DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Rumunsko: Valašsko a Sedmihradsko

DALŠÍ INFORMACE

  • Rumunsko
    Rumunsko Rumunsko je stát ležící z větší části na Balkánském poloostrově v jihovýchodní části Evropy. Sousedí s Ukrajinou a Moldavskem na severovýchodě,...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Zájezd za uměleckými památkami Rumunska je věnován historické oblasti Valašska a Sedmihradska (Transylvánie). Byzantská kultura se tam spojovala s západoevropskou gotikou a renesancí, prolínaly se tam dějiny Rumunska a Uherska, silný vliv měl v oblasti Řád německých rytířů, mnohé v kultuře ovlivnil boj s Osmanskou říší.


PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odjezd z Prahy v 6.00, technické zastávky cestou, v podvečer ubytování ve městě TIMIȘOARA (Temešváru), nocleh v hotelu.

2. den: Po snídani brzy ráno odjezd do TÂRGU JIU, města s památkami jako je Stůl mlčení, Brána polibků a Nekonečný sloup, které vytvořil nejvýznamnější evropský sochař 20. století Constantin Brancussi; tyto monumentální sochy výrazně ovlivnily moderní evropské umění. KLÁŠTER HOREZU - pravoslavný klášter, který založil v roce 1690 valašský kníže Constantin Brâncoveanu, stavba je zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. CURTEA DE ARGEȘ - jedno z nejstarších valašských měst a sídlo knížecího dvora, prohlédneme si především katedrálu ze 16. století spojující umění Byzance s renesancí a kostel sv. Mikuláše - byzantskou stavbu s byzantskými malbami. Večer příjezd do Bukurešti, ubytování a noc v hotelu.

3. den: BUKUREŠŤ - prohlídka NÁRODNÍHO MUZEA RUMUNSKÉ HISTORIE, kde jsou soustředěny archeologické poklady Keltů a Dáků, odlitky Trajánova sloupu s historií Dáků, římské vykopávky, a dále NÁRODNÍHO MUZEA UMĚNÍ, které hostí tři kolekce: Galerii evropského umění, Galerii rumunského středověkého umění a Galerii moderního umění; prohlídka královské sbírky, kde se mimo jiné nachází díla Domenica Veneziano, Antonella da Messina, El Greca, Cranacha, Hanse von Aachen, Tintoretta, Jana van Eyck, Jana Brueghel staršího, Petra Paula Rubense, Rembrandta, Claude Moneta, v moderní sbírce díla Constantina Brancussiho. Noc v hotelu v Bukurešti.

4. den: PREJMER - jeden ze slavných opevněných středověkých kostelů v Sedmihradsku, které jsou zapsány na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. BRAŠOV - město v Sedmihradsku založil Řád německých rytířů na začátku 13. století, prohlídka pozdně gotického Černého kostela a náměstí s historickou radnicí, BRAN - rumunská národní památka, pevnost se nachází na hranici mezi Transylvánií a Valašskem, obranný hrad proti výbojům Osmanské říše, legendární hrad hraběte Drákuly. Noc v hotelu v Sibiu.

5. den: BIERTAN - další ze slavných opevněných středověkých kostelů v Sedmihradsku, které jsou zapsány na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Hrad HUNEDOARA - pevnost patřící k nejvýznamnějším v Sedmihradsku, patřil mj. i Zikmundovi Lucemburskému, uherský a český král Matyáš Korvín ho nechal přestavět na renesanční rezidenci, objekt byl v 19. století výrazně restaurován. Noc v hotelu v Temešváru.

6. den: Po snídani, odjezd z hotelu a cesta zpět do ČR. Příjezd do ČR (Prahy) v pozdních večerních hodinách.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 06.06.2017 - 11.06.2017

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Na dotaz 12990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
1-lůžkový pokoj Na dotaz 4790 Kč
3x večeře Na dotaz 990 Kč
komplexní pojištění Volno 300 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Volno 0 Kč
Praha Volno 0 Kč
Jihlava Volno 0 Kč
Brno Volno 0 Kč
Bratislava Volno 0 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Ubytování v hotelech kategorie 3*/4*.

STRAVOVÁNÍ

Snídaně v hotelech.

Je možné doobjednat balíček "3x večeře", které jsou nabízeny při ubytování v Bukurešti (2x) a v Timisoaře (1x, při zpáteční cestě).

PODROBNÝ POPIS

Zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s historikem umění a uměleckým publicistou PhDr. Petrem Kováčem, autorem série knih o gotickém a renesančním umění v Evropě, který je také průvodcem zájezdu. 

Cesta autobusem bez nočních přejezdů!

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • dopravu autokarem
  • 5x nocleh v hotelu
  • 5x snídani
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění Kooperativa
  • vstupné do objektů