DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Hotelový pobyt se snídaní - Hotel Holenský Dvůr, Ratiboř

DALŠÍ INFORMACE

  • Jižní Čechy
    Jižní Čechy Kraj po staletí spravovaný lidmi v souladu s nároky přírody, svou krásou překvapí každého návštěvníka. Kdo přijede za historickými...
Ubytování v chráněné krajinné oblasti CHKO Třeboňsko.

Holenský dvůr se nachází na samotě v CHKO Třeboňsko asi 13 kilometrů od Jindřichova Hradce. Dvůr disponuje ubytovací kapacitou lehce přes 100 osob, velkým vnitřním bazénem, saunou, restaurací pro 80 osob, dvěma soukromými salónky, malou tělocvičnou a božskou okolní přírodou.
Součástí Dvora je dále restaurace, v níž ráno servírujeme snídani formou bufetu, která je v ceně pobytu. Později lze objednávat klasická česká a evropská jídla dle týdenního či denního menu. Ubytovaní hosté si mohou k pobytu přikoupit polopenzi.
K restauraci patří také dva salónky, které lze v případě potřeby uzavřít pro soukromé akce. Cyklisté pak jistě ocení posezení venku před hospodou u zahradních stolů nebo ve dvoře v lehátkách.
V neposlední řadě disponuje Holenský dvůr také vnitřním bazénem a saunou. Bazén je pro ubytované hosty volně přístupný. Saunu je potřeba rezervovat dopředu a je za poplatek. V případě zájmu lze pro skupinové pobyty využít cvičební sál např. pro lekce jógy a dalších typů cvičení.
Okolí přímo vybízí k vyjížďkám na kole po několika značených cyklistických trasách. CHKO Třeboňsko je ideální pro cyklisty všeho věku, protože se jedná o velmi rovinatou a málo dopravně vytíženou oblast.

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Pokoje Standard:  2- 3- a 4- lůžkové pokoje se nachází v budově hotelu okolo recepce. Všechny pokoje mají vlastní koupelnu s WC, umyvadlem a sprchou. Pokoje se nachází v přízemí nebo v prvním patře. Na přízemí jsou i bezbariérové 4- lůžkové pokoje, které jsou vybaveny vanou a standardním WC. Čtyřlůžkové pokoje se skládají vždy ze dvou pokojů. Pokoje mají výhled buď do okolní přírody nebo do dvora.

Pokoje Turistické: 4- až 6- lůžkové pokoje (bez SWC) se nachází v patře nad restaurací a kuchyní. Pokoje nejsou vybaveny vlastní koupelnu ani WC a je nutné využít společné sociální zařízení na chodbě, kde je oddělené pánské a dámské. Pokoje jsou ideální pro školní pobyty, sportovní soustředění nebo na krátkodobé přespaní například pro méně náročné hosty na svatbách a dalších oslavách.

STRAVOVÁNÍ

Snídané podávané formou bufetu.
Možnost doobjednání večeří.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 29.06.2024 - 24.08.2024

Služby Kapacita Cena
osoba v pokoji Turistik Volno 510 Kč
osoba v pokoji Standard Volno 710 Kč
přistýlka Volno 610 Kč
dítě do 3 let zdarma bez nároku na služby Volno 0 Kč
Příplatky Kapacita Cena
večeře dospělý Volno 180 Kč
večeře dítě do 12 let Volno 160 Kč
neobsazené lůžko v pokoji Volno 210 Kč

PODROBNÝ POPIS

Okolí
Mimo okolní přírody můžete navštívit také turisticky významná města a lokality. Mezi nejznámější patří Jindřichův Hradec (13 km), Třeboň (27 km), Červená Lhota (13 km), Český Krumlov (72 km), Telč (50 km), Hluboká nad Vltavou (45 km) a další. Mezi zajímavé atrakce lze zařadit Rozhlednu Rydův kopec, Zámek Jemčina, Fantazium, Léto v kukuřici, Obludiště, Zoopark Horní Pěna a nespočet výstav a muzeí.

Historie
Historie Holenského dvoru sahá daleko až do 14. století. Od pradávna sloužil jako hospodářský statek. Původně patřil např. pánům z Hradce, později Slavatům a Černínům. Historicky asi 4x vyhořel, vždy byl ale nakonec opraven. V 90. letech byl Dvůr kompletně přestavěn z hospodářského stavení na rekreační areál s kapacitou významně přes 100 lůžek, s restaurací, bazénem a tělocvičnou. V letech 2015-2022 byl Dvůr bohužel mimo provoz. Od roku 2023 má nové majitele, kteří se od července 2023 areál znovu zprovoznili a postupně jej rekonstruují do modernější podoby.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • ubytování
  • snídaně

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • rekreační poplatek 20 Kč/osoba na den (platí se na místě v hotelu). Poplatek neplatí děti do 18 let a osoby s průkazem ZTP/P
  • vstup do bazénu pro ubytované hosty 50 Kč
  • sauna na 2 hod 250 Kč/pro 2 více osob) , 400 Kč/pro 1 osobu

POZNÁMKY

Nástup na pobyt od 14:00 hod. Ukončení pobytu do 10:00 hod. Na místě se hradí rekreační poplatek 20 Kč/osoba na den, poplatek neplatí děti do 18 let a osoby s průkazem ZTP/P.

Pobyt se psem je možný, poplatek 100 Kč / den.



OBJEDNÁVKA ZÁJEZDU/POBYTU