DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Romantická Korsika

DALŠÍ INFORMACE

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    Poznejte s námi překrásný ostrov se špatnou pověstí, jak Korsiku charakterizoval Arnošt Černík ve své knize "Na ostrově krevní msty". Strmé hory dosahující výšky přes 2500 m se zde tyčí nad průzračným mořem. Vychutnáte návštěvy starobylých korsických městeček zasazených v překrásné přírodě i koupání na západním pobřeží. Ostrov, jehož nejkrásnější subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pinií a korkových dubů.

    PROGRAM ZÁJEZDU

    1. den: Odjezd z Prahy v dopoledních hodinách.
    2. den: Odjezd v 8:00 trajektem do Bastie na Korsice. Návštěva starobylého Corte s hrdě se tyčící citadelou pod horskými velikány. Překrásným hornatým vnitrozemím pokračujeme na západní pobřeží do jedné z nejkrásnějších zátok Propriano se stejnojmenným městečkem, která je ideálním místem k podnikání výletů po celé Korsice.
    3. den: Dopoledne odpočinek u moře, kde dlouhá písčitá pláž na jedné straně zakončená městečkem a na druhé skalisky s janovskou věží skýtá každému, co žádá. Odpoledne prohlídka městečka Propriano.
    4. den: Ráno pro zájemce výlet s turistikou s překrásnou scenérií skalních věží Bavella, které patří k neznámějším atrakcím ostrova. Odpoledne pobyt u moře.
    5. den: Koupání a pobyt u moře. Odpoledne pro zájemce návštěva nedalekého proslulého naleziště prehistorické kultury Filitosa s mnoha menhiry.
    6. den: Návštěva bizarních skal Calanche. Po krátké procházce touto pastvou pro oči, kde barevné skalní útvary ostře kontrastují s azurovou hladinou moře, pokračujeme do nedalekého Porta, které je jednou z dalších perel Korsiky. Při zpáteční cestě zastávka v Napoleonově městě Ajacciu, kde navštívíme jeho rodný dům s muzeem. Vyvrcholením dne bude vyhlídka od Tour de la Parate na proslulé "Krvavé ostrovy", které byly kdysi útočištěm pirátů. Příjezd zpět v pozdních hodinách.
    7. den: Ráno si prohlédneme "nejkorsičtější" město Sartene. Z úzkých křivolakých uliček na nás dýchne duch minulosti krevní msty a pirátských výprav. Pokračujeme do vyhlášeného Bonifacia. Prohlídka města, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce krásná projížďka lodí pod skalnatými útesy.
    8. den: Koupání a pobyt u moře.
    9. den: Přístav Bastia, trajekt. Odjezd do ČR.
    10. den: Návrat do ČR.

    SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 14.06.2019 - 23.06.2019

    Služby Kapacita Cena
    Cena za osobu Na dotaz 13990 Kč
    Příplatky Kapacita Cena
    Komplexní pojištění Volno 500 Kč
    Jednolůžkový pokoj Na dotaz 3000 Kč
    Odjezdová místa Kapacita Cena
    Praha Volno 0 Kč
    Beroun Volno 0 Kč
    Plzeň Volno 0 Kč

    UBYTOVÁNÍ, POKOJE

    Na Korsice je ubytování v krásné zátoce v oblasti letoviska Propriano (8 km). Kemp l´Esplanade, Olmeto Plage je umístěn ve svahu v lesoparku s přímým přístupem k moři (150 - 400 m dle umístění chaty).
    V kempu se nachází minimarket, kemp má vlastní písčitou pláž (bez lehátek a slunečníků) a bazén (denně 10-19, zákaz vstupu v šortkových plavkách). Ubytování je v chatách, které mají 2 oddělené ložnice (jedna menší ložnice většinou s patrovými postelemi, kde jsou k dispozici dvě deky + 2 polštáře, jedna větší ložnice s manželským dvojlůžkem, kde je k dispozici jedna velká deka + 2 polštáře) a sociální zařízení.
    Chaty mají kuchyňský kout vybavený pro přípravu jídel - k dispozici je kávovar, plynový dvouvařič s elektrickým zapalováním, mikrovlnná trouba, lednička, příbory, hrnce, nádobí. Doporučujeme vzít si vlastní utěrky, mycí prostředky, zápalky. Chatky se obsazují 4 osobami. Doporučujeme vlastní toaletní papír, ručník. Doporučujeme baterku - ubytování probíhá většinou pozdě večer. 
    Do chat je třeba vlastní ložní prádlo. Chaty je potřeba zanechat na konci pobytu uklizené. Doporučujeme místo povlečení vzít dvě prostěradla, v některých ložnicích je jedna velká deka na manželské dvojlůžko.

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • doprava autokarem
    • trajekty
    • 7x ubytování v chatkách (kuchyně, 2 ložnice, příslušenství)
    • 7x snídaně, 6x večeře (jednoduchá strava připravovaná českou kuchařkou) 
    • vstupní a výstupní poplatky
    • pobytová taxa
    • služby průvodce

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • vstupné (orientačně): Bonifacio - plavba lodí 18 EUR, hradby 3 EUR, schody krále Aragonského 3 EUR, kostel sv. Dominika 3 EUR, Filtosa 6 EUR, Bastia - muzeum 5 EUR, Corte - muzeum 5 EUR, Porto - Janovská věž - 3 EUR, Ajaccio - Napoleonův dům 7 EUR, Muzeum Napoleona 3 EUR, Císařská kaple 2 EUR

    POZNÁMKY

    Informace o Francii.


    Pro více informací o poznávacích zájezdech ve Francii navštivte webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.