DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Královská města Nepálu a štíty Himalájí

DALŠÍ INFORMACE

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Tento program vám představí královská města Nepálu, jejichž historická centra jsou zapsána na seznamech UNESCO, nabídne vám výhledy na himálajské osmitisícovky společně s krátkými nenáročnými výstupy na některý z vrcholků himálajského předhůří. Poznáte unikátní newarskou architekturu  a nahlédnete i do života v buddhistických chrámech. Na závěr se pak zastavíte v Dubai, kde budete moci vyzkoušet pláže teplého moře Perského zálivu či nákupy na četných místních bazarech.   

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Sraz účastníků na letišti v Praze, odbavení k letu do Nepálu. Let s přestupem. Na vyžádání je možný odlet též z Vídně či Bratislavy.
2.d en: Přílet do Káthmándú, transfer do hotelu (v centru Káthmándú - čtvrť Thamel) a ubytování.
3. den: Dopoledne procházka čtvrtí Thamel (turistické centrum Káthmándú) a návštěva královského komplexu paláců na Durbar Square. Budete moci obdivovat nádheru newarské dřevěné architektury. Čtvrť Thamel je de facto jedním obrovským tržištěm, kde můžete koupit prakticky cokoliv. A za ceny, které vás v mnoha případech doslova nadchnou. Zejména ty z vás, kteří dovedou o konečné ceně s místními obchodníky smlouvat. V četných prodejnách starožitných předmětů pak můžete na nějaké zastrčené a zaprášené poličce narazit i na opravdové historické unikáty.
Odpoledne návštěva chrámového komplexu Pašupatinath, který leží na břehu posvátné řeky Bagmati. Chrám je dodnes místem pohřebních obřadů místních hinduistů, tzv. ghatů. Místo je přirovnáváno k indickému Varanásí, řeka Bagmati ústí do posvátné Gangy. Dále návštěva blízké stupy Boudha, jedné z největších na světě a přilehlého budhistického kláštera.
Pokračovat budeme  návštěvou Swoyambhu (památka UNESCO) - tzv. opičí chrám na kopci nad městem. Místo je významným centrem nepálského budhismu a nabízí nádherné vyhlídky na město i panoráma okolních hor.
4. den: Přejezd z Káthmándú do Pokhary. Po cestě zastávku v Bandipuru - malém tradičním horské městečku, která nabízí jak unikátní dochovanou newarskou architekturu, tak i výhledy na himálajské vrcholky. Za jasného počasí je možno kochat se výhledy na Ganesh Himal, Himala Chuli, Manaslu, Annapurnu.  Pokhara (900 m n. m.) je jednoznačně nejnavštěvovanějším nepálským městem. Cesta do Pokhary bude trvat cca 8 hodin. Říká se, že oblast Pokhary patří k jedněm z nejkrásnějších míst na světě. Přispívá k tomu především úchvatné panoráma himalájských osmitisícovek nad městem i půvabné jezero Phewa.
5. den: Časně ráno vyjížďka na Sarangkot - kopec, který se tyčí nad městem a jezerem cca ve výšce 1500 m n. m. Čeká vás cca 30 minutový výstup na vrchol. Z jeho úbočí se vám (za dobrého počasí) odkryje panoráma skupiny velehor kolem Annapurny (8091 m). Himalájské osmitisícovky se nacházejí severně od města. Na horizontu je uvidíte ve vzdálenosti cca 25 - 30 km. Výhledům dominuje strmý štít Fish Tale (Machapuchhre, 6997 m). Za dobré viditelnosti můžete spatřit i vzdálenější Dhaulagiri (8167 m) a Manaslu (8163 m). Návrat na snídani do hotelu. Dále dopoledne  zamíříme k vodopádům Devis Fall a přilehlému komplexu jeskyní Gupteshwor. A také k  tzv. Pagodě míru, která se nachází na kopci nad jezerem. Odpoledne návrat do hotelu. Volný čas můžete využít k procházce po Pokhaře nebo si můžete půjčit loďku a projet se po jezeře.
6. den: Po snídani transfer na letiště v Pokhaře a přelet z Pokhary zpět do Káthmándú.  Let trvá cca 30 minut. Po příletu do Káthmándú následuje transfer do hotelu v Káthmándú.
7. den: Celodenní  výlet do oblasti východně od Káthmándú. Nejprve navštívíme unikátní chrám Changu Naryan (památka Unesco). Poté pak zamíříme do patrně nejkrásnějšího královského města Nepálu -  Bhaktapuru. Bhaktapur leží cca 15 km východně od Káthmándú a  je dalším z bývalých královských nepálských měst. Centrum města se po rozsáhlé rekonstrukci zařadilo mezi skvosty světové chrámové architektury. Bhaktapur je významným střediskem řezbářské a hrnčířské výroby, kterou je možné sledovat přímo v ulicích města. V podvečer návrat do hotelu v Káthmándú.
8. den: Dopoledne  návštěva Patanu. Patan je jedním ze tří bývalých královských nepálských měst. Nachází se několik kilometrů jižně od Kathmandu. Centrem města je opět Durbar Square s hlavním chrámem Krishna, který zdobí 21 věžiček. Historické náměstí je plné nádherných staveb s vyřezávanými okny a římsami a paláců ze dřeva a červených pálených cihel. Odpoledne transfer na letiště a odlet z Káthmándú zpět do ČR.
9. den: Přílet do Prahy.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 07.03.2018 - 15.03.2018

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 48990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Dubai City tour (3 hodiny) Volno 300 Kč
příplatek: komplexní pojištění Volno 1170 Kč
příplatek: pokoj 1/1 Volno 6990 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Odlet Praha (základní cena) Volno 0 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotel 3* v Thamelu / Kathmandu.

Hotel 3/4* v Pokhaře.

Hotely této kategorie nabízí obvyklou vybavenost a rozsah služeb. S určitým přihlédnutím ke specifikům dané lokality. 2-3 lůžkové pokoje s příslušenstvím, TV, klimatizací.

STRAVOVÁNÍ

Snídaně v ceně pobytu.

Nepálská snídaně se poněkud liší od evropských standardů.  Mléčné či masné výrobky zde najdete jen výjmečně nebo v omezeném rozsahu.

Většinou jsou k dispozici vajíčka (na různý způsob), opečený brambor a dále pestrá nabídka ovoce a zeleniny. Samozřejmě, čaj nebo káva, pečivo či toust, džem a máslo (zpravidla jačí).

 

Jak v Kathmandu, tak i v Pokhaře je  v místě ubytování pestrý výběr restaurací s dostatečnou nabídkou a výběrem jídel jak místní, tak i mezinárodní kuchyně. Ceny oběda či večeře se pohybují kolem 300 - 600 NR (60 - 120 Kč). Ceny nápojů od 50 do 400 NR (cola, minerálka, džus, pivo, ...). 

PODROBNÝ POPIS

Zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál.

Pozn: Tento zájezd má nadstandartní rozsah služeb (letecký transfer z Pokhary zpět do Káthmándú, veškerá doprava v Nepálu v základní ceně)  i vyšší kvalitu hotelů, než ostatní naše zájezdy do Nepálu.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • leteckou dopravu z Prahy do Káthmándú a zpět, včetně letištních tax
  • letenku Pokhara - Káthmándú
  • 4x nocleh v hotelu 3* v Káthmándú
  • 2x nocleh v hotelu 3* v Pokhaře 
  • 6x snídaně
  • transfery autokarem v Nepálu dle programu
  • služby českého průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vízum do Nepálu - vyřizuje se na místě po příletu na letišti za poplatek 30 USD   

POZNÁMKY

Orientační ceny vstupného do památkových objektů (10 NR (nepálských rupií) = 2,2 Kč):

Durbar Square v Káthmándú - 1000 NR, Patan - 1000 NR, Bhaktapur - 1500 NR, Pašupatinath (Kathmandu) - 1000 NR, Boudanath (Káthmándú) - 400 NR, Changu Naryan - 300 NR.

Sarangkot / Pokhara - 50 NR, Devis Fall / Pokhara - 30 NR, jeskyně Gupteshwor / Pokhara - 100 NR


Let s přestupem v Doha nebo v Dubaji. Přesné časy letů budou upřesněny.


Více informací k nabídce našich zájezdů do Nepálu naleznete zde