzenberky, byl přestavěn na zámek. Večer ubytování v hotelu.
2.den:  V tento den se vydáte na celodenní výlet do Rakouska. Nejprve se vydáme k hradu Heidenreichstein o kterém se říká, že je to nejkrásnější vodní hrad v Rakousku. Hrad Heidenrechstein je největším středověkým rakouským vodním hradem a říká se o něm, že nebyl nikdy dobyt. Hrad pochází již z roku 1160! Do hradu se dostanete jen přes dva padací mosty. Odpoledne pak zamíříte do městečka Weitra. Weitra dala název celému okolnímu kraji: Vitorazsko. Je spojeno se šlechtickým rodem Kuenringů, z něhož pocházela i známá milenka krále Přemysla Otakara II. Anežka zvaná Palceřík. Vedle historického centra města můžete navštívit i zámek, který byl, původně jako hrad,  založen již ve 13. století. Současná podoba zámku pochází z 18. století. V podvečer návrat do hotelu. 
3.den: Dopoledne se vypravíme typickou jihočeskou krajinou plnou rybníků na tvrz Žumberk. Tvrz Žumberk je historicky i stavebně unikátně dochovaným  komplexem opevněného jádra středověké vesnice.  Vedle vlastní tvrze se zachovala i část hradební zdi a několik bašt.  Žumberk byl střídavě ve vlastnictví cisterciáckého kláštera ve Vyšším Brodě a rodu Rožmberků, později pak Švamberků. Kolem poledne přejdeme do městečka Nové Hrady, kde si budete moci prohlédnout jak  pěkné historické centrum s řadou hospůdek a restaurací, tak třeba i místní kovárnu. Hlavním cílem je však rozsáhlý komplex hradu. Původně gotický hrad byl založen v polovině 13. století pány z Landštejna, později přešel do vlastnictví  rodu  Rožmberků. Po bitvě na Bílé hoře jej získal rod Buquoyů, kteří zde žili až do roku 1945.
Návrat do Prahy ve večerních hodinách.

Tento zájezd již není v naší nabídce!

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

1- a 2- lůžkové pokoje se sociálním zařízením

PODROBNÝ POPIS

Orientační ceny vstupů:
Zámek Třeboň: Trasa Rožumberské renesanční interiery 140 Kč/dospělý, 100 Kč/děti 6 - 18 let a senioři od 65 let, děti do 6 let zdarma
Schwarzenberská hrobka: Kaple a krypta 90 Kč/dospělý, 60 Kč/děti 6 - 18 let a senioři od 65 let, děti do 6 let zdarma  
Agustiánský klášter v Borovanech: dospělí 70 Kč, senioři od 65, ZTP a děti (6-15 let) 40 Kč
Tvrz Žumberk - Tvrz 70 Kč, senioři a děti 40 Kč, Lapidárium 40 Kč, senioři a děti 20 Kč
Hrad Nové Hrady -  140 Kč, senioři a děti od 110 Kč
Hrad Heidenreichstein  - prohlídka s průvodcem 10,5 EUR, senioři a děti 9 EUR

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • 2x nocleh 
  • 2x snídaně
  • dopravu autokarem
  • služby průvodce 

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupné do objektů
  • místní poplatek
  • pojištění