DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

New York - galerie a muzea krok za krokem

  • New York

DALŠÍ INFORMACE

  • USA
    USA Spojené státy americké je federativní prezidentská republika v Severní Americe, rozkládající se od Atlantského po Tichý oceán. Na souši sousedí s Kanadou a Mexikem.

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Zveme vás na unikátní cestu do New Yorku za uměním, do muzeí, galerií, na představení Metropolitní Opery i na muzikály na Broadwayi.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Dopoledne sraz na letišti v Praze a odlet do New Yorku (14:05 - 19:10). Ubytování v hotelu v centru New Yorku ve večerních hodinách.

2.den: Dopolední a odpolední prohlídka METROPOLITAN MUSEUM OF ART - komentovaná prohlídka muzea soustředěná na umělecká díla období antiky, středověku, renesance a baroka + sbírku francouzských impresionistů a postimpresionistů. Metropolitan Museum je jedno z nejslavnějších a největších uměleckých muzeí světa, otevřené v roce 1880 v samém srdci Manhattanu. Zastoupeny jsou bohatě vybavené kolekce umění starého Egypta a Mezopotámie, antického Řecka a Říma, předkolumbovského umění, umění přírodních národů, umění islámu, evropského malířství a sochařství od gotiky až po 20. století, amerického malířství, užitého umění, módy, zbraní, nábytku, hudebních nástrojů. Cestou moderní architektura New Yorku: CENTRAL PARK - největší městský park ve Spojených státech, který ročně navštíví okolo 25 milionů lidí, často se objevuje v různých filmech; mrakodrap TRUMP TOWER navržený architektem Derem Scuttem na objednávku investora Donalda Trumpa. 

3.den: CLOISTERS - kláštery, unikátní památka středověku v New Yorku (originální románské kláštery, které byly rozebrány a lodí přivezeny ze Španělska a Francie do USA) se světově proslulou expozicí středověkého umění. Odpoledne MUSEUM OF MODERN ART; v expozici jsou reprezentativní díla kubismu, surrealismu, abstrakce, futurismu, Pařížské školy, expresionismu, abstraktního expresionismu a pop-artu (Avignonské slečny Pabla Picassa a dále obrazy van Gogha, Chagalla, Dalího, Pollocka, Bacona a dalších velkých osobností umění 20. století). Pro zájemce individuální návštěva odpoledního představení METROPOLITNÍ OPERY. Na programu je Verdiho opera Nabucco.

4.den: FRICK COLLECTION - proslulá soukromá umělecká sbírka továrníka Henry Clay Fricka (1849-1919) v autentickém prostředí městské rodinné vily (bohaté sbírky obrazů Turnera, Holbeina, van Eycka, Constabla, Vermeera a Fragonarda) - zde zájemce nejlépe pozná, co byl kdysi starý New York. GUGGENHEIMOVO MUZEUM - soukromé muzeum moderního umění založené Solomonem R. Guggenheimem, originální dílo architekta Franka Lloyda Wrighta. Pozdě odpoledne moderní a tradiční architektura New Yorku, zejména KATEDRÁLA SV. PATRIKA - největší neogotická katolická katedrála v Severní Americe; WOOLWORTH BUILDING postavená v novogotickém stylu s prvky gotické architektury, nejslavnější stavby ve stylu art-deco: CHRYSLER BUILDING, ROCKEFELLER CENTER, TIMES SQUARE, rozsáhlá křižovatka a oblast mezi Broadwayí a Sedmou avenue - srdce New Yorku. Večer pro zájemce návštěva muzikálů na Broadwayi. 

5.den: Dopoledne moderní architektura New Yorku, zejména EMPIRE STATE BUILDING a BROOKLYNSKÝ MOST, dolní Manhattan s pohledem na SOCHU SVOBODY + WALL STREET historické centrum finanční čtvrti, architektonický PAMÁTNÍK BÝVALÝCH DVOJČAT. Odpoledne odjezd na letiště a odlet do Prahy (20:25 - 13:05).

6.den: Odpoledne přílet do Prahy.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 05.10.2023 - 10.10.2023

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 43990 Kč
cena za osobu včetně snídaně v hotelu. Vyprodáno! 45990 Kč
Slevy Kapacita Cena
sleva pro 3. osobu na pokoji Vyprodáno! -1990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
příplatek: 1- lůžkový pokoj Vyprodáno! 16990 Kč
Vyplnění formuláře ESTA Vyprodáno! 750 Kč
Komplexní pojištění Vyprodáno! 900 Kč
zavazadlo k odbavení Vyprodáno! 2580 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Ubytování v hotelu EUROSTAR WALL STREET****.
Hotel leží v centru finanční oblasti na dolním Manhattanu, nedaleko burzy na Wall Street, přístaviště s trajekty na sochu Svobody či památníku World Trade Centrum.

V případě samostatné osoby je možné požádat o doobsazení druhou osobou. Pokud však toto nebude možné, je příplatek za 1-lůžkový pokoj povinný.  

Na vyžádání je možné zajistit i pokoj pro 3 osoby.

STRAVOVÁNÍ

Snídani je možné zajistit v restauraci hotelu za příplatek (viz varianty cen zájezdu)

Obecně tedy není v ceně zájezdu zahrnuto stravování. Nicméně jídlo je v USA relativně levné.  Běžně jsou dostupné samoobslužné bary a restaurace, mnohé z nich mají nepřetržitý provoz 24 hodin denně. Na obědy lze využívat i jídelny a restaurace v muzeích; s přestávkami na oběd bude počítáno v našem společném programu.

PODROBNÝ POPIS

Letecký zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál. Průvodcem bude historik umění a umělecký kritik PhDr. Peter Kováč.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - New York a zpět (let s přestupem na Islandu)
  • palubní zavazadlo (10 kg)
  • 4x nocleh v hotelu 4* v New Yorku na Manhattanu (2-lůžkový pokoj)
  • služby českého průvodce 

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění
  • místní dopravu v New Yorku
  • registrace ESTA 17 USD
  • zavazadlo k odbavení (23 kg)
  • místní poplatek (3,5 USD / pokoj / noc) - platí se na recepci hotelu

POZNÁMKY

  • vstupné (orientačně): Empire State Building - 29 USD, Metropolitní muzeum umění - 25 USD, Muzeum moderního umění - 25 USD, Barnes Collection - 25 USD, 

Vstupenky do Metropolitní opery se začnou prodávat v červenci.


V současné době má ČR s USA bezvízový turistický styk. Občané ČR musí před svou cestou do Spojených států vyplnit tzv. cestovní registraci ESTA, který za příplatek CK vyplní za vás.


Pro vstup do USA je vyžadován certifikát o očkování proti COVID-19.


Pro více informací o poznávacích zájezdech do USA navštivte naše webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.