DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Ochutnejte Kubu

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Pobytově - poznávací zájezd vám představí hlavní město Havanu, památky Unesco,  vnitrozemí ostrova i krásné pláže přímořského letoviska Varadero. Předností tohoto zájezdu jsou komfortní hotely kategorie 4* i all inclusive pobyt na Varaderu.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Ráno odlet z Prahy na Kubu (let s přestupem). Přílet do Havany ve večerních hodinách. Ubytování v hotelu v Havaně. 

2.den: Tento den je věnován hlavnímu městu Kuby - Havaně. Podíváte se na to, jak se vyrábí kubánské doutníky, navštívíte místa spojená s Ernestem Hemingwayem, projdete se po místní tržišti, zastavíte se u nejvýznamnějších budov ve městě. Zavítáte i do koloniální "staré Havany" - čtvrti, která je od roku 1982 zapsána na seznamu památek Unesco. Dále pak na náměstí Revoluce, k prezidentskému paláci či do některého z pověstných kubánských barů. Zastavíte se i u proslulých námořních pevností El Moro a La Cabana. Na oběd si zajdete do restaurace v centru staré Havany. Odpoledne návrat do hotelu volno. 

Večer můžete navštívit proslulý Kabaret Tropicana

3.den:  Po snídani odjezd z hotelu v Havaně. Kolem poledne příjezd do města Cienfuegos, které mu se také přezdívá "francouzské město". Cienfuegos je zapsán na seznamu památek Unesco. Cienfuegos leží na břehu zátoky Bahia de Jagua, která v minulosti chránila město před nájezdy pirátů. V rámci prohlídky historického centra města nemůžete vynechat botanickou zahradu, katedrálu, divadlo či palác Valle. Obdivovat pak můžete i celou řadu nejkrásnějších paláců, které na Kubě najdete.

Dále  pokračování do historického Trinidadu (památka UNESCO). Oblast Trinidadu byla po staletí centrem pěstování a zpracování cukrové třtiny.  V podvečer  ubytování v hotelu na pobřeží Karibiku. 

4.den: Dopoledne je věnováno prohlídce Trinidadu. Historie Trinidadu je stará již více než 500 let (založeno bylo v roce 1514). Odtud se vypravil v roce 1518 španělský conquistador Cortéz na dobyvatelskou výpravu do Mexika, kde pokořil říši Aztéků.  O Trinidadu se říká, že je to nedochovanější španělské koloniální město v Karibiku. Rozkvět Trinidadu je spojen s pěstováním cukrové třtiny v 19. století. Cukrový boom se však na začátku 20. století přesunul do jiných částí Kuby a město tak zůstalo zakonzervováno ve své historické podobě.  Seznámíte se tak s koloniální architekturou 18. a 19. století  - navštívíte bývalý klášter San Francisco s vyhlídkou z věže na město, náměstí, kostel Nejsvětější Trojice a další muzea a památky.     

Přejezd do města Santa Clara, kterému se také někdy přezdívá město Che Guevary.  Můžete zde navštívit jeho památník a mauzoleum. V době kubánské revoluce zde proběhla v roce 1958 jedna z největších bitev s Batistovým režimem. Partizáni, kterým tehdy velel mladý Che Guevara, město obsadili 29. prosince 1958. A pak jim již nic nebránilo v cestě do Havany.   

V podvečer příjezd na Varadero a ubytování v hotelu. 

5.- 7.den: Volno, koupání a relaxace na plážích  Varadera. 

Možnost fakultativního výletu "Jeep safari do oblasti Matanzas" nebo projížďku na katamaránech spojenou s šnorchlováním u korálovéo útesu.

8.den: Dopoledne transfer na letiště ve Varaderu a odlet zpět do Evropy. 

9.den: V průběhu dne přílet do Prahy.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 21.11.2023 - 29.11.2023

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Vyprodáno! 59890 Kč
Příplatky Kapacita Cena
1-lůžkový pokoj Vyprodáno! 5990 Kč
Kabaret Tropicana Vyprodáno! 2300 Kč
komplexní pojištění Vyprodáno! 1280 Kč
zavazadlo k odbavení (20 kg) Vyprodáno! 2990 Kč
vízová karta Vyprodáno! 990 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotely 4* v Havaně, v Trinidadu a  na pláži ve Varaderu.

V případě zájmu je možné pobyt ve Varaderu prodloužit o libovolný počet dní. Cenu (příplatek) prodlouženého pobytu sdělíme na vyžádání. Pohybuje se cca od 1500 Kč za osobu a noc. 


STRAVOVÁNÍ

V hotelu Havaně je zajišťována bufetová snídaně. Za příplatek je možné zajistit i večeři v hotelu. S ohledem na pozdní příjezd do hotelu po příletu do Havany (patrně až po půlnoci), není nabízena večeře první den zájezdu. 

V hotelu na Varaderu je stravování zajištěno formou all inclusive. K dispozici  tak máte široký výběr stravování i nápojů po celý den. 

PODROBNÝ POPIS

Fakultativní výlet na Varaderu:

 Jeep safari do oblasti Matanzas 

Celodenní výlet džípy (alespoň jeden z účastníků bude řídit a tudíž musí vlastnit řidičský průkaz) do provincie Matanzas. Zastavíte se na Playa Coral s možností koupání a šnorchlování, projedete se lodičkou po řece a na ranči si dáte typický kubánský oběd. Odpoledne se pak zastavíte v městě Matanzas, kterému se přezdívá "kubánské Atheny". Na závěr pak navštívíte ještě fantastickou "Saturnovu jeskyni". V podvečer návrat do hotelu na Varaderu.


Fakultativně v Havaně: 

"Tropicana" je světoznámý kabaret na Kubě, který nevynechá snad žádný návštěvník, který zavítá do Havany. Tento kabaretový klub vznikl již v roce 1939 a funguje dodnes. A to i přesto, že ho chtěla v minulosti kubánská vláda zavřít, ale kvůli velkému přílivu valut z tohoto klubu zůstal otevřený. Právě zde dnes vystupují nejlepší kubánští umělci, artisté a akrobaté. Jedná se o nádhernou přehlídku světel, kostýmů a tance. Skrz kabaret se pak linou typické kubánské rytmy. Za dobu své existence se Kabaret Tropicana řadil po bok i světoznámému Moulin Rouge v Paříži. Hlavní představení začíná v 22:00. 

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letenku Praha - Kuba a zpět
  • palubní zavazadlo
  • 2x ubytování v hotelu 4* v Havaně 
  • 2x snídani v Havaně
  • 1x oběd v Havaně
  • 1x ubytování v hotelu 4* v Trinidadu
  • 1x polopenzi v hotelu v Trinidadu
  • 4x ubytování v hotelu 4* na Varaderu
  • 4x all inclusive v hotelu na Varaderu
  • transfery dle programu
  • služby průvodce CK

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • zavazadlo k odbavení
  • pojištění
  • turistickou vízovou kartu


POZNÁMKY

V případě letu přes Kanadu (přestup v Montrealu nebo v Torontu) je třeba vyplnit registraci ETA.