DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Léto v Jeseníkách s výletem do Polska

Jeseníky - hory, které si zamilujete. Nevěříte? Přesvědčte se!

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: 

Odjezd z Prahy a dalších míst v ranních hodinách. 

Dopoledne se zastavíte v městě Králíky kde si budete moci prohlédnout jednu z našich největších pohraničních pevností - tzv. tvrz Hůrka, která zde byla vybudována ve 30. letech minulého století. 

Dále pak zamíříte do horského střediska Dolní Morava. Sedačkovou lanovkou budete moci vyjet k horské chatě Slaměnka. Zde na vás pak bude čekat řada aktivit a zajímavostí, které budete moci vyzkoušet dle vlastní úvahy. Vyzkoušet si budete moci nejdelší visutý most na světě Sky Bridge 721 (číslovka není zvolená náhodně - právě tolik metrů měří). Most se nachází ve výšce 95 metrů nad zemí. Budete moci rovněž vystoupat po Stezce v oblacích či se svézt na Mamutí horské dráze

V podvečer se ubytujete v hotelu v jedné z nejmalebnějších částí Jeseníků.

 

2.den: 

Dopoledne se vydáte do jedné z nejkrásnějších oblastí Jeseníků - Rejvízu. Čeká na vás cca 2-hodinová vycházka kolem místních rašelinišť. Cestou spatříte tzv. mechová jezírka, vydat se můžete i k zřícenině hradu Koberštejn. Délku trasy můžete přizpůsobit vaší fyzické kondici. Základní cca 4 km dlouhý okruh však zvládne jistě každý. Prohlédnout si můžete i místní rejvízskou památkovou zónu s řadou objektů s typickou lidovou architekturou. Nedaleko od Rejvízu se u skalního masívu v lese nachází také poutní místo Panny Marie Lurdské. Rejvíz je označovaný znalci jako nejkouzelnější lokalita v Jeseníkách. 


3.den: 

Dopoledne vás čeká prohlídka unikátního vodního díla přečerpávací elektrárny DLOUHÉ STRÁNĚ. Jde o třetí největší přečerpávací vodní elektrárnu na světě a nejrozsáhlejší vodní energetické dílo v České republice. 

Dále pokračujete návštěvou papírny Velké Losiny - jediné ruční manufaktury na výrobu papíru v České republice. Později odpoledne se pak můžete vydat buď na prohlídku renesančního zámku Velké Losiny nebo navštívit termální lázně Velké Losiny, které nabízejí hned 9 termálních bazénů a řadu dalších vodních a wellness atrakcí. 


4.den: 

Ráno přejedete hranice do Polska a vydáte se k zámku Moszna. Moszna (česky Mošna) je pohádkový zámek, jeden z nejkrásnějších na území Polska. V paláci se nachází celkem 365 místností a ohromujících 99 věží. Atrakcí je i hřebčín anglických koní. Zámek je velice zajímavý svou architekturou. Hlavní a nejstarší budova pochází z 18. století. Je postavena v barokním stylu. Po velkém požárů bylo do roku 1900 postaveno východní křídlo v novogotickém stylu. V letech 1912-1914 bylo přistavěno křídlo západní, ve stylu novorenesančním. A jen pro doplnění uvádíme, že Moszna byla prestižním časopisem National Geografic zařazena mezi 10 nejkrásnějších zámků v Evropě! 


5.den: 

 Dopoledne zamíříte do městečka Branná, kde si budete moci prohlédnout hrad Kolštejn (dříve též nazývaný Goldenstein, do roku 1945 bylo obyvatelstvo obce Branná z 90% německé národnosti). Historie hradu a později zámku se datuje již od 14. století. V průběhu staletí k jeho vlastníkům patřil Jan Lucemburský, páni z Lipé či rod Valdštejnů.

Odpoledne je v programu návštěva horského střediska RAMZOVÁ a turistický výlet lanovkou na ŠERÁK a dále pěšky na ČERVENOHORSKÉ SEDLO.  Lanovka na Šerák se skládá ze dvou úseků. Ten druhý (úsek Čerňava - Šerák) vás vyveze až do výše 1351 metrů. Turistickou vycházku je možné přizpůsobit vaší aktuální fyzické kondici. 


6.den: 

Dopoledne se vydáte na  zámek Jánský Vrch. Zámek se vypíná na skalnatém ostrohu nad městem Javorník v nejsevernější části Severomoravského kraje (Slezska). Původní hrad zde byl vybudován již v polovině 13. století. Hrad a později zámek byl po většinu své historie v majetku katolické církve, zpravidla pod správou biskupa ve Wroclavi.

Odpoledne přejedete do Polska a zamíříte do centra tohoto regionu - Klodzka. V Kladsku vás může zaujmout jak rozsáhlé historické centrum města, tak především Klodzká pevnost i její podzemní chodby a tunely. Později odpoledne odjezd z Klodzka zpět do ČR. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 23.07.2024 - 28.07.2024

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Volno 8990 Kč
dítě do 12 let (jako 3. nebo 4. os. na pokoji) Volno 7990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
5x večeře/dospělý (3-chodové menu) Volno 1500 Kč
5x večeře/dítě do 12 let (3-chodové menu) Volno 1000 Kč
1- lůžkový pokoj Volno 1490 Kč
Komplexní pojištění Volno 360 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Volno 0 Kč
Kladno Volno 0 Kč
Praha Volno 0 Kč
Poděbrady Volno 0 Kč

STRAVOVÁNÍ

Bufetová snídaně v hotelu v ceně zájezdu.
Možnost doobjednání večeří formou 3- chodového menu (polévka, hlavní chod, dezert). Hlavní chod je výběrem ze 3 jídel.

PODROBNÝ POPIS

Orientační ceny vstupů:
  • Lanovka Dolní Morava 245 Kč / 1 cesta, děti 155 Kč
  • Termály Velké Losiny - venkovní a vnitřní bazény 400 Kč /2 hod., snížené 350 Kč/senioři 62+ a děti
  • Papírna velké Losiny - 180 Kč, snížené 150 Kč/senioři 65+ a děti 
  • Zámek Velké Losiny - I. Okruh (základní) 180 Kč, snížené 140 Kč/senioři 65+ a děti
  • Zámek Moszna - prohlídka komnat (audiosystém) + vstup do parku 38 Zl, snížené 21 Zl/senioři a děti
  • Lanovka Ramzová - Šerák 300 Kč / 1 cesta, zpáteční 500 Kč, pouze úsek Ramzová - Čerňava 140 Kč

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • 5x nocleh v hotelu
  • 5x snídani
  • dopravu autokarem
  • služby průvodce 

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupné do objektů
  • místní poplatek
  • pojištění

OBJEDNÁVKA ZÁJEZDU/POBYTU