DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Jarní vídeňské výstavy: Salvador Dalí a Sigmund Freud, Edvard Munch a expresionismus

DALŠÍ INFORMACE

  • Vídeň - hlavní město Rakouska
    Vídeň - hlavní město Rakouska Vídeň je hlavní město Rakouska, současně také statutární město a zároveň také jedna z jeho spolkových zemí. Leží na řece Dunaj a se...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Jarní Vídeň Vám nabídne velmi atraktivní výstavy. Albertina představí skvělou jarní výstavu Edvarda Muncha. Muzeum Belvedere nabízí výstavu Salvador Dalí a Sigmund Freud. Navštívit můžete také Kunstforum Banky Austrie, kde se seznámíte s rozsáhlou výstavou britského umělce Davida Hockneyho. 

PROGRAM ZÁJEZDU

Odjezd v 6.00 z Prahy od Hlavního nádraží, technické zastávky cestou.
Kolem 11.00 příjezd do Vídně.
Návštěva výstav Salvador Dalí a Sigmund Freud v Galerii Belvedere a Edvard Munch v Albertině.
Pro zájemce možnost individuálně navštívit výstavu Davida Hockneyho v Kunstforu Banky Austria.
V 18.00 odjezd zpět do ČR. Příjezd do Prahy kolem 23.00 hodin.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 23.03.2022 - 23.03.2022

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Vyprodáno! 1290 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Balíček vstupenek (Albertina + Belveder) Vyprodáno! 1050 Kč
komplexní pojištění Vyprodáno! 60 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Praha Vyprodáno! 0 Kč
Slaný Vyprodáno! 0 Kč
Jihlava Vyprodáno! 0 Kč
Znojmo Vyprodáno! 0 Kč

PODROBNÝ POPIS

Galerie Belvedere nabízí objevnou výstavu Salvador Dalí a Sigmund Freud. Freud se narodil v Příboru na Moravě. Jeho kniha Výklad snů výrazně ovlivnila surrealismus. A tento vliv konkrétně na malíře Salvadora Dalího mapuje tato velká výstava. Dalí měl ambiciózní přání získat od Freuda uznání jeho paranoicko-kritické metody, kterou vnesl do evropského surrealismu. Belvedér nabídne přibližně 100 exponátů - včetně obrazů, soch, fotografií, filmů, knih, deníků, dopisů a dalších dokumentů, které osvětlují Dalího jako člověka a umělce a sledují ho od objevení Freudových spisů až po osobní setkání s psychoanalytikem v Londýně v roce 1938. Druhou výstavou je expozice o Benátkách v dílech malířů 19. století.

Muzeum ALBERTINA věnuje skvělou jarní výstavu 2022 Edvardu Munchovi (1863-1944). Rozsáhlá přehlídka nabídne nejen bilanci nejslavnějších obrazů norského umělce, ale také tvorbu významných moderních umělců, kteří s Munchem vstupují do dialogu. Zastoupen je mj. nejslavnější neoexpresionista Georg Baselitz a proslulí tvůrci amerického pop-artu Andy Warhol a Jasper Johns. Jsou to díla, která na Muncha odkazují, byla jím ovlivněna a vznikla v průběhu setkání s ním.

Kunstforum Banky Austrie pořádá rozsáhlou výstavu díla britského umělce Davida Hockneyho, který je jeden z nejvšestrannějších a nejvlivnějších současných umělců. Představí jeho figurální obrazy a také krajiny. Hockney je také expert na umění starých mistrů. Výstava znikla ve spolupráci s Tate Gallery v Londýně.



ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění
  • vstupy do objektů a na výstavy

POZNÁMKY

Autokarový zájezd bez nočních přejezdů pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou Peter Kováč a s Klubem přátel Stavitelů katedrál, což je klub čtenářů knížek Petra Kováče. Zájezd připravil a provádí historik umění PhDr. Peter Kováč.