DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Hotel Scandic Sjöfartshotellet 4*, Stockholm - letecky, 3 dny

OBJEDNÁVKA

DALŠÍ INFORMACE

  • Švédsko
    Švédsko Švédsko je jedním ze severských států na Skandinávském poloostrově v severní Evropě. Švédsko hraničí na západě s Norskem, na východě...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Stockholm se z velké části rozkládá na ostrovech, které jsou spojeny mnoha mosty. V moderním městě najdete stavby nevšedních designů, které společně s historickým centrem dávají nevšední nádech tomuto nádhernému městu. Neměli byste zapomenout na návštěvu Skansenu, kde jsou uchovány exponáty z celého Švédska, museum.V historickém centru Gamla Stan si můžete prohlédnout královský palác, ostrov Djurgarden pro změnu nabízí k prohlídce spousty muzeí.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 15.09.2023 - 17.09.2023

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 11690 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Příplatek za 1-lůžkový pokoj Volno 4790 Kč
Palubní zavazadlo (do 8 kg) Volno 1200 Kč
Zavazadlo k odbavení (do 23 kg) Volno 1690 Kč
Transfer z letiště Arlanda do hotelu (2-3 osoby) cena od Volno 3400 Kč
Transfer z letiště Arlanda do hotelu (4-6 osob) cena od Volno 4800 Kč
Komplexní pojištění Volno 180 Kč

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odlet z Prahy do Stockholmu. Individuální transfer do hotelu, ubytování, volno.
2. den: Snídaně. Pobyt ve Stockholmu, možnost individuální návštěvy místních památek a zajímavostí.
3. den: Snídaně. Individuální transfer na letiště a odlet ze Stockholmu zpět do Prahy.

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotel Scandic Sjöfartshotellet **** je hotel situovaný v živé stockholmské čtvrti Södermalm, jen 5 minut chůze od historického centra a 9 minut chůze od pláže. Ve všech pokojích je psací stůl a relaxační křeslo a v některých také varná konvice a župany. Hosté tu mají volný vstup do relaxační části se saunou a plně vybavenou posilovnou. Přístaviště trajektů Djurgården, odkud jezdí spoje do zábavního parku Gröna Lund a populárního muzea Vasa, je vzdálené 10 minut chůze. Hotel Scandic Sjöfartshotelle se nachází pouze 100 metrů stanice metra Slussen.

STRAVOVÁNÍ

V ceně zájezdu jsou snídaně formou bufetu. V nabídce hotelové restaurace Lighthouse jsou tradiční skandinávská jídla a pokrmy mezinárodní kuchyně. Hosté v ní mohou poobědvat i povečeřet. Do café baru Lighthouse si pak lze zajít na fairtradovou kávu, chlazené pivo a občerstvení

PODROBNÝ POPIS

Zájezd je určen pro individuální turisty. Cena na osobu vychází z aktuálně dostupných cen letenek v době přípravy této nabídky.


Co ve Stockholmu dále nevynechat:

  • Gamla Stan - Srdcem Stockholmu je jeho Staré Město, švédsky Gamla Stan. Středověké uličky se severskými suvenýry na každém rohu a klasickými švédskými restauracemi vás zcela pohltí. To "nej" Starého Města představuje malebné náměstíčko Stortorget s barevnými kupeckými domky a Královský palác, sídlo švédského krále. Královský palác lze běžně navštívit denně. Nenechte si ujít výměnu stráží každý den ve 12:15 h. Storkyrkan je nejstarším kostelem ve Stockholmu, v němž probíhala většina důležitých událostí královské rodiny - korunovace, svatby, pohřby. Za návštěvu stojí také nejužší ulička Stockholmu zvaná Mårten Trotzig Gränd, která disponuje 36 schody a místy nemá na šířku ani metr.

  • Djurgarden a muzeum ABBA - Jeden z největších stockholmských ostrovů Djurgården bývá označován jako "muzejní", protože na něm najdete hned několik významných - mnohdy světově - muzeí: Severské muzeum - největší muzeum v zemi, Muzeum lodi Vasa - uvidíte zde jedinou a téměř plně dochovanou loď ze 17. století, která se potopila krátce po svém vyplutí, Skansen - muzeum pod širým nebem vyprávějící o tom, jak se dříve žilo v různých částech Švédska, ABBA muzeum - interaktivní expozice věnovaná legendární švédské kapele. Djurgården toho nabízí mnohem více než řadu expozic. Jedná se o velmi oblíbenou lokalitu nejen turistů, ale hlavně místních - pro zeleň a lesy, krásné stezky, zábavní park či zámek Rosendal. Ostrov Djurgården bývá často označován centrem zábavy a odpočinku.

  • Nobelovo muzeum - Nobelovo muzeum se nachází přímo na náměstí Stortorget. Interaktivní formou vás seznámí jak s Nobelovou cenou a jejím laureáty, tak se samotným zakladatelem ocenění Alfredem Nobelem.

  • Stockholmská radnice - Určitě nevynechejte Stockholmskou radnici, dominantu města z červených cihel, která je zajímavá mimo jiné tím, že se v jejím Modrém sále každoročně 10. prosince vyhlašují noví laureáti Nobelovy ceny.

  • Riddarholmský kostel - Riddarholmský kostel se nachází v těsné blízkosti Gamla Stanu a je místem posledního odpočinku švédských králů.

  • Katarina Elevator - V případě Katarina Elevator se jedná o technickou stavbu, která se tyčí na druhé straně od mostu přímo nad Gamla Stanem. Název je matoucí, neboť výtah (= elevator) je zavřený, tudíž budete muset po svých, výhled ovšem stojí za to.

  • Ericsson Globe - Ericsson Globe je multifunkční aréna a domácí stadión švédské hokejové reprezentace ve čtvrti Globen City. Kromě sportovních nadšenců by ji měli vidět příznivci architektury, neboť se jedná o největší stavbu půlkulatého tvaru na světě.

  • Hagaparken - Ke Stockholmu neodmyslitelně patří rozlehlé a všudypřítomné parky. Tím nejznámějším je zřejmě Hagaparken, obrovská zelená plocha s lesy a jezery, která za slunného počasí přímo vybízí k tomu, abyste zde strávili odpoledne.

Vstupné (orientačně): Storkyrkan - od 60 SEK, Severské muzeum - od 140 SEK, Muzeum lodi Vasa - od 150 SEK, Skansen - od 140 SEK, ABBA muzeum - od 250 SEK, Nobelovo muzeum - od 120 SEK, Ericsson Globe - od 150 SEK, Katarina Elevator - zdarma

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - Stockholm a zpět
  • malé palubní zavazadlo (zpravidla 40x30x25cm, toto platí u letecké společnosti EuroWings)
  • 2x nocleh v hotelu
  • 2x snídaně

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění (storno zájezdu a léčebné výlohy)
  • zavazadlo k odbavení (možné přiobjednat)
  • transfer z letiště do hotelu (možné přiobjednat)
  • městský poplatek (splatný na recepci hotelu)
  • místní veřejná doprava
  • místní vstupné do objektů
  • služby průvodce či delegáta CK

POZNÁMKY

Cena transferu z letiště do centra města se liší. Zpravidla se pohybují v relaci od 3400 Kč za osobu.
Pokud máte zájem o transfery na oba směry je potřeba transfer zvolit v objednávce dvakrát.


Upozorňujeme, že využíváme více leteckých společností (EuroWings, Scandinavian Airlines..) a každá může mít časy letů trošku jiné. Liší se také rozměry a kalkulace zavazadel.

Více informací k nabídce našich leteckých eurovíkendů nejen do Stockholmu naleznete na:http://eurovikendy.slantour.cz/


Katalogové (internetové) ceny eurovíkendových zájezdů se mění v závislosti na aktuální dostupnosti letenek v ekonomické třídě i cenové nabídce hotelových pokojů. Obecně platí, že s čím větším předstihem zájezd objednáte, tím zpravidla získáte lepší (= nižší) cenu. Krátce před odletem může být cena stejného hotelu (zájezdu) již výrazně vyšší. Doporučujeme tedy objednávat tento typ zájezdů min. 1 měsíc před odletem. V případě, že objednáváte tento zájezd v kratší době, může se stát, že aktuálně dostupná cena letenek  bude vyšší, než původně kalkulovaná. Což se následně projeví ve výsledné ceně zájezdu. Na tuto skutečnost bychom vás, samozřejmě, upozornili obratem, po obdržení vaší objednávky.