DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Řím - antický, středověký, renesanční a barokní

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Během pobytu navštívíme hlavní umělecké a architektonické památky spojené s historií Říma a Vatikánu a jeho uměleckým odkazem. Vydáme se po stopách velkých umělců doby renesance a baroka. Speciální pozornost bude věnována plastikám Berniniho, architektuře Borrominiho, obrazům Caravaggia a freskám Michelangela a Rafaela. Prohlédnete si krok za krokem krásy Říma. 

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odlet z Prahy do Říma
Dopoledne odlet z Prahy do Říma (10:15 - 11:55).

1. až 5. den - tematické vycházky s poznáním památek Říma antického, středověkého, renesančního a barokního:

Řím antický a středověký 
Koloseum, původně Flaviovský amfiteátr v centru města; jde o největší stavbu tohoto druhu, jaká byla kdy postavena, dílo vrcholného inženýrství a architektury, Forum Romanum, které bylo v dobách antického Říma centrum veřejného dění ve městě i v říši; Via Sacra, spojující pahorek Kapitol s Koloseem. Komentovaná návštěva Kapitolských muzeí se slavnou vlčicí, jezdeckým památníkem Marka Aurelia, kolosální sochou císaře Konstantina II. a plastikou Venuše Kapitolské. Památky oblasti Trastevere (česky Zátibeří), jehož centrem je středověký kostel Santa Maria in Trastevere a Santa Cecilia in Trastevere; díla sochaře Arnolfa di Cambia a malíře Petra Cavalliniho. Hlavní středověké památky centra Říma: bazilika sv. Janů na Lateráně (San Giovanni in Laterano) - jedna ze čtyř římských patriarchálních bazilik, bazilika sv. Klimenta - nejslavnější stavba raného středověku v Itálii, středověké mozaiky a fresky v kostelech Santa Maria Maggiore, Santi Quattro Coronati (reakce na obléhání města císařem Fridrichem II.), S. Pudenziana a Santa Prassede. Vydáme se také po stopách Karla IV. v době jeho korunovace v Římě a navštívíme také baziliku svatého Petra v řetězech se slavnou sochou Mojžíše od Michelangela z bývalého náhrobku papeže Julia II.. 

Řím renesanční 
Návštěva Vatikánu. Vatikánská muzea nabízejí veledíla antického sochařství, cenné egyptské a etruské sbírky, ale především obrazárnu s díly Caravaggia, Giotta, Leonarda da Vinci, Rafaela a Poussina - komentovaná prohlídka nejslavnějších obrazů a soch evropského umění. Procházka Vatikánem s návštěvou pokojů s vynikajícími freskami Rafaela Santiho (Stanze papeže Julius II.) a Sixtinské kaple je unikátním souborem fresek Ghirlandaia, Botticeliho, Lippiho, Perugina a hlavně Michelangela - asi nejslavnější dílo vrcholné římské renesance. Důkladná prohlídka baziliky sv. Petra krok za krokem - nejslavnější katedrály světa s díly Michelangela a Berniniho, návštěva Andělského hradu - původně Hadriánova mauzolea, přebudovaného na středověkou pevnost papežů s tajnou chodbou z Vatikánu.  

Řím barokní
Galerie ve Vile Borghese (Galerie Borghese), která obsahuje světově unikátní sbírku Berniniho soch a obrazů Caravaggia. Významné zakázky na barokní stavby a umělecká díla pocházely od známých papežů 17. století, především od Urbana VIII. z římského rodu Barberini, který podporoval slavného architekta Giana Lorenza Berniniho, a od Inocence X. z rodu Pamphili, mecenáše mimořádného architekta Francesca Borrominiho. Hlavní pozornost bude soustředěna na slavné barokní kostely jako je jezuitský kostel Il Gesú, chrám Sant´Andrea del Quirinale (Bernini) nebo svatostánky S. Ivo della Sapienza a S. Carlo alle Quattro Fontane (Borromini). Prohlédneme si také autentická díla římského baroka v interiérech kostelů Santa Maria della Vittoria - slavné sochařské veledílo Berniniho Vidění sv. Terezie z Avily a obrazy barokního bouřliváka Caravaggia v kostelech San Luigi dei Francesi a Sant´Agostino, proslulé římské barokní fontány: Fontána di Trevi a Fontána čtyř řek na náměstí Navona. V rámci prohlídky barokního města bude navštíven i slavný Pantheon, nejzachovalejší antická kopulová stavba v Římě, a kostel Santa Maria sopra Minerva se slavnou sochou Michelangela. 

5. den: Odlet zpět do Prahy
Transfer na letiště a odlet zpět do Prahy.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 25.03.2023 - 29.03.2023

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu / hotel 3* Vyprodáno! 17990 Kč
Cena za osobu / hotel 4* Vyprodáno! 19990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Jednolůžkový pokoj Vyprodáno! 4990 Kč
vstupenky / balíček VB Vyprodáno! 1450 Kč
větší palubní zavazadlo (max 10 kg) Vyprodáno! 890 Kč
Příplatek za letenku Vyprodáno! 3000 Kč
Zavazadlo k odbavení (20 kg) Vyprodáno! 1450 Kč
Komplexní pojištění Vyprodáno! 300 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Ubytování v hotelu 4* v centru Říma (hotel Gambrinus) a nebo v hotelu 3* (hotel Priscila) v případě pozdějších objednávek.

STRAVOVÁNÍ

Snídaně v hotelu.

PODROBNÝ POPIS

Zavazadla

V ceně letenky a tedy v základní ceně zájezdu je zahrnuto malé palubní zavazadlo. Jeho maximální rozměry jsou 40x20x25cm. De facto se tedy jedná o menší batoh či tašku. Toto zavazadlo by mělo být uloženo pod sedlem před vámi.

K letence je možné přiobjednat následující další zavazadla:

- větší palubní zavazadlo o max rozměrech 55x40x20cm  a váze 10 kg

zavazadlo k odbavení o max váze 20 kg


Vstupenky

Současně s objednávkou zájezdu doporučujeme přiobjednat balíček vstupenek (VB). Tento balíček zahrnuje vstup do Vatikánských muzeí včetně Sixtýnské kaple a do Villy Borghese.  Oba tyto objekty jsou turisticky velmi navštěvované a vstupenky bývají vyprodány i řadu týdnů předem.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  •  letecká doprava Praha - Řím a zpět
  •  palubní zavazadlo (max rozměry: 40 x 20 x25 cm)
  •  transfery autokarem v Římě (letiště - hotel - letiště) 
  •  4x nocleh v hotelu 4* 
  •  4x snídaně 
  •  služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  •  zavazadlo k odbavení (20 kg)
  •  větší palubní zavazadlo (55x 40 x 20 cm, max 10 kg)
  •  místní dopravu
  •  místní poplatek (6 Eur / osoba / noc, platí se na recepci hotelu)
  •  vstupy do objektů a památek

POZNÁMKY

Letecký zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a s jeho Klubem přátel Stavitelů katedrál. Program zájezdu speciálně připravil historik umění Peter Kováč. Průvodcem zájezdu je Dr. Peter Kováč, autor knihy Úsvit renesance.