DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Turecko - velký okruh, letecky

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

V Turecku se prolínají dvě kultury - islámská - orientální a západní - evropská. Tureckem vedly a stále tudy vedou významné obchodní cesty mezi Západem a Východem. Turecko je stát, který vám může nabídnout opravdu mnoho, starobylé antické a byzantské památky, islámské monumenty, pohodové lidi, vynikající kuchyni a krásné moře.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odlet z Prahy. Přílet do Turecka do Istanbulu. Ubytování.
2. den: ISTANBUL (UNESCO) - různorodé město na dvou kontinentech s množstvím byzantských a osmanských památek (chrám Hagia Sofia, Modrá mešita, Sulejmanova mešita, palác Topkapi s harémem, Yerebatanská cisterna aj.) Nocleh v Istanbulu.
3. den: Dokončení prohlídky ISTANBULU. Odpoledne přejezd do Ankary. Nocleh.
4. den: ANKARA - hlavní město Turecka se známým Muzeem Anatolských civilizací. Nocleh v Kappadokii.
5. den: Údolí GÖREME (UNESCO) a CAVUSIN - jedny z největších přírodních zajímavostí v Turecku, kde byl v sopečných tufech dešťovou vodou vymodelován pohádkový barevný svět skalních pyramid a různých bizarních útvarů, ve kterých lidé vyhloubili řady kostelů, skalních klášterů i měst. Návštěva osady UCHISAR. Podzemní město DERINKUYU nebo KAYMAKLI. V rámci programu může být zařazena návštěva dílen na zpracování onyxu a výrobu keramiky (tradiční řemesla v oblasti Kappadokie), s možností nákupu výrobků. Nocleh v Kappadokii.
6. den: Odjezd v časných ranních hodinách do Konye. KARAVANSERAY SULTANHANI - malá pevnost, která sloužila jako ochrana při odpočinku obchodních karavan. Prohlídka KONYE - významného města muslimských věřících s věhlasnou mešitou. Nocleh.
7. den: TURECKÁ RIVIÉRA - PERGE - impozantní zříceniny významného antického města, monumentální brány, stadion, antické lázně, sloupová kolonáda. ASPENDOS s jedinečně dochovaným římským divadlem. Vodopády KURSUNLU - soustava jezírek propojených vodopády připomínající zmenšená Plitvická jezera. Prohlídka starého centra ANTALYE - nejvýznamnějšího letoviska na jižní riviéře. Nocleh.
8. den: PAMUKKALE (UNESCO) - travertinové kaskády a jezírka. Jeden z nejzajímavějších přírodních útvarů světa. Antické město HIERAPOLIS (UNESCO).
9. den: Jedna z nejkrásnějších antických lokalit AFRODISIAS. Přejezd k Egejskému moři. Nocleh.
10. den: Efes - archeologický areál unikátních antických staveb se slavnou Celsovou knihovnou, Trajánovým a Hadriánovým chráme, obrovským divadlem s krásným výhledem aj. Nedaleké trosky jednoho ze sedmi divů starověkého světa - ARTEMIDINA CHRÁMU. DIDYMA - ve starověku proslulá věštírna. PRIÉNÉ - vykopávky antického města zajímavé svojí pěknou polohou na terasách vysoko na kopci s nádherným výhledem daleko do kraje. V rámci programu může být zařazena ukázková výroba koberců nebo ukázka tradiční výroby šperků, s možností nákupu. Nocleh.
11. den: PERGAMON - antické město s akropolí na vysoké skále, ze které je pěkný rozhled. Pozdě večer příjezd do Istanbulu. Nocleh.
12. den: Odlet z Istanbulu do Prahy.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 12.10.2023 - 23.10.2023

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Vyprodáno! 29990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Příplatek za jednolůžkový pokoj Vyprodáno! 5000 Kč
Komplexní pojištění Vyprodáno! 720 Kč
Záloha na Let balónem v Kapadokii Vyprodáno! 2500 Kč

PODROBNÝ POPIS

Fakultativně: Záloha na let balonem v Kappadokii
5. den, cca 1 hod. let v brzkých ranních hodinách před programem. Od klientů vybíráme zálohu 2.500 Kč. Na místě bude potřeba doplatit cca 130 - 150 EUR.


V závislosti na změně letového řádu může být zájezd prodloužen o jeden den. V takovém případě bude rozšířen počet ubytování se snídaní a účtován bude povinný příplatek 650 Kč / os.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • leteckou dopravu Praha - Istanbul a zpět
  • dopravu tureckým autokarem dle programu
  • průvodce
  • 11x ubytování v hotelích
  • 11x polopenzi

POZNÁMKY