DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Azory - Ostrovy uprostřed atlantiku

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

S námi navštívíte celých pět z devíti ostrovů - Sao Miguel, Terceira, Sao Jorge a nakonec Faial, každý z nich jedinečný a zajímavý. Nejzápadnější pozdrav Evropy směrem k Americe s překvapující krajinou, různorodou a pestrou. S poklidnými zelenými údolími s bujnou vegetací, exotickými květinami, tropickým ovocem, čajovníkovými a tabákovými plantážemi i fascinujícími horskými scenériemi s propadlými krátery, připomínající měsíční krajinu, vroucími prameny a gejzíry či tajemnými jeskyněmi. Víc než dost na to, abyste se sem chtěli vracet i příště.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.-3.den: Praha - Lisabon - Sao Miguel.
Odlet přes Lisabon na největší z Azorských ostrovů Sao Miguel. Ponta Delgada: historické centrum, muzea, chrámy, kostely. Sete Cidades - nezapomenutelná scenérie dvou sousedících kráterových jezer - jedno azurově modré, druhé smaragdově zelené. Ribeira Grande - termální bazénky, minerální prameny a horká vřídla. Lagoa do Fogo (Ohnivé jezero) - kráter vyhaslé sopky s úchvatnými výhledy, koupání. Jezero a městečko Furnas: horké prameny, gejzíry, léčivé bahno, botanická zahrada. Čajové plantáže v Gorreaně.

4.-5.den: Terceira.
Přelet na ostrov Terceira, ostrov monumentů, pevností a klášterů, starobylých domů s barevnými fasádami. Angra do Heroísmo: historické centrum (UNESCO), barokní palác Bettancourt, pevnosti Sao Sebastiao a Sao Joao Baptista, minipoloostrov Monte Brasil. Přístavy Sao Mateus a Doze Ribeira, výhled ze Serra de Santa Bárbara. Biscoitos: muzeum vína, koupání v přírodních bazénech vulkanického původu. Lávová jeskyně Algar do Carvao a vulkán Guilherme Moniz.

6.-7.den: Sao Jorge.
Přelet na ostrov Sao Jorge. Přístav Velas: staré město, úzké uličky, obchůdky, domy s tepanými balkóny. Návštěva ve výrobně sýrů - nejstarší v Portugalsku. Pěší výlet pod nejvyšší horou ostrova Pico da Esperanca s mimořádnou vegetací do Faja da Caldeira a dále k pobřeží do Faja dos Cubres - nejkrásnější trek na Azorech s úchvatnými výhledy. Trajektem na ostrov Pico.

8.-9.den: Pico.
Nejmladší a nejdramatičtější z Azorských ostrovů s nejvyšší horou celého Portugalska - Ponta de Pico, jeden z nejkrásnějších vulkánů na světě. Výstup na dosud aktivní sopku. Sopečné skalní formace, černá láva, úrodné vinice rodící delikátní víno Vinho do Pico (možnost ochutnávky), staré domy z přírodního kamene. Fakultativně výlet lodí s možností sledování velryb (cca 55 EUR) nebo plavání s delfíny. Trajektem na ostrov Faial.

10.-11.den: Faial - Lisabon - Praha.
Faial, díky nespočetným kvetoucím hortenziím zvaný Modrý ostrov. Kosmopolitní Horta - jedno z nejživějších měst souostroví s rozmanitou architekturou, barevnými jachtami a nádhernými výhledy na ostrov Pico. Vyhlídka Mirante de Estrada da Caldeira, nejvyšší vrchol ostrova Cabeco Gordo. Ponta dos Capelinhos - nová část ostrova vzniklá sopečnou erupcí. Termální jezírka ve Varadouro: koupání. Černá pláž Baia da Ribeira. Návrat přes Lisabon domů.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 29.08.2022 - 08.09.2022

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 53390 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Volno 1100 Kč
1-lůžkový pokoj Volno 10200 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

10x penziony, hotely - ve 2-lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. 1-lůžkový pokoj za příplatek 10.200 Kč (10x).

STRAVOVÁNÍ

Snídaně.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • Letecká doprava tam i zpět
  • Přelety, trajekty mezi ostrovy i nájemní a veřejná doprava po ostrovech
  • Služby český průvodce 

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • Komplexní pojištění