DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Island letecky (fly and drive)

OBJEDNÁVKA

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Ideální program, pro ty z vás, kteří chtějí strávit několik dní na Islandu.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 10.09.2023 - 14.09.2023

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Volno 40990 Kč
3. osoba Volno 37990 Kč
4. osoba Volno 36490 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Palubní zavazadlo (10 kg) Volno 1790 Kč
zavazadlo k odbavení 20 kg Volno 2400 Kč
Komplexní pojištění (osoba) Volno 600 Kč

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Odlet z Prahy na Island, přílet na letiště Keflavik kolem půlnoci (21:55 - 00:10). Vyzvednutí automobilu. Ubytování v hotelu v oblasti Keflaviku.
2.den: Dopoledne navštívíte geotermální oblast na poloostrově Reykjanes. Dále pak skalní útesy a pláže v oblasti Grindavíku. Další zajímavá místa po trase nebo s krátkou odbočkou):
Termální oblast Gunnuhver.
Festarfjall - nedaleko silnice č. 427 (nedaleko od Grindaviku) leží takhle překrásná sopka, pod kterou se nachází neméně krásná černá pláž. Zdejší útesy osidlují tisíce ptáků.
Krysuvík - útesy: 40 metrů vysoké útesy nedaleko Hælsvíku, ke kterým dojdete pěšky od silnice 427. Každoročně se na útesy stěhuje kolem 60 000 mořských ptáků. V závislosti na období tu můžeš vidět papuchalky, guillemoty, racky, kormorány chocholaté, alky nebo čejky.
Seltún - geotermální oblast, odbočka ze silnice č.42.
Odpoledne budete pokračovat směrem na město Selfoss a po jižním pobřeží  Islandu. Spatříte zasněžený vrcholek sopky Hekla a pod světoznámou sopkou Eyjafjallajökull se zastavíte u vodopádu Seljalandsfoss, kde se dá vstoupit i za jeho vodní stěnu. V soutěsce uvidíte další vodopád Gljúfrafoss a do třetice uskutečníte krátkou vycházku podél kaskády vodopádů na řece Skógá poblíž monumentálního šedesátimetrového vodopádu Skógafoss. Večer ubytování v hotelu
3.den: Na nejjižnějším mysu Islandu Dyrhólaey můžete obdivovat skalní bránu. A taky ptačí kolonie papuchálků. Po cestě se můžete pokusit  objevit vrak letadla Dakota DC3 (pláž Sólheimasandur), leží mezi mezi Skogarem a Dyrholay.
Letadlo Dakota v listopadu roku 1973 letělo z USA na Island. Ve špatných povětrnostních podmínkách a mlze piloti nenašli letiště v Keflavíku, zmatení přeletěli 100 km na jih a ve stresu přepnuli přívod paliva na záložní prázdnou nádrž. Nezbylo jim nic jiného, než s letadlem nouzově přistát na černou pláž Sólheimasandur nedaleko města Vik.
Odpoledne dorazíte do městečka  Vik. kde je známá černá pláž Reynisfjara, která je často označována za jednu z nejkrásnějších pláží na světě. Z černé oblázkové pláže vystupují čedičové sloupy s názvem Gardar. Z moře u pobřeží se vynořují prazvláštně vytvarované čedičové skály mající název Reynisdrangar. Večer ubytování v hotelu v oblasti Viku.
4.den: V tento den zamíříte  do oblasti tzv. Zlatého trojúhelníku (Islandská klasika, kterou každý musí vidět). Nejprve zavítáte do oblasti gejzírů. Při pěší procházce pohádkovou vřídelní krajinou, neminete ani "otce" Geysira (již téměř nečinný), ani "syna" o pár metrů opodál - gejzír Strokkur, který vystřikuje každých 10 minut proud horké vody až do výše 25 m. O pár kilometrů dále uvidíte nejznámější a prý i nejkrásnější islandský vodopád - Gullfoss ("Zlatý vodopád").
Dále přejedete k národnímu parku Thingvellir, kde byl v r. 930 vyhlášen první demokratický parlament na Islandu. Mj. zde můžeme spatřit i tektonickou puklinu Aldmannagjá, která oddaluje Evropu a Ameriku.
Večer ubytování v hotelu v oblasti Hveragerdi.
5.den: Ráno se můžete zastavit v městečku skleníků Hveragerđi a projít se mezi místními horkými prameny. Poté se vydejte na prohlídku hlavního města Islandu Reykjavíku. Uvidíte radnici, parlament, rybářský přístav či vodojem Perlan. Vynechat byste neměli návštěvu moderního kostela Hallgrímskirkja jehož fasáda připomíná varhany.
Alternativně se můžete cestou na letiště zastavit v proslulé Modré Laguně. Termální koupaliště Modrá Laguna patří k nejnavštěvovanějším místům na Islandu. V době hlavní sezony doporučujeme rezervovat návštěvu předem.
Kolem poledne v oblasti letiště Keflavik odevzdání pronajatého automobilu. Odpoledne odlet z Islandu zpět do ČR (15:00-20:55).  Přílet do Prahy ve večerních hodinách.

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Cena zájezdu je kalkulována pro min. 2 osoby, které jsou ubytovány v 2-lůžkovém pokoji.

V případě účasti 3 osob je zajišťován 3-lůžkový pokoj (pokud je v dané lokalitě v době objednávky k dispozici).

V případě účasti 4 osob jsou zajišťovány dva 2-lůžkové pokoje.


Ubytování na Islandu je dle trasy zájezdu na několika místech. Nejčastěji používané hotely:

Hotel Keilir, Keflavik

Hotel Hella, Hella

Hotel Dyrholaey, Vik

Hotel Ork, Hveragerdhi


PODROBNÝ POPIS

Co je Fly and Drive zájezd?
Poznávací zájezd pro individuální cestovatele se zajištěnými službami - letenkou, hotely a zapůjčením automobilu.
Váš itinerář je připraven tak, že vám nabízí možnost poznat nejzajímavější místa v dané destinaci, ale zároveň vám ponechává dostatek volnosti na vlastní přání a nápady, kam se zde ještě vydat.

Potřebné doklady k zapůjčením vozu:
- Platný řidičský průkaz
- Platební karta (Při vypůjčení vozu je zpravidla na kartě blokován depozit ve výši cca 2000 - 2500 eur. Tento depozit je zpět uvolněn po vrácení vozu.)

Půjčovné zahrnuje základní pojištění vozu (tzv. Collision Damage Waiver), které předpokládá určitou spoluúčast při poškození (do určité hodnoty). Na místě lze sjednat i připojištění vozu bez této spoluúčasti.

V rámci tohoto okruhu po Islandu ujedete cca 700 km.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letenku Praha - Keflavik a zpět
  • malé palubní zavazadlo (42x32x25cm)
  • 4x nocleh v hotelu
  • pronájem vozu na 4 dny
  • podrobný itinerář k trase zájezdu


ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • PHM a dálniční poplatky
  • místní poplatek (zpravidla 1-2 Eur / osoba / noc), platí se na recepci hotelu
  • zavazadlo k odbavení (20 kg,  je možné doobjednat)

POZNÁMKY

Při objednání zájezdu je potřeba uvést, kdo bude hlavním řidičem (tato osoba musí být zároveň i držitelem kreditní karty).


Cena za zájezd Fly and Drive je kalkulována pro 2 osoby. Je možné se ale zájezdu zúčastnit i jako jednotlivec. V tomto případě je k základní ceně účtován ještě příplatek, a to ve výši 50% ze základní ceny.  

Zájezd je připravován na základě dostupnosti přímých letů neděle - čtvrtek tak, aby byly co nejlépe využity dny na Islandu. Přímé lety z Prahy budou v tuto chvíli k dispozici od dubna do října vždy ve čtvrtek a v neděli. Na požádání lze připravit kratší variantu a itinerář o den zkrátit (čtvrtek - neděle), či připravit variantu programu s návazností na nepřímé lety i v jiném termínu. 

Upozornění: Cena zájezdu se může změnit dle aktuální dostupnosti cen letenek a hotelů.

Na období hlavní sezony (červenec - srpen) doporučujeme objednávat min 4 týdny před odletem!