DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Japonsko - ostrovem Honšú za sakurami

DALŠÍ INFORMACE

  • Japonsko
    Japonsko Japonsko leží na východním okraji asijského kontinentu. Stát je tvořen řetězem ostrovů v západní části Tichého oceánu. Největší ostrovy...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Cesta do Japonska na jaře - v období, které Japonci milují z celého roku nejvíc. V době, kdy kvetou sakury a lidé je obdivují při svátcích hanami. Kombinace přírody, historie i současnosti. Historické metropole Japonska - Nara, Kjóto, Kamakura i současné Tokio, Hirošima se stigmatem atomové bomby, přístav Jokohama, půvabný ostrov Mijadžima, nejobdivovanější japonský hrad v Himedži, zahrady v Okajamě, poutní Nikkó v Japonských Alpách ("kdo neviděl Nikkó, neví, co je krásné..."), posvátný symbol země - sopka Fudži. Velkoměstské džungle Tokia a Ósaky v kontrastu s oázami klidu japonských zahrad a přírody. Výpravné historické festivaly v Kjótu a Kamakuře, resp. bizarní festival penisů v Kawasaki. Ochutnávky japonských specialit...  A samozřejmě sakury!

PROGRAM ZÁJEZDU

1.-2. den: Praha - Tokio:
Let nad Sibiří do Tokia: mrakodrapy v Šindžuku, vyhlídka na Tokio z Metropolitní radnice, blyštivá čtvrť barů, jídelen, divadel a "červených luceren" Kabuki-čó. Ochutnáme na úvod šabu-šabu?

3.-5. den: Tokio - Ósaka. Himedži, Kjóto:
Šinkansenem pod Fudži do velkoměsta byznysu a jídla - Ósaky: futuristický SkyBuilding, podzemní město Umeda, neonový bulvár Dótombori, Americká vesnice, možnost ochutnávky legendární i obávané delikatesy fugu. Himedži: Pevnost bílé volavky - čerstvě rekonstruovaný nejobdivovanější japonský hrad. Nejvýznamnější historická metropole země - Kjóto: zámek Nidžó šógunů Tokugawa, nejslavnější zenová kamenná zahrada Rjóandži, Zlatý pavilon. Východní Kjóto se starosvětskou čtvrtí divadel a gejš Gion: možnost návštěvy večerního programu s ukázkami tradiční japonské kultury (divadlo i hudba - bunraku, nó, čajový obřad, ikebana...), kulinářská ulička Pontočó aj. Festival kvetoucích sakur Taiko Hanami Gjorecu s procesím v historických kostýmech z 16. stol. Možnost večeře v suši baru s pojízdným pásem s talířky s pokrmy.

6.-7. den: Nara, Okajama - Hirošima:
První hlavní město Japonska - Nara: chrám Tódaidži - největší dřevěná stavba světa se sochou Velkého Buddhy, chrámy a svatyně, park s 1200 jelínky šika, šintoistická svatyně Kasuga. Magická svatyně tisíců torií- FušimiInari. Přejezd na západ do Okajamy: slavná zahrada Korakuen, jedna ze tří nejkrásnějších v Japonsku. Historické Kurašiki: malebná oblast kolem vodního kanálu se zachovalými sýpkami a domy - muzei. Dále na západ Honšú do Hirošimy.

8.-9. den: Mijadžima. Hirošima - Tokio:
Lodí kolem ústřicových plantáží na posvátný ostrov Mijadžimu s opicemi a krotkými jelínky: svatyně Icukušima se slavnou "plovoucí branou" torii, lanovkou (pěšky) na horu Misen: vyhlídky na Hirošimu a na Vnitřní moře s ostrůvky. Ochutnávky místních specialit - ústřic a okonomijaki. Hirošima: Muzeum A-bomby, Mírový park, ruiny Průmyslového paláce (UNESCO) projektovaného Čechem J. Letzelem, Kapří hrad, zahrady Šukkei-en. Šinkansenem přes Ósaku, Kjóto, Nagoju a pod Fudži (3776 m) do hlavního města Tokia.

10. den:
Nikkó:
Národní park Nikkó v Japonských Alpách: velkolepá poutní svatyně Tóšógú s mauzoleem nejvýznamnějšího šóguna japonské historie Tokugawy Iejasu. Možnost návštěvy bývalé luxusní rezidence císařské rodiny (v níž byl během 2. sv. války ukrýván bývalý císař Akihito).

11. den:
N.P. Fudži-Hakone-Izu:
Na západ od Tokia do lázní Hakone a dále zubačkou a lanovkami na geotermální pole Ówakudani (za příznivé vulkanické situace) s bublajícím bahnem, fumaroly, sirnými jezírky a černými vajíčky v něm vařenými. Plavba lodí po jezeře Aši s úchvatnými výhledy (bude-li přát počasí) na majestátní Fudži s bílou čepicí. Stará celnice a cedry na historické cestě Tókaidó.

12. den:
Kamakura, Jokohama:
Středověká metropole a pacifické letovisko Kamakura: Velký Buddha, chrám Hasedera. Festival s jedinečnou možností vidět samurajské bojové umění jabusame - lukostřelbu v plné zbroji ze sedla běžícího koně. Jokohama: vyhlídka z Landmark Tower (296 m), bývalého nejvyššího mrakodrapu Japonska, Čtvrť 21. století se zábavním parkem, čínská čtvrť.

13.-14. den: Tokio - Praha:
Východní zahrady císařského paláce, most Nidžúbaši. Asakusa - chrám Sensódži, Nebeský strom - nejvyšší věž a druhá nejvyšší stavba světa - z r. 2012.
Volitelný program - obchodní čtvrť Ginza, kontroverzní svatyně Jasukuni, nákupy v "elektrickém městě" Akihabara, popř. Tokijská věž, parky a muzea v Uenu, plavba po řece Sumidě, "břicho Tokia" - rybí trh Tojosu, večeře u svatostánku sumo s exotickými i "kontroverzními" delikatesami (tataráky z koně, velryby aj.). Pro zájemce možnost návštěvy světově unikátního festivalu ocelového falusu v šintoistické "svatyni prostitutek" Kanamara v Kawasaki s pozoruhodnými suvenýry, popř. robotí restaurace s nezapomenutelnou bláznivou show. Odlet domů.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 25.03.2022 - 07.04.2022

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 77990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
komplexní pojištění Vyprodáno! 2800 Kč
pokoj 1/1 Vyprodáno! 10200 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

12x tzv. business hotely (cca 2-3*) - 2-lůžkové pokoje s příslušenstvím a klimatizací - evropský styl. 1-lůžkový pokoj za příplatek - 10 200 Kč (12x).

STRAVOVÁNÍ

12x snídaně (na japonský způsob).

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - Tokio a zpět, včetně letištních tax a poplatků
  • doprava po trase vlaky (převážně vysokorychlostními expresy šinkansen), autobusy a MHD
  • trajekt na ostrov Mijadžimu
  • lanovka a výletní loď po jezeře Aši (N.P. Hakone-Fudži)
  • 12x nocleh (tzv. business hotely 2-3*, 2-lůžkové pokoje s příslušenstvím a klimatizací)
  • 12x snídaně (na japonský způsob)
  • služby českého průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupné
  • pojištění

POZNÁMKY

Let do Japonska trvá cca 18 - 20 hodin (včetně přestupu).