DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Livigno - italský Tibet

DALŠÍ INFORMACE

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    Během tohoto zájezdu poznáte výjimečný kraj - tzv. Italský Tibet, který se rozkládá v bezcelní zóně mezi Itálií a Švýcarskem. Hned při příjezdu poznáte, proč údolí dostalo tento název. Nádherné údolí obklopené velkým množstvím "třítisícovek" a ukončené romantickým jezerem Lago di Livigno Vás nadchne. Náš hotel leží přímo v srdci kouzelného údolí, v městečku Livigno, které je obklopené z jedné strany italskými třítisícovkami a na straně druhé zase švýcarskými velikány. Nacházejí se zde 2-3 lanovky, které využijeme k výjezdu na hřeben hor, odkud podnikneme nádherné túry s možností výstupu až do výšky přes 3 000 m n. m. Téměř samozřejmostí je i cesta panoramatickým vlakem Bernina Express ze švýcarské Pontrasiny do Poschiavo, během které uvidíte nádherné panorama Gruppo di Bernina. Dále máme ještě jednu túru na švýcarské straně a to výstup na vrchol Mont Pers 3 207 m n. m. s pomocí kabinkové lanovky z Berniny.

    PROGRAM ZÁJEZDU

    1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách do Itálie přes Švýcarsko.

    2. den: Příjezd do Livigna, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu a poté jen pár metrů na lanovku na Mottolino, výstup na Monte della Neve (2785 m), odkud jsou jedinečné výhledy, zpět až skoro k horní stanici lanovky a dále po cestě č. 115 přes salaše Baittel da L´Ables do Livigna; nebo sjezd lanovkou do údolí, večeře.

    3. den: Snídaně, busem k lanovce Carosello 3000, výjezd lanovkou do výšky 2798 m a odtud více možností jedinečných túr dle schopností, okolo jezera Lago Salin, sestup do údolí Val Federia a tímto údolím až k hotelu se zastávkou na salaši Alpe Federia, kde můžete ochutnat místní sýr a při troše štěstí pozorovat i sviště (tato varianta lze i opačně); nebo od horní stanice po hřebeni na Vetta Blesaccia až k restauraci Costaccia (2368 m), poté zpět k horní stanici lanovky stejnou cestou, sjezd lanovkou do hotelu, večeře.

    4. den: Snídaně, odjezd busem do švýcarské Berniny, odtud lanovkou na Diavolezza (2973 m), opět možnost dvou tras:  výstup na Mont Pers (3207 m), odkud jsou fantastické výhledy na Piz Bernina, zpět k horní stanici a lanovkou zpět do údolí. Údolní cestou k jezeru Lago Bianco až k busu. Nebo vynechán výstup na Mont Pers. Všichni společně odjezd do hotelu, večeře.

    5. den: Snídaně, odjezd busem do průsmyku Passo Forcola (2315 m), který je zároveň hraničním přechodem mezi Itálií a Švýcarskem, výstup do průsmyku Passo Stretta, poté k jedinečnému jezeru Lago del Monte (2606 m), kde se otvírají nové pohledy na štíty místních velikánů a pěšky na začátek Livigna, odkud lze odjet místním busem (zdarma) až do hotelu. Nebo od busu procházka údolím Valle Delle Forcola až na začátek Livigna, opět místním busem. Nejtěžší variantou je zdolání "třítisícovky" Monte Vago (3059 m), zpět do průsmyku a poté první variantou do Livigna, večeře místní speciality.

    6. den: Snídaně, výjezd busem do sedla Passo di Foscagno, a dále možnost zvolit si zpáteční cestu až do Livigna dle schopností - ke kouzelnému jezeru Lago di S. Giacomo di Fraele (1958 m) a poté kolem jezera Lago di Livigno až do hotelu, nebo údolím Val Pila k jezeru Lago di Livigno až do hotelu, večeře.

    7. den: Snídaně, dopolední vyklizení pokojů, odjezd do švýcarské Poschiavo, přestup na vlak Bernina Express a odjezd do St. Moritz s nádhernými výhledy na tento kouzelný kraj (hlavně kolem bílého jezera Lago Bianco), prohlídka vyhlášeného zimního střediska, poté odjezd busem do ČR. V případě hezkého počasí místo návštěvy zimního střediska, možnost krátké túry s použitím lanovky nad St. Moritzem.

    8. den: Příjezd do ČR v brzkých ranních hodinách.

    SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 19.08.2017 - 26.08.2017

    Služby Kapacita Cena
    cena za osobu Volno 12990 Kč
    Příplatky Kapacita Cena
    příplatek: komplexní pojištění Volno 400 Kč
    příplatek: pokoj 1/1 Volno 2500 Kč
    Odjezdová místa Kapacita Cena
    Pardubice Volno 0 Kč
    Hradec Králové Volno 0 Kč
    Poděbrady Volno 0 Kč
    Praha Volno 0 Kč
    Beroun Volno 0 Kč
    Plzeň Volno 0 Kč

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • doprava autokarem 
    • 5x nocleh v hotelu 3* (2-lůžkové pokoje s příslušenstvím) 
    • 6x snídaně (formou italského švédského stolu)
    • 5x večeře (menu o 3 chodech s výběrem a salátový švédský stůl)  
    • vstup do krytého bazénu 
    • lístek na vlak Bernina Express 
    • služby průvodce

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • komplexní pojištění 
    • vstupné (orientačně): Carosello 3000 - 8,5 EUR, Diavolezza 19 - 26 EUR, Mottolino - 5,5 - 7 EUR 

    POZNÁMKY

    Pro více informací o Itálii navštivte naše webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.