DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Petrohrad letecky

Tento zájezd již není v naší nabídce!

DALŠÍ INFORMACE

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    Petrohrad, Leningrad či Saint Petersburg - pořád stejné město. Město, které změnilo dějiny celého 20. století. Město, o kterém se říká, že je pokladnicí ruského umění.  Město, které vás nadchne.

    PROGRAM ZÁJEZDU

    1.den: Dopoledne odlet z Prahy do Petrohradu. Přílet do Petrohradu v odpoledních hodinách. Transfer do hotelu. V podvečer prohlídka centra Petrohradu - projdete se po proslulém Něvském prospektu, dále zamíříte na  Palácové náměstí s majestátním Alexandrovým sloupem a k Zimnímu paláci  (dnešní  Ermitáži). Zastavíte se na nábřeží odkud je možné shlédnout slavnou budovu Admirality a ti nejvytrvalejší se možná dočkají i tradičního zvednutí mostů přes řeku Něvu.

    2.den: Po snídani se vypravíte k proslulé ikoně města - křižníku Aurora. Odpoledne pak zamíříte do Petrodvorců (památka Unesco). Úchvatná rezidence a  park Peterhof byl letním sídlem cara Petra Velikého. Impozantní je především velká kaskádová fontána, která 37 zlacených soch, 64 fontána a 142 vodotrysků. V podvečer návrat zpět do centra Petrohradu.

    3.den: Dopoledne fakultativní výlet do městečka Puškino, dříve známé pod názvem Carskoje Selo, jehož parky a paláce patří k nejkrásnějším památkám na carské Rusko.  Budete moci navštívit tzv. Kateřinský palác a především pak proslulou Jantarovou komnatu. Po návrat  do Petrohradu se můžete vypravit  do Petropavlovské pevnosti. Zde v katedrále Sv. Petra a Pavla se nachází hrobky mnoha ruských carů - např. hrobka Petra Velikého, Kateřiny Veliké či posledního ruského cara Mikuláše II.

    4.den: Dopoledne můžete využít k návštěvě Ermitáže, jedné z nejslavnějších uměleckých galerií na světě,  či řady dalších památek v historickém centru města. Nabízí se např. Fabergeovo museum s unikátními zlatnickými výrobky,  Jusupovův palác - místo, kde byl zavražděn Rasputin či majestátní katedrála Sv. Izáka.  Kolem poledne odjezd z hotelu na letiště a odlet zpět do Prahy.


    Tento zájezd již není v naší nabídce!

    PODROBNÝ POPIS

    Výlet do Petrodvorců je organizován s využitím místní dopravy (bus / metro / rychloloď). Cena jízdného (v nejdražší variantě  - rychloloď) se pohybuje kolem 25 Eur.

    Fakultativní výlet Puškino - cena zahrnuje dopravu do Puškina a vstupné do Kateřinského paláce a do Jantarové komnaty.

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • letecká doprava Praha - Petrohrad - Praha, včetně palubního zavazadla
    • transfery z letiště do hotelu a zpět
    • 3x nocleh v hotelu 3*** (2-lůžkové pokoje)
    • 3x snídaně
    • služby průvodce

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • místní dopravu
    • zavazadlo k odbavení
    • vstupy do objektů a památek
    • jízdné do Petrodvorců

    POZNÁMKY

    Od 1.10.2019 je možné navštívit oblast Petrohradu na tzv. zjednodušená e-víza.

    Některé vstupy v Petrohradě: Ermitáž - hlavní palác: 750 RUB,  Aurora: 700 RUB.

    (100 RUB = cca 36 Kč)


    Víza - upozornění: V současné době je pozastaveno  vydávání tzv. e-víz. Standardní víza  stojí cca 2800 Kč a na jejich vyřízení je třeba cca 14 dní.  Předpokládáme, že agenda e-víz bude obnovena po ukončení covidových opatření.


    Pro více informací o poznávacích zájezdech do Ruska navštivte naše webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.