DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Madeira - velký okruh

OBJEDNÁVKA

DALŠÍ INFORMACE

  • Portugalsko
    Portugalsko Portugalsko je jedním z nejstarších národních států v Evropě. Naleznete tu významné historické památky, archeologická naleziště, která...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Zveme Vás na hornatý portugalský ostrov, ležící 700 km na západ od Maroka a 960 km od Lisabonu. Je protkán množstvím zavlažovacích kanálů - levád, podél nichž vedou turistické stezky s nádhernými výhledy zejména na Atlantik. Při první vycházce kamkoliv zjistíte, že se mu právem říká ostrov "věčného jara". Všude Vás totiž provází místní flóra, kvetoucí téměř celý rok. Výlety do hor a koupání v Atlantiku můžete doplnit popíjením madeirského vína. Mimořádně příznivé jsou zdejší klimatické podmínky. Průměrná teplota vzduchu v zimě neklesá pod 16°C a hlavně v létě nevystupuje nad 26°C. Teplota vody v létě je v rozmezí 20°- 22°C. Ostrov přímo vybízí turistu, aby ho přiletěl prozkoumat a zažít. Jestli jste teď dostali chuť ostrov prochodit, kochat se výhledy nejen od levád, ale i z horských masivů, koupat se v oceánu - poznat přírodní krásy ostrova - je tento program zájezdu ušit na míru právě Vám.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odlet z Prahy kolem poledne, přílet na Madeiru k večeru. Ubytování v MACHICU na 3 noci, zde možnost koupání na písčité pláži.

2. den: Půjdete podél levády DO CANICAL, vinoucí se úbočím z vesničky MAROCOS, odkud vyrazíte; úzké údolí se postupně rozevírá v široké, výhledny na malá políčka vystřídají pohledy na celé MACHICO s Atlantikem v pozadí. Po cestě se jistě zastavíte v místním baru na kávu, pivo či zmrzlinu; pojedete na vyhlídku PICO DO FACHO - výhled na jihovýchodní pobřeží.

Pro zájemce sestup z Pico do Facho do CANICALU s výhledy na poloostrov SAO LOURENCO. CANICALU možnost koupání

3. den: Zamíříte do nejvyšších hor a vystoupíte na "střechu Madeiry"; přes Paso de Poiso vyjedete na třetí nejvyšší horu ostrova PICO DO ARIEIRO a dále je na výběr:

VARIANTA A: Kdo ujde více - půjde cestou skrz několik tunelů pod druhou nejvyšší horou ostrova PICO DAS TORRES, projdete místy s divokými rozsedlinami a přes hřeben dojdete až k chatě pod nejvyšší horou Pico Ruivo; cesta až sem trvá skoro 3 hodiny a je poměrně náročná vzhledem k převýšení.

VARIANTA B: Podstatně méně náročná varianta je přejezd busem na vyhlídku ACHADA DO TEIXEIRA na severní straně a odtud pěšky k chatě pod nejvyšší horou (1h chůze), dále už zase společně výstup na PICO RUIVO - nejvyšší hora ostrova (20 minut); zajímavé pohledy na okolní horské štíty, strmá údolí a na severní i jižní Atlantik; na vrcholu budete krátce po poledni, kdy se k Vám již začnou stahovat mraky, které odpoledne většinou zahalují nejvyšší pohoří ostrova; návrat k busu na vyhlídku Achada do Teixeira; SANTANA - vesnice s typickými lidovými domky ve tvaru písmene "A" s rákosovou střechou.

4. den: Navštívíte východní část Madeiry, PONTA DE SAO LOURENCO - skalnatý poloostrov téměř bez porostu, projdete po úzkém hřebeni, který je omýván oceánem ze dvou stran, až k farmě Casa do Sardinha; možnost výstupu na kopec nad farmou s výhledem až k majáku; pro zájemce koupání na malé oblázkové pláži; návrat k busu (celkem max. 3 hodiny chůze nebo méně); PRAINHA - koupání na přírodní pláži s černým pískem; po staré cestě po severním pobřeží dojedete do PORTO MONIZ, kde strávíte 4 noci.

5. den:
 Vyjedete na náhorní planinu PAUL DA SERRA s krásnými výhledy na severní i jižní pobřeží, tam na Vás čekají 2 celodenní výlety; dnes sestoupíte do samoty RABACAL - pěšky podél levády DO RISCO k vodopádu RISCO; dále podél levády 25 FONTES až k jezírku 25 FONTES; možnost osvěžující koupele v malém jezírku; zájemci o delší variantu sestoupí o 120 výškových metrů níže k levádě DA ROCHA VERMELHA a půjdou až k místu, kde leváda přitéká tunelem, i zde Vás zve ke koupeli tůňka, cesta zeleným porostem Vás přivede k 1,5 km dlouhému tunelu, půjdete jím skoro 30 min a dostanete se na jižní stranu ostrova, tam se sejdete s těmi, kteří šli kratší cestou a prošli kratším, jen 800 m dlouhým a pohodlnějším tunelem a společně dojdete k busu (celkem 3,5 -  4,5 hodiny - dle zvolené varianty i s koupáním a odpočinkem); FANAL - projdete se kolem starých vavřínů s vyhlídkou na severní pobřeží.

6. den:
 Na náhorní planině PAUL DA SERRA vystoupíte na vyhlídku BICA DA CANA s výhledem na nejvyšší hory. Z náhorní planiny pak sestoupíte na sever klikatou kamenitou cestou (90 min) k levádě DO NORTE - podle této levády půjdete skoro 2 hod. skrz 4 tunely až do průsmyku ENCUMEADA, kde se občerstvíte madeirským likérem poncha v obchůdku s korkovým zbožím; účastníci kratší varianty Vám půjdou z Encumeady naproti; RIBEIRA DE JANELA - zastávka na pobřeží s výhledem na rozeklané skalní útvary v moři a den zakončíte koupáním v lávových jezírkách s mořskou vodou v místě vašeho ubytování v Porto Moniz.

7. den:
 Tento den bude na programu jedna z následujícíh variant: 

VARIANAT A: v případě jasného počasí: z průsmyku ENCUMEADA vystoupáte na hřeben po cestě "Vereda da Encumeada" a půjde po něm až na vyhlídku kousek za  PICO DO JORGE, jedná se o náročnější trasu, ale s minimem dalších turistů a odměnou Vám budou nádherné výhledy na sever i jih ostrova, které začínají již po necelé hodině chůze; výlet můžete kdykoliv ukončit a otočit se a vrátit zpět na Encumeadu, kde na Vás čeká zasloužené občerstvení v podobě místního nápoje PONCHA a dalších dobrot.

VARIANAT B: v případě nepříznivého počasí = za mlhy/deště Vás čeká výlet po málo navštěvované zelené levádě FAJA DO RODRIGUE v kopcích nad městečkem SAO VICENTE a procházka od kapličky NOSSA SENHORA DE FÁTIMA do centra městečka São Vicente.

pro obě varianty platí: na závěr dne si prohlédnete městečko São Vicente na severním pobřeží.

8. den:
 Pojedete podél západního pobřeží Madeiry; zastavíte se na nejzápadnější vyhlídce nad Atlantikem u majáku PONTA DO PARGO, v malé rybářské vesničce PAUL DO MAR, v RIBEIRA BRAVA - pobřežní město sevřené v hlubokém údolí - možnost občerstvení, nákupu suvenýrů a koupání; navštívíte CABO GIRAO - 580 m vysoký útes nad mořem s výhledem na jižní pobřeží; navštívíte rybářské městečko CAMARA DE LOBOS s malebným přístavem a barevnými loďkami; pěšky podle levády DOS PIORNAIS - leváda prochází banánovými políčky a následuje úsek vytesaný ve skále s krátkými tunýlky (50 min. podle levády a pak 15 min. výstup k busu); dojedete do FUNCHALU - hlavního města, kde strávíte poslední 3 noci.

9. den:
 Vyjedete do MONTE, kde se podíváte do kostela, kde odpočívá poslední rakousko-uherský císař (a také poslední český král) Karel I. Habsburský, navštívíte zde tropickou zahradu (Monte Palace Madeira - Tropical Garden) a  zájemci se projedou na saních, známé místní atrakci; pojedete do průsmyku EIRA DO SERRADO (1094 m) - nahlédnete do divokého strmého údolí; pěší sestup (1,5 hodiny chůze) do městečka CURRAL DAS FREIRAS, založeného jeptiškami, které se zde skrývaly před piráty; možnost ochutnávky likérů a místní speciality - pražených kaštanů; projdete se starou rybářskou čtvrtí ve Funchalu.

10. den:
 Podle levády CALDEIRA VERDE dojdete skrz 4 tunely do Caldeira Verde za necelé 2 hod., ze strmých skal padá vodopád do jezírka, zvoucího k osvěžující koupeli; delší varianta pokračuje po levádě CALDEIRA DO INFERNO, tedy ještě 1 hod. skrz několik tunelů, některé mají "okna", minete dva vodopády, které padají do úzké soutěsky mezi dvěma tunely s lávkou a dojdete až do Caldeira do Inferno, tady cesta končí, zážitek to je silný; návrat stejnou cestou pro obě varianty (celkem 4 - 6 hod. chůze); zastávka v městečku PORTO DA CRUZ na severním pobřeží; možnost koupání

11. den:
 Navštívíte tržiště ve Funchalu a zajdete na ochutnávku vína Madeira; odjezd na letiště a odlet z MADEIRY odpoledne, přílet (v cca 22h) do Prahy.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 30.07.2021 - 09.08.2021

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 29980 Kč
Příplatky Kapacita Cena
příplatek: komplexní pojištění Vyprodáno! 990 Kč
příplatek: pokoj 1/1 Vyprodáno! 4990 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

1. - 3. noc: město Machico, penzion Residencial Familia, všechny pokoje mají vlastní koupelnu s wc a sprchovým koutem nebo vanou, 5min chůze na městskou písčitou pláž, restaurace v přízemí penzionu.

4. - 7. noc: město Porto Moniz, hotel Euromoniz, všechny pokoje mají vlastní koupelnu s wc a sprchovým koutem nebo vanou, 2min chůze na koupání do polopřírodních bazénků, restaurace 2min chůze.

8. - 10. noc: město Funchal, hotel Do Centro, všechny pokoje mají vlastní koupelnu s wc a sprchovým koutem nebo vanou, 10min chůze na městskou oblázkovou pláž, restaurace 5min chůze.

Poznámka: Cestovní kancelář si vyhrazuje právo změnit používaná ubytovací zařízení pro tento turisticko-poznávací zájezd.

STRAVOVÁNÍ

SNÍDANĚ: V ceně zájezdu je zahrnuta snídaně, většinou kontinentálního typu (pečivo, džem, máslo, šunka, sýr, káva, čaj, džus).

OBĚD: Přes den se stravujete z vlastních zásob - během programu budete dělat pauzy na odpočinek a svačinu - potraviny si nakoupíte vždy večer předem nebo ráno před začátkem programu. Ceny potravin jsou na Madeiře téměř stejné jako u nás a supermarkety jsou dobře zásobené.

VEČEŘE: Večer Vám náš průvodce rád doporučí některou místní restauraci (vždy jen pár minut chůze od hotelu) a případně zorganizuje pro zájemce společnou večeři. Cena cca 15 EUR za jídlo včetně jednoho nápoje (pivo, víno, nealko), někdy i včetně předkrmu.

PODROBNÝ POPIS

  • po ostrově se budete každý den dopravovat menším busem
  • turistický program má vždy 2 varianty (kratší a delší), pokud nebudete chtít nemusíte se ho účastnit, můžete zůstat na hotelu, či se jít koupat
  • budete bydlet postupně na třech různých částech ostrova
  • téměř denně budete mít možnost vykoupat se v Atlantiku a po návratu na hotel si koupit potraviny, někdy i hotové teplé jídlo - to vše za ceny skoro jako u nás doma

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - Madeira a zpět, včetně letištních tax
  • doprava dle programu minibusem
  • 10x ubytování v hotelech či penzionech (2-lůžkové pokoje s vlastním soc. zařízením)
  • 10x snídani
  • služby českého průvodce
  • ochutnávka madeirského vína

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • pojištění
  • vstupné (orientačně): tropická zahrada na Monte - 12,50 EUR, jízda na saních ve čtvrti Monte - 35 EUR za 2 osoby, vstup na poloostrov São Lourenço - 1EUR
  • večeře - cena cca 10 - 20 EUR/os./ den