DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Skotsko - Grand Tour, letecky

DOKUMENTY

  • Military Tattoo - skotský festival přehlídek vojenských bubeníků a armádních kapel britských a mezinárodních ozbrojených sil

DALŠÍ INFORMACE

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Skotsko bez kompromisů!

V rámci tohoto zájezdu vám chceme představit  nejatraktivnější místa, památky i turistické zajímavosti Skotska.
Vedle obvyklých turistických hitů jako je královský Edinburgh, jezero Loch Ness či půvabné Glencoe vám nabídneme i místa a události, které obvykle v nabídkách jiných zájezdů nenajdete: Navštívíte proslulý dudácký festival Military Tattoo, projedete se vlakem Harryho Pottera, vstoupíte do Ztraceného údolí a poznáte i vzdálené tajemné souostroví  Orkney.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odlet z Prahy do Edinburghu v dopoledních hodinách. Přílet do  Edinburghu odpoledne.  Dále odpoledne zastávka u Rosslyn Chapel - krásná kaple z 15. století, údajné místo odpočinku Svatého grálu (film Šifra mistra Leonarda).  Večer ubytování v hotelu v oblasti Stirlingu.

2. den: Ráno vyrazíme do mekky golfu, městečka St. Andrews na východním pobřeží Skotska. Budete moci obdivovat pozůstatky velkolepé katedrály z 12. století, i se projít po nejstarším a nejproslulejším golfovém hřišti. Dále zamíříme do královského Edinburghu. Procházka královskou mílí, návštěva hradu a večer možnost návštěvy představení Milittary Tattoo (fakultativně). Pozdě večer návrat na ubytování.

3. den: Dopoledne prohlídka jednoho z nejkrásnějších hradů ve Skotsku - hradu Stirling a krátká návštěva památníku Williama Wallace (kdo neviděl film Statečné srdce s Melem Gibsonem v hlavní roli?). Poté zamíříme do malebné části Skotska - Trossachs s řadou krásných jezer. Naše trasa povede kolem jednoho z nejkrásnějších skotských jezer - Loch Lomond. Dále průjezd tajemným vřesovištěm Rannoch Moor a úchvatným údolím Glencoe, které je považováno za jednu z nejkrásnějších přírodních partií Skotska. Možná jej znáte z filmů "Harry Potter a vězeň z Azkabanu" nebo "Highlander" se Seanem Connerym v hlavní roli. Čeká nás nenáročná turistická vycházka (cca 1,5 hodiny, dle aktuálního počasí) do tzv. Ztraceného údolí. Nezapomeňte na vhodnou turistickou obuv a oděv! Později odpoledne dorazíme k prvním zálivům Severního moře. Po cestě se vám nabídne řada nádherných výhledů na západní pobřeží Skotska, jeho zálivy a ostrovy i na nejvyšší horu Skotska - Ben Nevis. Večer ubytování v oblasti Fort William.

4. den: Ráno se vydáme z městečka Fort William k proslulému Glenfinnanskému  viaduktu, kde budete moci spatřit  i slavný vlak Harryho Pottera. Při této cestě se také zastávíte u Neptunových schodů. Neptunovy schody jsou soustavou osmi zdymadel na Kaledonském kanále, který spojuje západní a východní pobřeží Skotska. Dále krátká zastávka v městečku Arisaig, bývalém výcvikovém středisku speciálních jednotek, u památníku československých vojáků bojujících v Británii.).  Odpoledne pak zamíříte k jednomu z nejkrásnějších skotských středověkých hradů Eilean Donan Castle. Hrad patří mezi nejnavštěvovanější místa Skotské vysočiny. Večer ubytování v hotelu.


5. den: Dopoledne se zastavíme  u zřícenin hradu Urquhart Castle, místě nejčastějšího výskytu lochneské nestvůry. Kolem poledne návštěva palírny whisky v Glen Ord nedaleko Inverness.  Krátká zastávka v městečku Inverness. Odtud pak zamíříme dále na sever Skotska. Odpoledne dorazíme k jednomu z nejkrásnějších zámků skotské Vysočiny - Dunrobin  Castle, prohlídka zámku i zahrad. V podvečer ubytování  v hotelu v oblasti Lybsteru.

6. den: Celodenní fakultativní výlet na souostroví Orkneye. Souostroví Orkneye je úchvatné především pro své rozeklané skalnaté pobřeží, ptačí rezervace a megalitické památky. Ráno přejezd do přístavu John Groats. Odtud trajektem do městečka Burwick na Orkneyích. Následuje autokarový okruh po ostrově, během nějž postupně navštívíte či uvidíte: Scapa Flow - proslulou námořní základnu britského válečného loďstva. Na jejím dně je potopeno přes 80 lodí německého námořnictva z doby 1. světové války. Italskou kapli - zajímavý architektonický výtvor, který postavili italští váleční zajatci během 2. světové války. Kirkwall - hlavní město Orkneyí s proslulou normanskou katedrálou z 12. století. Skara Brae - unikátně dochované město z doby bronzové. Cca před 5000 lety pohřbené pod nánosy písku a znovu objevené v polovině 19. století. Standing Stones Stenness - unikátní "stojící kameny", megalitická památka. Ring of Brodgar - kamenný kruh z doby bronzové, další z ostrovních památek UNESCO. Večer návrat trajektem zpět na kontinentální část Velké Británie. Noční non-stop přejezd do jižní části Skotska.


7. den:
Ráno odlet z Edinburghu, přílet do Prahy v poledních hodinách.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 23.08.2022 - 29.08.2022

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Vyprodáno! 28990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
balíček vstupenek RSGU Vyprodáno! 1800 Kč
zavazadlo k odbavení do 15 Kg Vyprodáno! 1990 Kč
palubní zavazadlo do 10 Kg Vyprodáno! 1250 Kč
Komplexní pojištění Vyprodáno! 420 Kč
2x snídaně (povinný příplatek) Vyprodáno! 600 Kč
Pokoj 1/1 Vyprodáno! 5990 Kč
jízdenka na vlak Harryho Pottera Vyprodáno! 1390 Kč
výlet Orkneye Vyprodáno! 1990 Kč
Military Tattoo sektor 17 Vyprodáno! 1290 Kč
Military Tattoo sektor 1, 16 Vyprodáno! 1590 Kč
Military Tattoo sektor 2, 3, 4, 5, 13, 14 Vyprodáno! 2190 Kč
Military Tattoo sektor 8, 9 Vyprodáno! 5800 Kč
Military Tattoo sektor 7, 10, 11 Vyprodáno! 3100 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Tento zájezd využívá různých typů ubytování.

Po trase do severní části Skotska je ubytování ve standardních hotelech, zpravidla 2-lůžkové pokoje.

PODROBNÝ POPIS

S ohledem na podmínky vstupů do některých objektů ve Skotsku doporučujeme objednat některé vstupenky a časové rezervace  předem. Nabízíme balíček vstupenek "RSGU", který zahrnuje vstup do těchto objektů:

- Kaple Rosslyn

- Hrad Stirling

- Palírna whisky v Glen Ord

- Hrad Urquahart u jezera Loch ness 

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava z Prahy do Edinburghu a zpět 
  • malé palubní zavazadlo 
  • doprava autokarem po Skotsku
  • 5x nocleh
  • 3x snídaně (+ 2x za příplatek)
  • 1x večeře
  • služby průvodce CK (mimo úseku letecké přepravy z Prahy do Edinburghu a zpět)

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • zavazadlo k odbavení 
  • komplexní pojištění
  • vstupy do objektů


Fakultativní výlety:

- Orkneye 1.990 Kč

- vstupenka na Military Tattoo

POZNÁMKY

vstupné (orientačně): Edinburgský hrad - 16 GBP, hrad Stirling - 12 GBP, Wallace Monument - 9 GBP, hrad St. Andrews + kostel a věž, hrad a muzeum 8 GB, Eilean Donan - 8,50 GBP Urquhart Castle 7 GBP, Loch Ness - muzeum a návštěvní centrum 7 GBP, Orkneye / Skara Brae - 7,10 GBP, 5,80 GBP senioři.

Letenky:  Součástí ceny letenky není zavazadlo k odbavení. Toto je nutné, v případě požadavku, doobjednat samostatně.