DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Velikonoce v Petrohradu, letecky

DALŠÍ INFORMACE

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Petrohrad, Leningrad či Saint Petersburg - pořád stejné město. Město, které změnilo dějiny celého 20. století. Město, o kterém se říká, že je pokladnicí ruského umění.  Město, které vás nadchne.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Dopoledne odlet z Prahy do Petrohradu (11:20 - 14:40). Přílet do Petrohradu v odpoledních hodinách. Transfer do hotelu. V podvečer prohlídka centra Petrohradu - projdete se po proslulém Něvském prospektu, dále zamíříte na  Palácové náměstí s majestátním Alexandrovým sloupem a k Zimnímu paláci  (dnešní  Ermitáži). Zastavíte se na nábřeží odkud je možné shlédnout slavnou budovu Admirality a ti nejvytrvalejší se možná dočkají i tradičního zvednutí mostů přes řeku Něvu.

2.den: Po snídani se vypravíte k proslulé ikoně města - křižníku Aurora. Poté se můžete vypravit  do Petropavlovské pevnosti. Zde v katedrále Sv. Petra a Pavla se nachází hrobky mnoha ruských carů - např. hrobka Petra Velikého, Kateřiny Veliké či posledního ruského cara Mikuláše II. Odpoledne můžete využít k návštěvě Ermitáže, jedné z nejslavnějších uměleckých galerií na světě,  či řady dalších památek v historickém centru města.

3.den: V tento den zamíříte do Petrodvorců (památka Unesco). Úchvatná rezidence a  park Peterhof byl letním sídlem cara Petra Velikého. Impozantní je především velká kaskádová fontána, která 37 zlacených soch, 64 fontána a 142 vodotrysků. V podvečer návrat zpět do centra Petrohradu.

4.den: Dopoledne fakultativní výlet do městečka Puškino, dříve známé pod názvem Carskoje Selo, jehož parky a paláce patří k nejkrásnějším památkám na carské Rusko.  Budete moci navštívit tzv. Kateřinský palác a především pak proslulou Jantarovou komnatu

5.den: Dopoledne můžete využít k návštěvě  dalších muzeí a památek. Nabízí se např. Fabergeovo museum s unikátními zlatnickými výrobky,  Jusupovův palác - místo, kde byl zavražděn Rasputin či majestátní katedrála Sv. Izáka.  Kolem poledne odjezd z hotelu na letiště a odlet zpět do Prahy (15:30 - 17:00). Přílet do Prahy ve večerních hodinách.


SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 14.04.2022 - 18.04.2022

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 16990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Fakultativní výlet Puškino Volno 1590 Kč
Jednolůžkový pokoj Volno 3990 Kč
Hotel 4* Volno 2000 Kč
Komplexní pojištění Volno 300 Kč
Zajištění e-víz Volno 200 Kč
Zavazadlo k odbavení Volno 1650 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotelu 3* v centru města. 

Za příplatek je možné zajistit ubytování v hotelu 4*.

STRAVOVÁNÍ

Snídaně v hotelu.

PODROBNÝ POPIS

Výlet do Petrodvorců je organizován s využitím místní dopravy (bus / metro / rychloloď). Cena jízdného (v nejdražší variantě  - rychloloď) se pohybuje kolem 25 Eur.

Fakultativní výlet Puškino (Carskoje Selo) - cena zahrnuje dopravu do Puškina a vstupné do Kateřinského paláce a Jantarové komnaty.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - Petrohrad - Praha, včetně palubního zavazadla
  • transfery z letiště do hotelu a zpět
  • 4x nocleh v hotelu 3* (2-lůžkové pokoje)
  • 4x snídaně
  • technický průvodce CK

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • místní dopravu
  • zavazadlo k odbavení
  • vstupy do objektů a památek
  • jízdné do Petrodvorců

POZNÁMKY

Od 1.10.2019 je možné navštívit oblast Petrohradu na tzv. zjednodušená e-víza.

Některé vstupy v Petrohradě: Ermitáž - hlavní palác: 750 RUB,  Aurora: 700 RUB.

(100 RUB = cca 35 Kč)


Víza - upozornění: V současné době je pozastaveno  vydávání tzv. e-víz. Standardní víza  stojí cca 2800 Kč a na jejich vyřízení je třeba cca 14 dní.  Předpokládáme, že agenda e-víz bude obnovena po ukončení covidových opatření.


Pro více informací o poznávacích zájezdech do Ruska navštivte naše webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.