DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Český Krumlov a České Budějovice, jihočeský advent

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Pojeďte se s námi podívat jaký je advent na jihu Čech - v Českém Krumlově a v České Budějovicích.

Vánoční trhy jsou  vzhledem k vyhlášení nouzového stavu zrušeny, v případě zájmu o návštěvu měst, je možné zájezd absolvovat bez vánočních trhů.


PROGRAM ZÁJEZDU

Odjezdová místa a časy:

Slaný - od Váhy, 6.30

Smečno - zastávka bus, 6.35

Kladno - nám. Sítná, hotel Kladno, zast. MHD, 6.45

Praha - stanice metra B Stodůlky, ul. Jeremiášova, východ z metra směr centrum, zastávka MHD, 7.15

Příbram (Dubenec) - motorest ,,HALDY", 8.15

Příjezd do Českého Krumlova v 10:15

Odjezd z Českého Krumlova v 13:30

Příjezd do Českých Budějovic v 14.00

Odjezd z Českých Budějovic v 17:30

Kolem 20:00  hodiny návrat do Prahy  a dalších odjezdových míst.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 05.12.2021 - 05.12.2021

Služby Kapacita Cena
Cena zájezdu Vyprodáno! 850 Kč
dítě do 12 let Vyprodáno! 790 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Vyprodáno! 50 Kč
Smečno Vyprodáno! 50 Kč
Kladno Vyprodáno! 50 Kč
Praha Vyprodáno! 0 Kč
Příbram Vyprodáno! 0 Kč
Písek Vyprodáno! 0 Kč

PODROBNÝ POPIS

Dopoledne zamíříme do Českého Krumlova

Spleť křivolakých středověkých uliček, malebné štíty měšťanských domů, romantická zákoutí, impozantní zámek nad Vltavou, kavárny i středověké krčmy, výstavy, koncerty, festivaly - to všechno je Český Krumlov. Město s jedinečnou magickou atmosférou je od roku 1992 zapsáno mezi památky UNESCO.

Město je pro vánoční atmosféru slavnostně vyzdobeno a několik stánků nabízí typické vánoční chuťovky, sladkosti, svařené víno, suvenýry. Zámek sice není otevřen, ale přesto si ho můžeme připomenout v Hradním muzeu, kde  expozice skýtá návštěvníkům jedinečnou příležitost prohlédnout si množství cenných exponátů ze zámeckých depozitářů, které připomínají nejvýznamnější události, vztahující se k rožmberským, eggenberským a schwarzenberským vlastníkům krumlovského panství. Neméně působivý je výstup na vyhlídkový ochoz zámecké věže po 162 schodech,odmění návštěvníky kouzelným výhledem na celé město a blízké okolí (vstup 150 Kč).

Odpoledne navštívíme jihočeskou metropoli České Budějovice.

Jméno krále Přemysla Otakara II., který v roce 1265 České Budějovice založil, připomíná hlavní náměstí s rozměry 133 x 133 m, největší čtvercové náměstí v Česku a jedno z největších v Evropě. V jeho středu stojí barokní Samsonova kašna, poblíž je v dlažbě zasazen pověstmi opředený bludný kámen; poznáte ho podle vyrytého křížku. Z výšky náměstí střeží gotická Černá věž s renesanční bání; je o 36 cm odkloněná od svislé osy, největší z jejích zvonů se jmenuje Bummerin a váží 3 700 kg. A to je jen malé nahlédnutí do města, které bude v roce 2028 kandidovat na Evropské hlavní město kultury. Čeká nás adventní atmosféra.

Letošní Vánoce na Budějovickém náměstí se ponesou v atmosféře muzikálových melodií a na adventním pódiu zazáří muzikálové hvězdy. Rozsáhlé tržiště nabídne dřevěné stánky s pestrým vánočním sortimentem, dárky, občerstvením, punče nejrůznějších vůní a chutí, medoviny, trdelníků a dalších oblíbených vánočních nápojů a pochutin. K vidění budou také stánky s tradičními řemesly a vlastnoručně vyráběným sortimentem. V těchto stáncích se budou jednotliví řemeslníci během celého adventu střídat.

Navíc se českobudějovický advent stal vítězem celostátní ankety TV Nova na TN.cz o nejkrásnější adventní trhy v ČR a nechal za sebou i Prahu či Brno. A co návštěvníky čeká v letošním roce? Pojeďte se podívat!

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • autokarovou dopravu
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • pojištění
  • vstupy do objektů

POZNÁMKY