DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Za uměním Hieronyma Bosche o Velikonocích

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

HIERONYMUS BOSCH - MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA MALÍŘSKÉHO DÍLA, UMĚNÍ BOSCHOVY DOBY V NĚMECKU A V NIZOZEMÍ, MALÍŘSTVÍ VRCHOLNÉ RENESANCE NA DVOŘE MEDICEJŮ VE FLORENCII.


Zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s historikem umění a uměleckým publicistou PhDr. Petrem Kováčem, autorem série knih o gotickém a renesančním umění v Evropě. Cesta autobusem bez nočních přejezdů!


Hieronymus Bosch patří k nejzáhadnějším postavám dějin světového malířství. Byl osamělým géniem a velkým věrozvěstem surrealistů nebo jeho dílo zapadá do dějin nizozemského umění jako jeho součást? Na tuto otázku by měla dát odpověď všem zájemcům velkolepá výstava HIERONYMUS BOSCH - MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA MALÍŘSKÉHO DÍLA pořádána v jeho rodném městě s´HERTOGENBOSCH k 500. výročí malířova úmrtí. Zájezd je doplněn o návštěvu míst, kde sám mistr prožil celý svůj život a spojený s poznáním tvorby Boschových předchůdců, vrstevníků i následovníků v Německu a na území starého Nizozemí. Současně je na programu zájezdu i velkolepá výstava ve Frankfurtu nad Mohanem MALÍŘSTVÍ VRCHOLNÉ RENESANCE NA DVOŘE MEDICEJŮ VE FLORENCII, která je pořádána ve spolupráci s Metropolitním muzeem v New Yorku.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odjezd z Prahy (v 6.00), cesta přes Německo. Cestou zastávka v městečku SOEST, které bylo ve středověku významným hanzovním městem. Historické jádro s hrázděnými domy si zachovalo původní ráz a zdejší chrám sv. Patrokla, patří mezi nejznámější románské stavby v Německu. Večer ubytování v Nizozemí (nocleh v  městě Eindhoven).

2. den: Po snídani přejezd do s´-HERTOGENBOSCH - rodného města malíře Bosche, které během života jen málokdy opustil. Prohlídka nádherné pozdně gotické katedrály - stavitelské perly Brabantska, kaple Panny Marie, kde se konala pohřební slavnost 9. srpna 1516 k poctě zesnulého malíře Bosche. Společná návštěva mezinárodní výstavy k poctě 500 let od malířova úmrtí. Výstava v Brabantském muzeu nabídne výběr Boschových originálů zapůjčených z předních muzeí celého světa. Jde o nejvýznamnější výstavní mezinárodní akci k malířovu jubileu. Prohlídka Boschova centra s komentářem k jeho dílu. Ochutnávka místních specialit, zejména tzv. Boschových koulí. Později odpoledne odjezd do Německa. Nocleh v Kolíně nad Rýnem.

3. den: Dopoledne KOLÍN NAD RÝNEM - návštěva gotické katedrály se zlatým relikvářem Tří králů, s oltářem pozdně gotického malíře Stefana Lochnera, Boschova předchůdce, a sochařským portálem rodiny Parléřů. Před polednem odjezd do FRANKFURTU NAD MOHANEM a návštěva výstavy Maniera - malířství pozdní renesance a manýrismu na dvoře Medicejů ve Florencii. Výstava je pořádána ve spolupráci s Metropolitním muzeem v New Yorku a spolupodílí se na ni sto třiceti obrazy Louvre v Paříži, Prado v Madridu, Národní galerie v Londýně a Galerie Uffizzi ve Florencii. Zastoupeni budou umělci jako je Andrea del Sarto, Pontormo, Rosso, Bronzino, Vasari, Michelangelo a Cenini. Cesta do Prahy. V podvečer odjezd zpět do ČR. Příjezd do Prahy kolem 23.00 hodin.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 25.03.2016 - 27.03.2016

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Vyprodáno! 6290 Kč
Příplatky Kapacita Cena
1-lůžkový pokoj Na dotaz 1850 Kč
komplexní pojištění Volno 120 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Praha Volno 0 Kč

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • dopravu autokarem
  • 2x nocleh v hotelu
  • 2x snídani
  • vstup na výstavu Hieronyma Bosche
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupné do objektů
  • komplexní pojištění