DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Víkend ve zlatém údolí

DALŠÍ INFORMACE

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    Tento program vás zavede do jednoho alpského horského údolí, ve kterém se ještě nedávno těžilo neuvěřitelné množství zlata - až 10% celosvětové produkce zlata pocházelo z tohoto nevelkého místa vysoko v rakouských Alpách. Dnes se již průmyslová těžba v této chráněné oblasti národního parku nepovoluje, ale zlata je tady pořád ještě dost. A tak opravdu stačí se jen shýbnout a s trochou šikovnosti a za pomoci zlatokopeckého náčiní se na vás po chvíli zatřpytí vaše první zlaté šupinky. Nevěříte?! Tak vyzkoušejte, a přesvědčíte se sami!

    PROGRAM ZÁJEZDU

    1. den: Odjezd z Prahy krátce po půlnoci. Non-stop cesta do Rakouska. Dopoledne dorazíme k nejrozsáhlejší ledové jeskyně na světě - Eisriesenwelt. Jeskyně se nachází vysoko v horách, autobus nás zaveze do nadmořské výšky 1000 m., dále pak pokračujeme pěšky k horské chatě Wimmer (1080 m), odtud pak lanovkou do výše 1575 m. Zbývající úsek (cca 20 minut) je nenáročný výstup do nadmořské výšky 1641 metrů. Zde se pak nachází vlastní vstup do tohoto unikátního jeskynního systému. Odpoledne zastávka u hradu či pevnosti Hohenwerfen. Hrad Hohenwerfen je jedním z nejstarších a nejrozsáhlejších hradních systémů v Rakousku. Byl vybudován již v 11. století na vysoké skále nad městem Werfen. Přístup do hradu vám usnadní lanovka. Vedle typických historických expozic se na hradě nalézá rovněž ornitologická stanice chovající množství ptačích dravců z celého světa. V rámci návštěvy hradu budete moci shlédnout i originální ptačí show - ukázky z výcviku těchto králů nebeských výšin (pokud to počasí a další podmínky dovolí). V podvečer příjezd do Rauriského údolí, ubytování v hotelu Hubertus***.
    2. den: Celý den strávíme na horách v oblasti Gasteinského údolí, kterému se též přezdívá "údolí vod", a které patří mezi nejhezčí místa Národního parku Vysoké Taury. Dopoledne prohlídka lázeňského města Bad Gastein, ve kterém vyvěrá 18 minerálních pramenů, a které vám svoji architekturou hodně připomenou naše oblíbené lázně - Karlovy Vary. Bad Gastein je proslulý především tím, že přímo uprostřed města se nachází alpský vodopád. Dále vyjížďka kabinovou lanovkou na Stubnerkogel do nadmořské výšky 2230 metrů. Lehká turistická vycházka v oblasti tohoto alpského vrcholku. Odpoledne je plánována návštěva a relaxace v jedněch z největších rakouských termálních lázní - Alpentherme v Bad Hofgastein. Večer návrat do hotelu.
    3. den: Dopoledne vyrazíme vzhůru Rauriským údolím až pod jeho nejvyšší vrcholky - Sonnblick (3105 m) a Hocharn (3245 m). Na konci údolí narazíme na místa, kde se z horských potoků kdysi rýžovalo zlato. A sami si budete moci vyzkoušet jak dnes "chutná" zlatá horečka. Zlatokopecké štěstí můžete vyzkoušet pod vedením zkušených instruktorů. Odpoledne zastávka u městečka St. Johann, kde se nachází jedna z nejnavštěvovanějších soutěsek v Rakousku - soutěska Lichtensteinklamm. Bouřící vody se zde prodírají úzkou soutěskou a turistická cesta se skládá z četných dřevěných mostů či tunelů proražených ve skalním masivu. Pozdě večer návrat do ČR.

    SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 22.09.2017 - 24.09.2017

    Služby Kapacita Cena
    cena za osobu Vyprodáno! 4390 Kč
    Příplatky Kapacita Cena
    příplatek: komplexní pojištění Volno 120 Kč
    příplatek: pokoj 1/1 Volno 800 Kč
    Odjezdová místa Kapacita Cena
    Slaný Volno 0 Kč
    Kladno Volno 0 Kč
    Praha Volno 0 Kč
    Příbram Volno 0 Kč
    České Budějovice Volno 0 Kč
    Kaplice Volno 0 Kč
    Kralupy nad Vltavou Volno 150 Kč
    Roudnice nad Labem Volno 150 Kč
    Louny Volno 150 Kč
    Rakovník Volno 150 Kč

    UBYTOVÁNÍ, POKOJE

    Hotel Hubertus*** se nachází na okraji městečka Rauris, v nadmořské výšce 950 m, přímo u dolní stanice lanovky. Ubytování ve 2-lůžkových, případně 3-lůžkových pokojích s TV-SAT, balkónem a kompletním příslušenstvím (WC, sprcha). Hotel má vlastní bazén (zdarma pro klienty CK) a saunu (za poplatek).

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • dopravu autokarem
    • 2x nocleh (2-3 lůžkové pokoje)
    • 2x bufetová snídaně
    • služby průvodce

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • komplexní pojištění
    • vstupné (orientačně): Eisriesenwelt 19 EUR, pevnost Hohenwerfen 9-14 EUR, lanovka Stubnerkogel 23,50 EUR, lázně Alpentherme 42 EUR, soutěska Lichtensteinklamm 4 EUR, rýžování zlata 3 EUR s instruktáží 6 EUR

    POZNÁMKY

    Pro více informací o Rakousku navštivte naše webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.