DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Petrohrad a Helsinky, letadlem i lodí

Tento zájezd již není v naší nabídce!

DALŠÍ INFORMACE

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Petrohrad a Helsinky - výjimečná kombinace pro vášnivé cestovatele. S naším průvodcem objevíte největší zajímavosti těchto severských měst. Budete moci  obdivovat pevnost Suomenlinna, vzpomenout Emila Zátopka na jeho nejslavnějším olympijském stadion, zastavit se u proslulé Aurory či navštívit Ermitáž. Dech se vám zatají při otevírání mostů nad Něvou a v Petrodvorcích nevyjdete z úžasu.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Dopoledne odlet z Prahy do Petrohradu. Přílet do Petrohradu v odpoledních hodinách. Transfer do hotelu. V podvečer prohlídka centra Petrohradu - projdete se po proslulém Něvském prospektu, dále zamíříte na  Palácové náměstí s majestátním Alexandrovým sloupem a k Zimnímu paláci  (dnešní  Ermitáži). Zastavíte se na nábřeží odkud je možné shlédnout slavnou budovu Admirality a ti nejvytrvalejší se možná dočkají i tradičního zvednutí mostů přes řeku Něvu.

2. den: Po snídani se vypravíte k proslulé ikoně města - křižníku Aurora. Odpoledne pak zamíříte do Petrodvorců (památka Unesco). Úchvatná rezidence a  park Peterhof byl letním sídlem cara Petra Velikého. Impozantní je především velká kaskádová fontána, která 37 zlacených soch, 64 fontána a 142 vodotrysků. V podvečer návrat zpět do centra Petrohradu.

3. den: Dopoledne fakultativní výlet do městečka Puškino, dříve známé pod názvem Carskoje Selo, jehož parky a paláce patří k nejkrásnějším památkám na carské Rusko.  Budete moci navštívit tzv. Kateřinský palác a především pak proslulou Jantarovou komnatu. Po návrat  do Petrohradu se můžete vypravit  do Petropavlovské pevnosti. Zde v katedrále Sv. Petra a Pavla se nachází hrobky mnoha ruských carů - např. hrobka Petra Velikého, Kateřiny Veliké či posledního ruského cara Mikuláše II.

4. den: Dopoledne můžete využít k návštěvě Ermitáže, jedné z nejslavnějších uměleckých galerií na světě,  či řady dalších památek v historickém centru města. Nabízí se např. Fabergeovo museum s unikátními zlatnickými výrobky,  Jusupovův palác - místo, kde byl zavražděn Rasputin či majestátní katedrála Sv. Izáka.  

Odpoledne přesun do přístavu a nalodění na loď Princess Anastasia. Ubytování v 2- nebo 3-lůžkových kabinách. Noční plavba do Helsinek trvá cca 13 hodin. 

5. den: Dopoledne vylodění v Helsinkách. Odjezd do hotelu a uložení zavazadel. Dále prohlídka historické části Helsinek, považovaných za baštu klasicistní architektury. Pěší okruh s průvodcem kolem Uspenské pravoslavné katedrály s třinácti pozlacenými kupolemi, městské radnice Kaupungintalo na Senátorském náměstí, helsinské evangelické katedrály Suurkirkko - hlavní dominanty města, před kterou stojí socha ruského cara Alexandra II., prezidentského paláce, 

Později odpoledne návštěva pevnosti Suomenlinna (UNESCO), zvané Gibraltar severu. Na ostrovní pevnost, kterou  vybudovali  v 18. století Švédové, se dostanete trajektem cca za 20 minut. 

V podvečer návrat do hotelu a ubytování.

6. den: Dopoledne návštěva Olympijského stadionu s vyhlídkovou věží, na němž v roce 1952 zářili manželé Zátopkovi. Dále zastávka u Sibeliova památníku ve čtvrti Töölö zbudovaný na počest národního skladatele Jeana Sibelia.

Odpoledne odjezd na letiště a odlet zpět do Prahy.

Tento zájezd již není v naší nabídce!

PODROBNÝ POPIS

Výlet do Petrodvorců je organizován s využitím místní dopravy (bus / metro / rychloloď). Cena jízdného (v nejdražší variantě  - rychloloď) se pohybuje kolem 25 Eur.

Fakultativní výlet Puškino - cena zahrnuje dopravu do Puškina a vstupné do Kateřinského paláce a do Jantarové komnaty.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - Petrohrad  a Helsinky - Praha, včetně palubního zavazadla
  • transfery z letiště do hotelu a zpět
  • plavba lodí z Petrohradu do Helsinek 
  • 1x nocleh na lodi (2-3 lůžkové kabiny)
  • 4x nocleh v hotelu 3*** (2-lůžkové pokoje)
  • 4x snídaně
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • místní dopravu
  • zavazadlo k odbavení
  • vstupy do objektů a památek
  • jízdné do Petrodvorců
  • jízdné (trajekt)  na pevnost Suomenlinna (jízdenka na trajekt  cca 10 Eur)

POZNÁMKY

Od 1.10.2019 je možné navštívit oblast Petrohradu na tzv. zjednodušená e-víza.

Některé vstupy v Petrohradě: Ermitáž - hlavní palác: 750 RUB,  Aurora: 700 RUB.

(100 RUB = cca 38 Kč)


Víza - upozornění: V současné době je pozastaveno  vydávání tzv. e-víz. Standardní víza  stojí cca 2800 Kč a na jejich vyřízení je třeba cca 14 dní.  Předpokládáme, že agenda e-víz bude obnovena po ukončení covidových opatření.


Pro více informací o poznávacích zájezdech do Ruska navštivte naše webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.