DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Drážďanské letní výstavy

Tento zájezd již není v naší nabídce!

DALŠÍ INFORMACE

  • Drážďany
    Drážďany Drážďany jsou zemským hlavním městem a současně druhým největším městem Saska. V současnosti zde žije okolo 500 000 obyvatel. Historie...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Jednodenní autokarový zájezd do Drážďan na výstavu Bellum et Artes o umění za třicetileté války.

PROGRAM ZÁJEZDU

Ráno v 7.30 odjezd z Prahy od hotelu Diplomat (st. metra Dejvická), technické zastávky cestou.

Během dopoledne příjezd do Drážďan. Volno v centru města. Pro zájemce možnost individuální prohlídky výstavy Bellu met Artes, Zwingeru nebo dalších atrakcí a výstav v Drážďanech.

Kolem 17.00 odjezd zpět do ČR,  příjezd do Prahy kolem 19.30 hodiny.

Tento zájezd již není v naší nabídce!

PODROBNÝ POPIS

Pro zájemce je  možnost individuální prohlídky výstavy Bellum et Artes - středoevropské umění za Třicetileté války, kterou připravuje tým prof. Jiřího Fajta, bývalého ředitele pražské Národní galerie. Výstava představí reprezentativní panorama středoevropské tvorby v první polovině 17. století - malířství, sochařství, architekturu i užité umění. Na výstavě se podílí lipský institut GWOZ (Leibniz-Institut für Geschichte und Kultur des östlichen Europa), umělecké sbírky v Drážďanech, pražská Národní galerie, Univerzita v Gdaňsku, Univerzita ve Vratislavi, Muzeum Palazzo Ducale v Mantově, Tirolské muzeum v Innsbrucku, Museum Prado v Madridu a muzea ve Stockholmu. 


Zwinger Xperience
Zwinger Xperience je v městské pevnosti otevřena již od roku 2019. Od letošní sezóny obohatí turistickou nabídku Drážďan další multimediální výstava. Tentokrát se expozice zabývá bohatou historií Zwingru. Tato barokní stavba a zároveň symbol Drážďan je jednou z nejznámějších v Evropě a je vyhlášena jako architektonická perla Saska. 

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupy do objektů
  • komplexní pojištění

POZNÁMKY

Jednodenní autokarový zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou Petra Kováče a Staviteli katedrál - klubem čtenářů knih PhDr. Petera Kováče. Zájezd připravil historik umění PhDr. Peter Kováč.