DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Toskánská renesance

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Vydejte se s námi do Itálie, po stopách Michelangela, Leonarda da Vinci a jejich předchůdců i následovníků.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Odjezd z Prahy v 6.00 hodin. Cesta autobusem do Itálie, technické zastávky cestou, ubytování a noc ve čtyřhvězdičkovém hotelu v  Pratu - bývalé císařské město Fridricha II.

2.den: Ráno cesta vlakem z Prata do FLORENCIE (cesta přímo do centra Florencie trvá zhruba 15 minut; spojení funguje jako pražská příměstská doprava, cena za jednu cestu je cca 2,6 eur). Projdeme krok za krokem městem s návštěvou památek spojených se sochařem a malířem Michelangelem. Dopoledne BARGELLO - MUSEO NAZIONALE, sídlo městského kapitána, dnes jedinečné muzeum florentského sochařství: Donatello, Ghiberti, Michelangelo, Giambologna, Cellini, MEDICEJSKÁ KAPLE s Michelangelovými náhrobky Medicejských. Odpoledne GALLERIA DELL ACCADEMIA s vrcholnými Michelangelovými díly - originál socha Davida, sochy otroků z náhrobku papeže Julia II. a baptisterium San Giovanni, křestní kaple, zasvěcená patronu Florencie sv. Janu Křtiteli, a katedrální muzeum, MUSEO DELL OPERA DEL DUOMO s plastikami Arnolfa di Cambia - otce florentské renesance, Pisana a Ghibertiho - autorů bronzových vrat pro baptisterium katedrály, dále nedokončená Piety Michelangela, Máří Magdaléna Donatella, originály soch z kampanily katedrály - Donatellova zpěvácká tribuna s plastikami andělů. Večer návrat zpět vlakem do Prata do hotelu.

3.den: Ráno vyrazíme autokarem do SIENY - prohlídka města bude soustředěna především na katedrálu (renesanční podlahové mozaiky, gotická kazatelna rodiny Pisanů z 13. století, vitráže malíře Duccia, sochy mladého Michelangela, sochy barokního mistra Berniniho), baptisterium s unikátní křtitelnicí s reliéfy a plastikami Donatella, Ghibertiho a Jacopa della Quercio, Muzeum katedrály (Ducciova Maesta, vrcholné dílo deskové malby 14. století, galerie sochařské tvorby Giovanniho Pisana - pro Michelangela byl tento umělec životním vzorem a je společně s Giottem zakladatel italské renasance), radnici - Palazzo Publico (Maesta od malíře Simona Martiniho, Dobrá a zlá vláda od bratří Lorenzettiů - jedinečné dílo světského malířství 14. století, plastiky z renesanční fontány Forte Gaia - sochař Jacopo della Quercia). Večer návrat do hotelu v Pratu.

4.den: Ráno se autokarem vydáme krajinou Toskánska a jeho méně známými místy spojenými s ranou a vrcholnou renesancí. PISTOIA - město nabízí řadu sochařských děl spojených s ranou renesancí v Toskánsku, zejména úchvatné dílo sochaře Giovanniho Pisana, velkého předchůdce Michelangela. VINCI - návštěva venkovského domu, kde se narodil Leonardo da Vinci. PRATO - prohlídka města s hradem císaře Fridricha II. (unikátní památka architektury 13. století) a s velkolepou katedrálou sv. Štěpána, románská basilika s renesančním průčelím a s venkovní kazatelnou renesančního sochaře Donatella. Večer návrat do hotelu v Pratu.

5.den: Tento den se opět vydáme vlakem z Prata do FLORENCIE. Dopoledne GALERIE UFFIZI, palác architekta G. Vasariho, původně administrativní budovy od 18. století upravené pro umělecké sbírky Medicejů, světoznámá galerie italského a evropského malířství, výklad bude soustředěn na florentskou malířskou školu 15. a 16. století, zejména na slavná díla Michelangela a Leonarda da Vinci. Odpoledne klášter SANTA CROCE, kde je pohřben Michelangelo a CASA BUONARROTI - dům ve vlastnictví Michelangela a je nyní proměněný v muzeum s jeho ranými díly Madona scházející ze schodů a Bitva kentaurů. Pozdě odpoledne CHRÁM S. SPIRITO, dílo architekta Brunelleschiho s raným Ukřižováním Michelangela (jedno z prvních děl autora) a MEDICEJSKÝ PALÁC - hlavní sídlo mecenášů Michelangela v 15. století. Večer návrat vlakem zpět do Prata.

6.den: Cesta z Toskánska zpět do České republiky. Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 26.09.2017 - 01.10.2017

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Vyprodáno! 11990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Balíček FLORENCIE Vyprodáno! 1650 Kč
1-lůžkový pokoj Vyprodáno! 2490 Kč
komplexní pojištění Vyprodáno! 300 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Praha Vyprodáno! 0 Kč
Slaný Vyprodáno! 0 Kč
Plzeň Vyprodáno! 0 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotel Wall Art ****, Prato

Pokoje jsou vybaveny klimatizací, internetovým připojením, sat. TV, minibarem a trezorem. 

Hostům hotelu je k dispozici restaurace a lobby bar. Součástí hotelu je i umělecká galerie!

STRAVOVÁNÍ

Bufetová snídaně

PODROBNÝ POPIS

Malíř a sochař Michelangelo a malíř a vynálezce Leonardo da Vinci jsou nejvýznamnějšími postavami italské vrcholné renesance. Oba pocházeli z Toskánska. Vydáme se po jejich stopách v Toskánsku, podíváme se na jejich nejvýznamnější díla, která se dochovala v této úžasné části Itálie a pozornost budeme věnovat také malířů a sochařům, kteří byli jejich významnými předchůdci i následovníci.


Balíček "Florencie"
Při objednání zájezdu doporučujeme zároveň přiobjednat balíček vstupů do objektů ve Florencii - Galerie Uffizi, Medicejská kaple a Galerie Accademica. Počet návštěvníků do těchto objektů je limitován a tak je nutné zajistit vstupenky s dostatečným předstihem a na konkrétní čas.


Zájezd  provádí historik umění Peter Kováč, autor knihy Úsvit renesance o počátcích renesance v Toskánsku.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • Dopravu autokarem
  • 5x nocleh v hotelu 4* v Pratu
  • 5x snídani
  • místní poplatek
  • osobní audio systém
  • Služby průvodce CK

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • Pojištění
  • Dopravu vlakem z Prata do Florencie (platba na místě, cca 2,60 EUR jedna cesta
  • Vstupné do objektů