DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Předvánoční Paříž - Poklady Notre-Dame, Van Gogh, Piccaso

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Zájezd bude věnován výstavám, které francouzská metropole na závěr roku 2023 nabízí a tématický program bude především soustředěn na gotickou Paříž a Kristovu trnovou korunu.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: V ranních hodinách odlet z Prahy do Paříže. Dále transfer z letiště a ubytování v hotelu.

2. den - 3. den: Každý den bude vždy dopoledne věnováno uměleckohistorickému tématu umělců v době Piccasa a Kristově trnové koruně. Odpoledne pak pařížským výstavám.

4.den: Odpoledne transfer na letiště a odlet zpět do Prahy. 

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 01.12.2023 - 04.12.2023

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Volno 18990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
jednolůžkový pokoj Volno 5490 Kč
komplexní pojištění Volno 240 Kč
zavazadlo k odbavení Volno 1580 Kč
Balíček vstupů LPG Volno 1460 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

hotel 3*: Ibis La Villete, Paris

STRAVOVÁNÍ

Snídaně v hotelu.

PODROBNÝ POPIS

Předvánoční Paříž jako tradičně nabízí velmi zajímavé uměleckohistorické výstavy, které máte možnost si během zájezdu prohlédnout. Program bude především soustředěn na gotickou Paříž a Kristovu trnovou korunu.

Musee d'Orsay připravuje nesmírně atraktivní výstavu Van Gogh v Auvers-sur-Oise nedaleko Paříže, kde malíř pobýval poslední měsíce svého života a kde také zemřel. Léčil se tam u doktora Gacheta, psychiatra specializujícího se na léčbu melancholie, který byl zároveň přítelem impresionistů, sběratelem a také amatérským malířem. Van Gogh se usadil v centru městečka, v hostinci Ravoux, a během krátké doby tam vytvořil 74 obrazů a 33 kreseb, které představují jeho výrazný vklad ke vzniku moderního expresionismu. Této závěrečné, ale zásadní etapě jeho kariéry nebyla dosud věnována žádná výstava. Musee d'Orsay ji připravilo ve spolupráci s Muzeem Vicneta van Gogha v Amsterodamu. 

Muzeum Louvre nabízí rozsáhlou výstavu o pokladech z pokladnici pařížské katedrály Notre-Dame. Po požáru byly tyto vzácné předměty pečlivě restaurovány a nyní budou v Louvre po dlouhé době vystaveny. Vedle středověkých pokladů jsou zastoupeny i zlatnická díla, které pro katedrálu vytvořili její restaurátoři Jean-Baptiste Lassus a Eugène Viollet-Le-Duc. Výstavu připravila Jannic Durandová, významná odbornice na středověké zlatnictví. Na výstavě bude vystavena i Kristova trnová koruna!

V souvislosti s prohlídkou výstavy proto navštívíme i královskou kapli Sainte-Chapelle, která byla ve 13. století postavena pro Kristovu korunu, opatství Saint-Denis, kde velkou atrakcí bylo několik trnů s Kristovy trnové koruny a prohlédneme si i aktuální stav rekonstrukce katedrály Notre-Dame. Musée du Luxembourg organizuje k 50. výročí od smrti Picassa speciální výstavu Gertrude Steinová a Picasso. Gertrude Steinová byla významná americká spisovatelka, básnířka, dramatička, libretistka a překladatelka. V Paříži proslula svým salonem, v němž se v meziválečném období scházeli přední umělci a literáti, mimo jiné Georges Braque, Juan Gris, Paul Cézanne, Henri Matisse, Ernest Hemingway nebo Francis Scott Fitzgerald. Přátelství mezi Pablem Picassem a Gertrudou Steinovou patří k době vzniku kubismu a nabídne významné kubistické obrazy, ale výstava bude věnována i vlivu tohoto stylu na umění 20. století, od Grise a Duchampa až po Američany Jaspara Johnse a Roberta Rauschenberga. 

Petit Palais nabízí uměleckohistorickou výstavu Paris des Modernes, která představí uměleckou tvorbu v Paříži v letech 1905-1925. Tato ambiciózní a originální výstava představí průlomové objevy a důmyslné umělecké a technologické pokroky. Velký prostor bude věnován ženám - umělkyním a ženám - modelkám, na jejichž významnou roli v tomto období se příliš často zapomíná. Prostřednictvím módy, filmu, fotografie, malířství, sochařství, kresby, ale také tance, designu, architektury a průmyslu, které tuto modernu ztělesňují, nám výstava dává příležitost zažít a vidět značnou kreativitu let 1905-1925, kdy Paříž zářila uměleckou a kulturní aurou, která nás oslňuje dodnes. '

V souvislosti s výstavou navštívíme i nově zrekonstruované Muzeum sochaře Bourdella.


ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - Paříž a zpět
  • palubní zavazadlo (max 10 kg)
  • transfery autokarem v Paříži (letiště - hotel - letiště) 
  • 3x nocleh v hotelu 3* 
  • 3x snídaně 
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • zavazadlo k odbavení
  • Balíček vstupů LPG (muzeum Louvre, muzeum du Luxembourg (Picasso), Muzeum d´Orsay (Van Gogh)
  • místní dopravu
  • místní poplatek (2 Eur / osoba / noc, platí se na recepci hotelu)

POZNÁMKY

Zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s historikem umění a uměleckým publicistou PhDr. Peterem Kováčem, autorem série knih o gotickém a renesančním umění v Evropě.