DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Nepál a Indie

DALŠÍ INFORMACE

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    Dvě sousední země indického subkontinentu, v mnohém  podobné, ale také v něčem velmi odlišné. V rámci našeho zájezdu můžete spatřit řadu udivujících památek, mnohé s přívlastkem "památky Unesco", ale také úchvatné Himaláje.

    PROGRAM ZÁJEZDU

    1. den: Sraz účastníků na letišti v Praze, odbavení k letu do Nepálu. Let s přestupem. Na vyžádání je možný odlet též z Vídně.

    2. den: V průběhu dne přílet do Káthmándú, transfer do hotelu (v centru Káthmándú - čtvrť Thamel) a ubytování.

    3. den: Dopoledne procházka čtvrtí Thamel (turistické centrum Káthmándú) a návštěva královského komplexu paláců na Durbar Square. Budete moci obdivovat nádheru newarské dřevěné architektury. Čtvrť Thamel je de facto jedním obrovským tržištěm, kde můžete koupit prakticky cokoliv. A za ceny, které vás v mnoha případech doslova nadchnou. Zejména ty z vás, kteří dovedou o konečné ceně s místními obchodníky smlouvat. V četných prodejnách starožitných předmětů pak můžete na nějaké zastrčené a zaprášené poličce narazit i na opravdové historické unikáty.

    Odpoledne návštěva chrámového komplexu Pašupatinath, který leží na břehu posvátné řeky Bagmati. Chrám je dodnes místem pohřebních obřadů místních hinduistů, tzv. ghatů. Místo je přirovnáváno k indickému Varanásí, řeka Bagmati ústí do posvátné Gangy. Dále návštěva blízké stupy Boudha, jedné z největších na světě a přilehlého buddhistického kláštera.
    Dále přejezd k Swoyambhu (památka UNESCO) - tzv. opičí chrám na kopci nad městem. Místo je významným centrem nepálského budhismu a nabízí nádherné vyhlídky na město i panoráma okolních hor.

    4. den: Celodenní fakultativní výlet Bhaktapur, Patan a NagarkotNagarkot nabízí možnost výhledů na panorama Himalájí (oblast Everestu). Dostanete se až do výše 2150 metrů, spatříte vrcholek jedné z osmitisícovek - Sisha Pangma (8027 m) i dalšího velikána - Langtang (7246 m). Za dobré viditelnosti pak můžete spatřit i vrcholek Mont Everestu.   

    Bhaktapur, ležící cca 15 km východně od Káthmándú, je dalším z bývalých královských nepálských měst. Centrum města se po rozsáhlé rekonstrukci zařadilo mezi skvosty světové chrámové architektury. Prohlednete si mj. palác PACHPANNA JHYALE ("Palác 55 oken"), pozlacenou vstupní branou LU DHOWKA ("Golden Gate") či pětipatrový chrám BHAIVARA NATH. Bhaktapur je rovněž významným střediskem řezbářské a hrnčířské výroby, kterou je možné sledovat přímo v ulicích města.

    Odpoledne návštěva Patanu. Patan je jedním ze tří bývalých královských nepálských měst. Nachází se několik kilometrů jižně od Káthmándú. Centrem města je opět Durbar Square s hlavním chrámem Krishna, který zdobí 21 věžiček. Historické náměstí je plné nádherných staveb s vyřezávanými okny a římsami a paláců ze dřeva a červených pálených cihel

    V podvečer návrat zpět do Káthmándú.

    5. den: Po snídani transfer z Káthmándú do Pokhary.  Pokhara (900 m n. m.) je jednoznačně nejnavštěvovanějším nepálským městem. Říká se, že oblast Pokhary patří k jedněm z nejkrásnějších míst na světě. Přispívá k tomu především úchvatné panoráma himalájských osmitisícovek nad městem i půvabné jezero Phewa. V podvečer procházka podél jezera Pheva po tzv. "Lakeside" promenádě. A dále centrem Pokhary s množstvím obchůdků a restaurací.
    6. den: Časně ráno (fakultativně pro zájemce) vyjížďka na Sarangkot - kopec, který se tyčí nad městem a jezerem ve výšce 1610 m (počítejte s cca 30 minutovým mírným stoupáním na vrcholek). Z jeho úbočí se vám odkryje panoráma skupiny velehor kolem Annapurny (8091 m). Himalájské osmitisícovky se nacházejí severně od města. Na horizontu je uvidíte ve vzdálenosti cca 25 - 30 km. Výhledům dominuje strmý štít Fish Tale (Machapuchhre, 6997 m). Za dobré viditelnosti můžete spatřit i vzdálenější Dhaulagiri (8167 m) a Manaslu (8163 m). Odpoledne doporučujeme zamířit k vodopádům Devis Fall a přilehlému komplexu jeskyní Gupteshwor. Můžete se též vydat k tzv. Pagodě míru, která se nachází na kopci nad jezerem. Nebo si půjčit loďku a projet se po jezeře.
    7. den: Odjezd z Pokhary zpět do Káthmándú. Po cestě zastávku v  Bandipuru - malém tradičním horském městečku, které nabízí jak unikátně dochovanou newarskou architekturu, tak i výhledy na himálajské vrcholky. Za jasného počasí je možno kochat se výhledy na Ganesh Himal, Himala Chuli, Manaslu (8167m), Annapurnu.  Cesta trvá cca 8 hodin. V podvečer ubytování v hotelu v Káthmándú.
    8. den: Ráno možnost fakultativního výletu "Let kolem Mont Everestu".  Odpoledne transfer na letiště a odlet z Káthmándú do Dillí v Indie. Transfer do hotelu a ubytování ve večerních hodinách. 

    9. den:  Dopoledne první část prohlídky Dillí. Zastávka u Qutub Minar (nejvyšší kamenný minaret na světě). Dále procházka kolem Indian Gate (Brána Indie), prezidentského paláce a vládních budov v New Delhi. Odpoledne prohlídka hrobky Humayuns (památka Unesco). Později odpoledne procházka starým Dillí. 

    10. den: Dopoledne přejezd z Dillí do Agry. Prohlídka Velké červené pevnosti v Agře  a slavného Taj Mahal. Tento nádherný palác byl postaven císařem Shah Jahan na památku své ženě Mumtaz Mahal.  Nocleh v Agře.

    11. den: Dopoledne přejezd z Agry do Jaipuru. Po cestě zastávka v opuštěném městě Fatehpur Sikri. Město, které zůstalo dokonale zachováno, je mistrovským dílem z pískovce, jehož odstíny postupem dne hrají jemnými růžovými a rudými odstíny.

    12. den: Celodenní prohlídka Jaipuru, nazývaného také jako Růžové město. Během prohlídky navštívíte pevnost Amber Fort (vyjížďka na pevnost v džípech či slonech), městský palác, starou observatoř, exotický Hawal Mahal nebo-li "paláce větrů" aj.  Nocleh v Jaipuru.

    13. den:  Dopoledne odjezd z Jaipuru do Dillí. Odpoledne druhá část prohlídky Dillí. Ve Starém Dillí navštívíme největší mešitu Jama Masjid z r.1658. Dále navštívíte Červenou pevnost (Red Fort), jejíž mohutné zdi z červeného pískovce s mnoha věžičkami a baštami ční nad širokým příkopem v severovýchodní části původního Šáhdžahánábádu.  Večer ubytování v hotelu.

    14. den: Časně ráno transfer na letiště, dopoledne odlet z Dillí. Přílet do Prahy ve večerních hodinách.

    SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 20.10.2022 - 02.11.2022

    Služby Kapacita Cena
    Cena za osobu Volno 59990 Kč
    Příplatky Kapacita Cena
    Let kolem Everestu (fakultativně), cca 210 USD Volno 0 Kč
    Celodenní výlet Bhaktapur - Nagarkot - Patan Volno 1200 Kč
    Komplexní pojištění Volno 1820 Kč
    Jednolůžkový pokoj Volno 8990 Kč
    Odjezdová místa Kapacita Cena
    Odlet Praha (základní cena) Volno 0 Kč

    UBYTOVÁNÍ, POKOJE

    Hotel 3* v Thamelu / Káthmándú. Nejčastěji hotel Grand Thamel nebo Garden Home.

    Hotel 3* v Pokhaře. Nejčastěji hotel Bougainvillea nebo Stupa.

    Hotel Bougainvillea Pokhara

    Hotely této kategorie nabízí obvyklou vybavenost a rozsah služeb. S určitým přihlédnutím ke specifikům dané lokality. 2-3 lůžkové pokoje s příslušenstvím, TV, klimatizací.

    STRAVOVÁNÍ

    Snídaně v ceně pobytu.

    Nepálská snídaně se poněkud liší od evropských standardů.  Mléčné či masné výrobky zde najdete jen výjmečně nebo v omezeném rozsahu.

    Většinou jsou k dispozici vajíčka (na různý způsob), opečený brambor a dále pestrá nabídka ovoce a zeleniny. Samozřejmě, čaj nebo káva, pečivo či toust, džem a máslo (zpravidla jačí).


    Jak v Káthmándú, tak i v Pokhaře je  v místě ubytování pestrý výběr restaurací s dostatečnou nabídkou a výběrem jídel jak místní, tak i mezinárodní kuchyně. Ceny oběda či večeře se pohybují kolem 350 - 600 NR (70 - 120 Kč). Ceny nápojů od 50 do 400 NR (cola, minerálka, džus, pivo, ...). 

    PODROBNÝ POPIS

    V rámci pobytu v Nepálu můžete využít nabídky doplňujících fakultativních výletů:

    Vyhlídkový let kolem Everestu. Předběžná cena 210 USD zahrnuje dopravu z hotelu na letiště a vlastní vyhlídkový let. Platba na místě (v USD), rezervace před odletem zájezdu nutná!

    Celodenní výlet Bhaktapur, Patan a Nagarkot.  V ceně výletu není zahrnuto vstupné do památkové rezervace Unesco v Bhaktapuru (1500 NR) a v Patanu (1000 NR).

    Polodenní výlet Sarangkot Sunrise. Odjezd z hotelu kolem 5. hodiny ranní. Návrat kolem 9. hodiny dopoledne.


    Orientační ceny vstupného do památkových objektů (10 NR (nepálských rupií) = 2 Kč):

    Durbar Square v Káthmándú - 1000 NR

    Patan - 1000 NR

    Bhaktapur - 1500 NR

    Pašupatinath - 1000 NR

    Sarangkot / Pokhara - 50 NR

    Devis Fall / Pokhara - 30 NR

    jeskyně Gupteshwor / Pokhara - 100 NR

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • letecká doprava Praha - Káthmándú - Delhi - Praha
    • 6x nocleh v hotelu 3* v Nepálu 
    • 6x nocleh v hotelu 3* v Indii 
    • 12x snídaně
    • transfery mikrobusem dle programu
    • služby českého průvodce

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • vízum do Nepálu - vyřizuje se na místě po příletu na letišti za poplatek 30 USD
    • víza do Indie (vyřizuje se před odletem)

    POZNÁMKY

    Víza Indie: Pokud se rozhodnete, že si vízum zařídíte sami bude vám účtován vízový poplatek za e-viza ve výši 25 USD. Jestliže si objednáte vyřízení víza přes  naší CK, zaplatíte 990 Kč.

    Program prvních a posledních dní zájezdu může být upraven v návaznosti na aktuální letecké  spojení.

    Časový posun v Nepálu: zimní + 4.45 hodiny / letní + 3.45 hodiny.

    Více informací k nabídce našich zájezdů do Nepálu naleznete zde