DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Skotsko - Grand tour, letecky a s výletem na Orkneye

DALŠÍ INFORMACE

VŠECHNY TERMÍNY

  • 20.08.2024 - 26.08.2024

Skotsko bez kompromisů!

V rámci tohoto zájezdu vám chceme představit  nejatraktivnější místa, památky i turistické zajímavosti Skotska.
Vedle obvyklých turistických hitů jako je královský Edinburgh, jezero Loch Ness či půvabné Glencoe vám nabídneme i místa a události, které obvykle v nabídkách jiných zájezdů nenajdete: Navštívíte proslulý festival Military Tattoo, uvidíte vlak Harryho Pottera, nahlédnete do Ztraceného údolí a poznáte i vzdálené tajemné souostroví  Orkneye.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odlet z Prahy do Edinburghu v dopoledních hodinách (předběžně 09:40 - 11:00). Přílet do  Edinburghu kolem poledne.  Dále odpoledne zastávka u Rosslyn Chapel - krásná kaple z 15. století, údajné místo odpočinku Svatého grálu (film Šifra mistra Leonarda).  Dále zamíříme do královského Edinburghu. Procházka královskou mílí, návštěva hradu a večer možnost návštěvy představení Milittary Tattoo (fakultativně). Pozdě večer návrat na ubytování.

Večer ubytování v hotelu v oblasti Edinburghu.


2. den: Dopoledne prohlídka jednoho z nejkrásnějších hradů ve Skotsku - hradu Stirling a krátká návštěva památníku Williama Wallace (kdo neviděl film Statečné srdce s Melem Gibsonem v hlavní roli?). Poté zamíříme do malebné části Skotska - Trossachs s řadou krásných jezer. Naše trasa povede kolem jednoho z nejkrásnějších skotských jezer - Loch Lomond. Dále průjezd tajemným vřesovištěm Rannoch Moor a úchvatným údolím Glencoe, které je považováno za jednu z nejkrásnějších přírodních partií Skotska. Možná jej znáte z filmů "Harry Potter a vězeň z Azkabanu" nebo "Highlander" se Seanem Connerym v hlavní roli. Čeká nás nenáročná turistická vycházka v oblasti Glencoe. Nezapomeňte na vhodnou turistickou obuv a oděv! Později odpoledne dorazíme k prvním zálivům Severního moře. Po cestě se vám nabídne řada nádherných výhledů na západní pobřeží Skotska, jeho zálivy a ostrovy i na nejvyšší horu Skotska - Ben Nevis

Večer ubytování v oblasti Fort William.

3. den: Ráno se vydáme z městečka Fort William k proslulému Glenfinnanskému  viaduktu, kde budete moci spatřit  i slavný vlak Harryho Pottera. Při této cestě se také zastavíte u Neptunových schodů. Neptunovy schody jsou soustavou osmi zdymadel na Kaledonském kanále, který spojuje západní a východní pobřeží Skotska. Dále krátká zastávka v městečku Arisaig, bývalém výcvikovém středisku speciálních jednotek, u památníku československých vojáků bojujících v Británii.  

Dále přejedeme trajektem na ostrov Skye.

Odpoledne pak zamíříte k jednomu z nejkrásnějších skotských středověkých hradů Eilean Donan Castle. Hrad patří mezi nejnavštěvovanější místa Skotské vysočiny. 

Večer ubytování v hotelu v oblasti jezera Loch Ness.


4. den: Dopoledne se zastavíme  u zřícenin hradu Urquhart Castle, místě nejčastějšího výskytu lochneské nestvůry. Kolem poledne návštěva palírny whisky Glen Ord  nedaleko Inverness.  Palírna Glen Ord produkuje 10- a 12-letou whisky. Někdy exkluzivně i 24letou whisky "Ord".

Krátká zastávka v městečku Inverness. Odtud pak zamíříme dále na sever Skotska. 

Odpoledne dorazíme k jednomu z nejkrásnějších zámků skotské Vysočiny - Dunrobin  Castle, prohlídka zámku i zahrad. Jedná se o nejrozsáhlejší šlechtické sídlo ve Skotsku, má celkem 189 pokojů.

V podvečer ubytování  v hotelu na severu Skotska.

5. den: Celodenní fakultativní výlet na souostroví Orkneye. Souostroví Orkneye je úchvatné především pro své rozeklané skalnaté pobřeží, ptačí rezervace a megalitické památky. Ráno přejezd do přístavu John Groats. Odtud trajektem do městečka Burwick na Orkneyích. Následuje autokarový okruh po ostrově, během nějž postupně navštívíte či uvidíte: Scapa Flow - proslulou námořní základnu britského válečného loďstva. Na jejím dně je potopeno přes 80 lodí německého námořnictva z doby 1. světové války. Italskou kapli - zajímavý architektonický výtvor, který postavili italští váleční zajatci během 2. světové války. Kirkwall - hlavní město Orkneyí s proslulou normanskou katedrálou z 12. století. Skara Brae - unikátně dochované město z doby bronzové. Cca před 5000 lety pohřbené pod nánosy písku a znovu objevené v polovině 19. století. Standing Stones Stenness - unikátní "stojící kameny", megalitická památka. Ring of Brodgar - kamenný kruh z doby bronzové, další z ostrovních památek UNESCO. Večer návrat trajektem zpět na kontinentální část Velké Británie. 

Nocleh v hotelu na severu Skotska.


6. den:  Dopoledne přejezd zpět do oblasti Skotské Vysočiny. 

Zastavíte se u působivého hradu vévody z Atholu - Blair Castle.  Zámek je sídlem vévodů z Athollu a patří k nejkrásnějším a největších zámkům skotské Vysočiny. Má celkem 32 komnat. V roce 1844 si ho oblíbila královna Victorie a udělila vévodům z Athollu zvláštní výsadu - právo držet si svou vlastní armádu.   

Pokračovat pak budete do St. Andrews. V St. Andrews navštívíte ruiny jedné z nejkrásnějších katedrál ve Velké Británii. Víte, že zde byl v 15. století upálen na hranici český propagátor husitství Pavel z Kravař? Dále se projdete uličkami starého města a samozřejmě nemůžete vynechat procházku po nejstarším golfovém hřišti světa. 

V podvečer přijedete do Dunfermline. Zde můžete obdivovat především katedrálu a opatství založené již v 11. století. 

Večer ubytování v hotelu v oblasti Dunfermline.


7. den:
 Časně ráno odlet z Edinburghu (předběžně 06:00 - 09:20). Přílet do Prahy v dopoledních hodinách.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 20.08.2024 - 26.08.2024

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Vyprodáno! 38990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
1-lůžkový pokoj Vyprodáno! 12990 Kč
palubní zavazadlo do 10 Kg Vyprodáno! 1350 Kč
zavazadlo k odbavení do 15 Kg Vyprodáno! 2190 Kč
Komplexní pojištění Vyprodáno! 840 Kč
balíček vstupenek RSGUS Vyprodáno! 2200 Kč
Balíček vstupenek RSGUS - dospělý 65+ Vyprodáno! 1890 Kč
Balíček vstupenek RSGUS - dítě (do 15 let) Vyprodáno! 1200 Kč
výlet Orkneye Vyprodáno! 1990 Kč
Military Tattoo sektor 17 Vyprodáno! 1600 Kč
Military Tattoo sektor 1 Vyprodáno! 2500 Kč
Military Tattoo sektor 3, 4, 13, 14 Vyprodáno! 3200 Kč
Military Tattoo sektor 7, 10 Vyprodáno! 4500 Kč
Military Tattoo sektor 8, 9 Vyprodáno! 8300 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Tento zájezd využívá různých typů ubytování v hotelech kat. 3*.

K dispozici jsou 2-lůžkové pokoje. 3-lůžkové pokoje pouze na vyžádání. 1-lůžkový pokoj za příplatek.

STRAVOVÁNÍ

V ceně zájezdu jsou snídaně v hotelu.

Večeře je možné zajistit v místě ubytování.

PODROBNÝ POPIS

S ohledem na podmínky vstupů do některých objektů ve Skotsku doporučujeme objednat některé vstupenky a časové rezervace předem. Nabízíme balíček vstupenek "RSGUS", který zahrnuje vstup do těchto objektů:

- Kaple Rosslyn

- Hrad Stirling

- Palírna whisky Glen Ord

- Hrad Urquahart u jezera Loch ness 

- Skara Bree (součást celodenního výletu Orkneye)

Děti - každý objekt má podmínky vstupů pro děti různý:
děti (do 17 let) kaple Rosslyn
děti (7-15 let) Hrad Stirling
děti (8-17 let) Palírna
děti (7-15 let) Hrad Urquahart
děti (7-15 let) Skara Bree 

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava z Prahy do Edinburghu a zpět 
  • malé palubní zavazadlo (40x20x25cm)
  • doprava autokarem po Skotsku
  • 6x nocleh
  • 5x snídaně 
  • 1x večeře
  • služby průvodce CK 

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • zavazadlo k odbavení 
  • komplexní pojištění
  • vstupy do objektů


Fakultativní výlety:

- Orkneye 

- vstupenka na Military Tattoo

POZNÁMKY

Vstupné (orientačně): Edinburgský hrad - až 20 GBP, hrad Stirling - cca 15 GBP, Wallace Monument - 10 GBP, hrad St. Andrews + kostel a věž, hrad a muzeum 10 GB, Eilean Donan - 10 GBP, Urquhart Castle - 13 GBP, Loch Ness - muzeum a návštěvní centrum - 10 GBP, Orkneye / Skara Brae - 7,10 GBP, 5,80 GBP senioři.

Letenky:  Součástí ceny letenky není zavazadlo k odbavení. Toto je nutné, v případě požadavku, doobjednat samostatně.



OBJEDNÁVKA ZÁJEZDU/POBYTU