DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Jihočeská pozdní gotika a renesance

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Třídenní zájezd zájemcům detailně přiblíží nejvýznamnější období rozkvětu umění a architektury v jižních Čechách. Navštívíme významné památky doby gotiky a renesance, které souvisí mj. s rodem Rožmberků a jejich příbuznými pány z Hradce. Společně s Petrem Kováčem připravil tento zájezd historik umění a pracovník jihočeské památkové péče Dr. Roman Lavička, mj. autor vynikající knihy Pozdně gotické kostely na rožmberském panství. Společně s ním navštívíme i místa, kam bychom se sami jen obtížně dostávali.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odjezd z Prahy v 6.30 hodin od Hlavního nádraží.
SOBĚSLAV - prohlídka kostel svatého Petra a Pavla, dvoulodního chrám s bohatou pozdně gotickou klenbou. CHVALŠINY - nádherný pozdně gotický kostel svaté Máří Magdalény, postavený v letech 1487 - 1507, kdy tuto obec vlastnili Rožmberkové. KÁJOV s proslulým poutním kostelem Nanebevzetí Panny Marie, dvoulodní kostel se síťovou hvězdovou klenbou z let 1471 - 1485, cenné původní vybavení - socha Trůnící Madony od Mistra Kefermarktského oltáře a pozdně gotických reliéf Smrti Panny Marie. Přesun do Českých Budějovic a ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu Spa Hotel Vita v centru města, čas na pozdní oběd. Odpoledne ČESKÉ BUDĚJOVICE - prohlídka hlavních uměleckých památek města, zejména dominikánský klášter s křížovou chodbou, solnice (renesanční sípka), masné krámy a Černá věž.

2. den: Dopoledne po snídani TŘEBOŇ, prohlídka zámku s rožmberskými renesančními interiéry, gotický augustiniánský klášter v Třeboni, který založili Rožmberkové, se slavnou sochou Třeboňské madony, která je jedním z nejvýznamnějších děl krásného stylu ve střední Evropě. Po obědě BOROVANY - bývalý klášter augustiniánů, dnes muzeum, a TRHOVÉ SVINY - kostel Nanebevzetí Panny Marie - původně raně gotický, který svoji novou podobu získal během pozdně gotické přestavby na přelomu 15. a 16. století - patří mezi nejvýznačnější památky pozdní gotiky v jižních Čechách. Noc ve čtyřhvězdičkovém hotelu Spa Hotel Vita v centru Českých Budějovic.

3. den: Po snídani celý den JINDŘICHŮV HRADEC - proboštský kostel P. Marie a jeho skvostná pozdně gotická Špulířská kaple, minoritský klášter s kostelem sv. Jana Křtitele s mimořádným pozdně gotickým náhrobkem Magdaleny z Gleichenu, prohlídka hradu a zámku v Jindřichově Hradci - reprezentativní gotické a renesanční sídlo rodu pánů z Hradce, kteří zastávali i významné funkce na královském dvoře: rytířský sál gotického paláce, jehož stěny zdobí Legenda sv. Jiří, vymalovaná roku 1338, zvláště dobře dochovaná pozdně gotická černá kuchyně, zelené renesanční pokoje renesančního zámku (unikátní skříň od slavného řezbáře Mistra IP), manýristický hudební pavilon Rondel. Pro zájemce možnost návštěvy Muzea fotografie. Pozdě odpoledne odjezd do Prahy.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 07.08.2020 - 09.08.2020

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Volno 4990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
1- lůžkový pokoj Volno 990 Kč
Komplexní pojištění Volno 120 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Volno 0 Kč
Kladno Volno 0 Kč
Praha Volno 0 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

1- a 2- lůžkové pokoje v hotelu 4* v centru Českých Budějovic

STRAVOVÁNÍ

snídaně formou bufetu.

PODROBNÝ POPIS

Zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour s.r.o. ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a jeho Klubem přátel Stavitelů katedrál.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • dopravu autokarem
  • 2x nocleh v hotelu   
  • 2x snídani
  • místní poplatek
  • osobní audio systém
  • služby průvodce CK

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • pojištění
  • vstupné do objektů

POZNÁMKY

Zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour s.r.o. ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a jeho Klubem přátel Stavitelů katedrál.