DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Památky na pomezí Čech a Moravy: od Přemyslovců k Alfonsu Muchovi

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Autokarový zájezd bez nočních přejezdů pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou Petra Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál, což je klub čtenářů knih Petra Kováče a internetové stránky Stavitelé katedrál. Zájezd připravil a provádí historik umění a umělecký kritik PhDr. Peter Kováč a Dr. Zdeňka Míchalová.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: odjezd v ranních hodinách z Prahy od Hlavního nádraží (parkoviště nad stanicí metra Hlavní nádraží).
Dopoledne NOVÁ ŘÍŠE - klášter premonstrátů: opatský kostel sv. Petra a Pavla z přelomu 17. a 18 století a kapitulní síň kláštera - kaple sv. Anny, kde se nachází nachází gotická socha sv. Anny Samotřetí, mistrovské dílo českého krásného stylu kolem roku 1400. Odpoledne TELČ A SLAVONICE - ve střední Evropě unikátní renesanční obrazárna figurálních sgrafit na fasádách měšťanských domů. Památkami obou měst nás provede historička umění Zdeňka Míchalová, která nyní vydala knihu Měšťané, umělci, řemeslníci: Výtvarná kultura v Telči a Slavonicích v době renesance. Obě města v 16. století patřila pánům z Hradce: Zachariáš z Hradce vytvořil z Telče přední renesanční centrum. Slavonice k Zachariášovu panství patřily, ale většina uměleckých zakázek vznikla z iniciativy obyvatel města a byla také jimi financována. Ve Slavonicích navštívíme i místa, která nejsou pro běžné turisty přístupná. Historické jádro Telče je cennou městskou památkovou rezervací a je zapsáno na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO.
Ubytování a noc v hotelu ve Znojmě

2. den: V neděli 17. října po snídani ZNOJMO a jeho slavná rotunda sv. Kateřiny: jedinečná stavba románské rotundy je jedinou zcela dochovanou památkou přemyslovského hradu ve Znojmě. Je slavná především díky unikátní malířské výzdobě, kde najdeme jak motivy týkající se mýtického původu přemyslovského rodu, tak také vyobrazení 19 přemyslovských knížat s prvním českým králem Vratislavem a jeho nástupcem Konrádem I. Románská rotunda sv. Kateřiny ve Znojmě patří mezi nejstarší výtvarné a architektonické doklady českého státu s hlubokým státně politickým významem a je z tohoto hlediska významným unikátem i v dějinách evropského umění. Odpoledne MORAVSKÝ KRUMLOV a nová stálá expozice SLOVANSKÉ EPOPEJE od Alfonse Muchy: dvaceti obrovskými obrazy se prolínají motivy náboženské, historické i kulturní z dějin Slovanů. Mucha vybral nejtypičtější okamžiky, kterými se zapsali do dějin Evropy od raného středověku až po 20. století. Za nejcennější bývají považována plátna, kde nejvýrazněji zazní secesní prvky malířova umění. Muchovi se podařilo vytvořit jakýsi protějšek ke germánské megaopeře Richarda Wagnera Prsten Nibelungů. Je to dílo plné mýtů, plné nezvyklých perspektiv, vyprávění a historické imaginace. Pozdě odpoledne TŘEBÍČ - bazilika sv. Prokopa: románsko-gotická památka patří ke klenotům evropského stavitelství 13. století. V roce 2003 byla zapsána na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Zajímavě spojuje principy dvou románského a gotického umění v jeden harmonický celek. Historie baziliky svatého Prokopa je těsně spjata s historií třebíčského benediktinského kláštera. Příjezd do Prahy kolem 21.00 hodin

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 16.10.2021 - 17.10.2021

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 3790 Kč
Příplatky Kapacita Cena
1- lůžkový pokoj Volno 890 Kč
Pojištění storna Volno 60 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Volno 0 Kč
Praha Volno 0 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

1- a 2- lůžkové pokoje v hotelu 4* ve Znojmě
https://www.premiumhotel.cz/cz/

STRAVOVÁNÍ

Snídaně podávané formou bufetu.

PODROBNÝ POPIS

Na programu zájezdu jsou významné památky českého a moravského středověku a renesance, některé z nich zapsané na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO, a nově otevřená expozice Slovanské epopeje Alfonse Muchy v Moravském Krumlově.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • autokarová doprava
  • 1x ubytování
  • 1x snídaně
  • osobní audio systém
  • služby průvodce
  • místní poplatek

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • pojištění
  • vstupy do objektů