DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Oslo a Holmenkollen

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Pojďte se s námi podívat na místa, která křižovali lodě bájných Vikingů, nejlepší sportovci světa bojovali o olympijské medaile či temnými uličkami kráčel Harry Holm.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den:  Kolem poledne sraz na letišti v Praze - Ruzyni. Odpoledne odlet z Prahy do Osla. Po příletu transfer do hotelu.  V podvečer seznamovací procházka centrem města. Projdete se po hlavní obchodní ulici a promenádě Karl Johansgate, která vede od hlavního nádraží až ke Královskému paláci. Cestou spatříte budovu Dómu na náměstí Stortorget, budovu Parlamentu, Univerzity, Národního divadla a dojdete až ke Královskému zámku

2. den: Dopoledne se vydáte do jednoho z nejznámějších sportovních centre světa - Holmenkollenu. Jednomu  z dějišť zimních olympijských her dominuje velký skokanský můstek, z jehož vrcholu se otevírá nezapomenutelný pohled na území celého hlavního města a přilehlého fjordu. Můstek byl postaven u příležitosti zimních olympijských her v roce 1952 a patří mezi největší turistické atrakce Skandinávie. K můstku náleží také lyžařské muzeum (Skimuseet), které obsahuje cenné lyžařské exponáty (lyže staré 2 500 let a další).
Odpoledne budete pokračovat prohlídkou centra Osla. Vydáte se na procházku po Aker Brygge - hale loděnic přebudované na moderní nákupní a kulturní centrum - nachází se zde množství restaurací, kaváren, butiků a galerií. Poté se projdete kolem středověké pevnosti Akershus, která se tyčí nad osloským fjordem, až k jedinečné moderní budově Opery (Operahuset), jež byla slavnostně otevřena v roce 2008 a má připomínat ledovou kru pomalu se potápějící do fjordu.

3.den: Po snídani budete pokračovat prohlídkou centra Osla. Zastavíte se u monumentální budovy radnice (Rådhuset), která představuje výrazný symbol města. Radnice je místem, kde se každoročně 10. prosince koná prestižní ceremoniál při příležitosti udělování Nobelovy ceny míru. V Oslu také sídlí Nobelovo mírové centrum, jehož expozice informuje o A. Nobelovi a všech nositelích této unikátní ceny. Poté nasednete na lodní taxi, které vás převezou na poloostrov Bygdøy, kde budete mít možnost navštívit některé z proslulých norských muzeí. 
Muzeum Fram -  jeho hlavním exponátem je polární loď Fram, ve které F. Nansen uskutečnil plavbu do Arktidy a R. Amundsen s ní jako první člověk dobyl jižní pól. K muzeu byla přistavěna nová budova, jež je věnována lodi Gjøa, kterou jako první Amundsen proplul Severozápadní cestou od Grónska.
Muzeum Kon-Tiki - představuje zachovalý vor Kon-Tiki a také dlouhý člun z papyru Ra II., se kterým Heyerdahl přeplul Atlantik.
Muzea vikingských lodí - zde můžete  obdivovat tři vzácné kusy z 9. století. Nejvzácnější je loď z Osebergu, jež je bohatě zdobena a nejlépe zachována.
Zájemci se mohou vydat i do Národopisného muzea - Norsk Folkemuseum, jehož hlavní atrakcí je muzeum pod širým nebem (skanzen) - tvoří ho staré měšťanské domy, dvory, stáje a další historické objekty. Nejzajímavějším exponátem je dřevěný kostelík z Golu v Hallingdalu, který se datuje do roku 1200.

4.den: Brzy ráno odjezd z hotelu na letiště. Odlet zpět do Prahy v dopoledních hodinách. Přílet do Prahy kolem poledne.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 20.08.2021 - 23.08.2021

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 16990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Volno 360 Kč
Jednolůžkový pokoj Volno 4990 Kč
Zavazadlo k odbavení Volno 1650 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotel 3* v Oslu.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - Oslo a zpět, včetně letištních tax a poplatků
  • palubní zavazadlo (max 8 kg)
  • služby průvodce
  • 3x ubytování v hotelu 3* 
  • 3x snídani

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění
  • vstupy do objektů
  • zavazadlo k odbavení 
  • místní doprava v Oslu (včetně transferu z letiště)

POZNÁMKY

Doprava:

Bus

Zajíždějí převážně do vzdálenějších čtvrtí. Jsou zde dva základní typy autobusových linek - zastávkové a expresní.


Tramvaj

Tramvaje v Oslu jezdí na 6 linkách. Jsou vedeny převážně v bližším okolí centra města.


Metro

Metro v Oslu je tvořeno 6 linkami, které se propojují v centru města. Ve velké části úseků vede více linek na jedné trati, jedná se o hvězdicovitou síť doplněnou okružními linkou 4/6. Hlavní přestupní stanice je Jernbanetorget u vlakového nádraží (Oslo S), kde je možné přestoupit na všechny tramvajové linky, vlaky a vybrané autobusové linky.


Taxi

Cestování taxíkem po Oslu je velmi drahé a od nedávné doby již není možné využít služeb Uberu či jemu podobných společností. Je tedy lepší využívat především MHD a taxíky využívat jen v případě nejvyšší potřeby.


Jízdenky

Základní cena pro jednorázové jízdenky v 1 zóně je 35 NOK, celodenní 105 NOK. Jízdenka platí ve všech dopravních prostředních včetně regionálních vlaků. Pokud koupíte jízdenku u řidiče, je účtován extra příplatek 20 NOK. Jízdenka platí 1 hodinu od označení v daném dopravním prostředku a je přestupní. Nejjednodušším způsobem nákupu jízdenek je aplikace RuterBillett, v níž přehledně uvidíte, kolik času vám ještě zbývá. Dále pak jízdenku můžete zakoupit na jednom z mnoha míst - stanice, zastávky, automaty, trafiky.


Vstupné: 

  • Akershus: 80 NOK
  • Muzeum Fram: 120 NOK
  • Muzeum Kon-Tiki: 120 NOK
  • Muzeum vikingských lodí: 100 NOK
  • Národopisné muzeum: 160 NOK