DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Himaláje a trek pod Annapurnou

OBJEDNÁVKA

  • Himaláje

DALŠÍ INFORMACE

  • Typy zájezdů
    Typy zájezdů Do Nepálu nabízíme 2 základní  typy zájezdů. Tzv. expedice jsou zájezdy určené pro individuální klienty a nejsou doprovázeny českým průvodcem.
  • Nepál

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Aktuálně: speciální cena letenek do Nepálu, sleva 2000 Kč!

Program vás zavede k himalájským osmitisícovkám opravdu hodně blízko. Doslova na dosah ruky budete mít Annapurnu, Dhaulágirí či posvátnou Machapuchre (6995 m).  Program tohoto zájezdu je sestaven tak, aby jej mohl absolvovat každý běžný turista. Nevyžaduje žádnou velkou fyzickou zdatnost či zkušenost s vysokohorským prostředím a turistikou. Podstatnou část cesty tvoří nepříliš obtížný 5-denní trek v oblasti Annapurny spojený s výstupem na jeden z himalájských minivrcholků, tzv. Poon Hill (3190 m).  Seznámíte se však i s řadou místních UNESCO památek.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Sraz účastníků na letišti v Praze ve večerních hodinách. Odbavení k letu do Nepálu. Let s přestupem. (Na vyžádání je možný odlet též z Vídně.)

2. den: Přílet do Káthmándú ve večerních hodinách, transfer do hotelu (v centru Káthmándú - čtvrť Thamel) a ubytování.  Krátké seznámení (procházka)  s centrem Kathmandu - čtvrtí Thamel.

3.den: Během dne vyřízení povolení k návštěvě národního parku Annapurny a povolení k treku. Dopoledne procházka čtvrtí Thamel (historickým a turistickým centrem Káthmándú) a návštěva královského komplexu paláců na Durbar Square. Budete moci obdivovat nádheru newarské dřevěné architektury. Odpoledne návštěva Swoyambhu (památka UNESCO) - tzv. opičí chrám na kopci nad městem. Místo je významným centrem nepálského budhismu a nabízí nádherné vyhlídky na město i panoráma okolních hor.  
4. den: Transfer z Káthmándú do Pokhary. Pokhara (900 m n. m.) je jednoznačně nejnavštěvovanějším nepálským městem. Říká se, že oblast Pokhary patří k jedněm z nejkrásnějších míst na světě. Přispívá k tomu především úchvatné panoráma himalájských osmitisícovek nad městem i půvabné jezero Phewa. V podvečer procházka podél jezera Pheva po tzv. "Lakeside" promenádě. A dále centrem Pokhary s množstvím obchůdků a restaurací.

5. den: Po snídani transfer z Pokhary do Nayapulu (cca 90 min. jízdy) Po dobu treku lze zavazadla uschovat v hotelu v Pokhaře. V Nayapulu začíná vaše himalájské dobrodružství. Přejdete vysutý most přes řeku Modi a zamíříte k vesničce Birethanti (1030 m), kam se dostanete zhruba po 45 minutách chůze. Cesta dále mírně stoupá směrem k Tikhedungha (1540 m).  Pokračovat budete náročnějším výstupem (schody) až do Ulleri (2020 m).  Odpoledne ubytování v horské lodge (chatě) a odpočinek po cestě. Z údolí můžete obdivovat všechny horské velikány této oblasti. Především pak horský masív Annapurny.

Náročnost prvního dne:  První část (cca 2 hodiny) se jedná spíše o procházku kolem potoka resp. říčky.  Následně pak, zpravidla po obědě, následuje cca 2-hodinový úsek náročnějšího výstupu (= schody). 

6. den: Pokračování treku do Ghorepani (2900 m).  Ubytování v lodgi. Nádherné panoramatické výhledy na Annapurnu, Hiunchuli a Annapurnu South.

Náročnost druhého dne: Vesměs stoupání obdobně jako  v předchozí den. Dopoledne ještě poněkud strmější a náročnější úseky. Odpoledne pak již vesměs mírnější stoupání do Ghorepani. V nadmořské výšce kolem 3000 metrů se může objevit i sníh. Předpokládaná délka 7 hodin.

7. den: Časně ráno výstup na Poon Hill (3210 m), výhledy na osmitisícovky v oblasti - Annapurna, Dhaulagiri atd. Východ slunce na jednom z himalájských vrcholků pro vás bude dozajista životním zážitkem! Dále pokračování v cestě přes sedlo Deurali (3290 m) do Ban Thani (3270 m). Po cestě se nabízí řada úchvatných výhledů na okolní osmitisícovky. Odpoledne ubytování v lodgi.

Náročnost třetího dne:  V průběhu tohoto dne se může projevit vliv nadmořské výšky. Zejména ráno a dopoledne se budete pohybovat v nadmořské výšce nad 3.000 metrů. Odchod na výstup na Poon Hill  je v časných ranních hodinách, ještě za tmy - doporučujeme čelovky, teploty za jasné noci mohou klesat pod 0C (nezapomeňte teplé oblečení!). Výstup na Poon Hill je zpoplatněn - cca 100 NRP. Výstup trvá cca 1 hodinu. Z výstupu na Poon Hill se vrátíte zpět na lodge - na snídani a sbalení věcí. V případě fyzických problémů je tedy možné výstup na Poon Hill vynechat. Další trasa treku střídá výstupy i sestupy, některé poměrně příkré či dlouhé. Celkově je tento den nejdelším na tomto treku. Předpoklad příchodu do Tadapani je kolem 16. - 17. hodiny. Tedy celkem cca  2 hodiny výstup a sestup Poon Hill a 8 hodin na cestě z Ghorepani do Tadapani (včetně přestávky na oběd).

8. den: Sestup do Thadapani (2650 m) a dále do Ghandruku (1980 m). I při sestupu můžete sledovat himalájská panoramata. V této části treku na vás bude dohlížet především bájná Machapuchre (6995m).

Náročnost čtvrtého dne:  Poměrně jednoduchá část treku, většinou sestup. Trasa vede vesměs horským tropickým pralesem. Přechod do Ghandruku bude trvat cca 3-4 hodiny.

9. den: Po snídani váš čeká sestup z Ghandruku zpět do Nayapulu.

Náročnost pátého dne:  Poměrně jednoduchý úsek, vesměs sestup (v úseku před Kimchi poměrně strmé schody). Cca 5-6 hodin.

Odpoledne transfer zpět do Pokhary a ubytování v hotelu v Pokhaře.
10. den: Odjezd z Pokhary zpět do Káthmándú. Za jasného počasí možno kochat se výhledy na Ganesh Himal, Himala Chuli, Manaslu, Annapurnu. Cesta trvá cca 8 hodin.

Alternativně lze zvolit na tento zpáteční transfer přelet z Pokhary do Kathmandu. Odlet v dopoledních hodinách, let trvá cca 30 minut.

Odpoledne ubytování v hotelu v Káthmándú.

11. den:  V ranních hodinách transfer z hotelu na letiště a odlet zpět do Prahy. Přílet do Prahy ve večerních hodinách.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 30.03.2019 - 10.04.2019

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 47990 Kč
Akční cena (speciální cena letenek) Volno 45990 Kč
Akční cena (platí do 28. ledna) Vyprodáno! 42990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Jednolůžkový pokoj Volno 4990 Kč
Výlet Pašupatinath a Bhaktapur Volno 600 Kč
Komplexní pojištění Volno 1710 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Odlet Praha (základní cena) Volno 0 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotel 3* v Thamelu / Káthmándú. Nejčastěji hotel Grand Thamel. 

Hotel 3* v Pokhaře. Nejčastěji hotel Tara.

Hotely této kategorie nabízí obvyklou vybavenost a rozsah služeb. S určitým přihlédnutím ke specifikům dané lokality. 2-3 lůžkové pokoje s příslušenstvím, TV, klimatizací.

 

Horská chata (tzv. lodge) na treku. Jednoduše vybavené pokoje (2-3 lůžkové). Někdy s vlastním příslušenstvím, někdy společná sprcha a WC. 

STRAVOVÁNÍ

Snídaně v ceně hotelového ubytování.

Nepálská snídaně se poněkud liší od evropských standardů.  Mléčné či masné výrobky zde najdete jen výjmečně nebo v omezeném rozsahu.

Většinou jsou k dispozici vajíčka (na různý způsob), opečený brambor a dále pestrá nabídka ovoce a zeleniny. Samozřejmě, čaj nebo káva, pečivo či toust, džem a máslo (zpravidla jačí).

Stravování na treku v místních restauracích a lodgích. Dostatečný výběr místní kuchyně.

Jak v Káthmándú, tak i v Pokhaře je  v místě ubytování pestrý výběr restaurací s dostatečnou nabídkou a výběrem jídel jak místní, tak i mezinárodní kuchyně. Ceny oběda či večeře se pohybují kolem 300 - 600 NR (60 - 120 Kč). Ceny nápojů od 50 do 400 NR (cola, minerálka, džus, pivo, ...). 

PODROBNÝ POPIS

Součástí zájezdu je i nepříliš náročný trek v oblasti Annapurny. Nejsou nutné žádné předchozí trekové či expediční zkušenosti. Dostačující je průměrná fyzická kondice, kvalitní trekové boty, vhodné oblečení a lehký spacák (běžné lůžkoviny jsou k dispozici. Po dobu treku je ubytování zajištěno v jednoduchých ale čistých lodžích (= horská chata), pokoje s oddělenými lůžky pro 2-3 osoby. Stravování po dobu treku je dostupné v horských lodích v rozsahu odpovídajícím místním podmínkám.


Orientační ceny vstupného do památkových objektů (10 NR (nepálských rupií) = 2 Kč):

Durbar Square v Káthmándú - 1000 NR

Patan - 500 NR

Bhaktapur - 1800 NR

Pašupatinath - 1000 NR

Sarangkot / Pokhara - 60 NR

Devis Fall / Pokhara - 30 NR

jeskyně Gupteshwor / Pokhara - 100 NR


Polodenní fakultativní výlet Bhaktapur - uskuteční se v době pobytu v Káthmándú.

Bhaktapur, leží cca 15 km východně od Káthmándú. Je jedním z bývalých královských nepálských měst zapsaných na seznamu UNESCO. Centrum města se po rozsáhlé rekonstrukci zařadilo mezi skvosty světové chrámové architektury. Prohlednete si mj. palác PACHPANNA JHYALE ("Palác 55 oken"), pozlacenou vstupní branou LU DHOWKA ("Golden Gate") či pětipatrový chrám BHAIVARA NATH. Bhaktapur je rovněž významným střediskem řezbářské a hrnčířské výroby, kterou je možné sledovat přímo v ulicích města.


Fakultativní výlet Pašupatinath a stupa Boudha - uskuteční se v době pobytu v Káthmándú.
Chrámový komplex Pašupatinath leží na břehu posvátné řeky Bagmati. Chrám je dodnes místem pohřebních obřadů místních hinduistů, tzv. ghatů. Místo je přirovnáváno k indickému Varanásí, řeka Bagmati ústí do posvátné Gangy. Dále návštěva blízké stupy Boudha, jedné z největších na světě, a přilehlého budhistického kláštera.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letenku do Káthmándú a zpět 
  • 3x nocleh v hotelu 3* v Káthmándú 
  • 2x nocleh v hotelu 3* v Pokhaře 
  • 4x nocleh v lodge na treku
  • 4x snídani (Káthmándu, Pokhara)
  • transfery z letiště do hotelu a zpět v Káthmándú
  • místní doprava v Káthmándú (návštěva Swoyambhu) 
  • transfery autem z Káthmándú do Pokhary a zpět 
  • transfery autem z Pokhary do Naypulu / Phedi a zpět do Pokhary
  • místního nosiče na treku (jednoho na dvojici)
  • TIM (povolení na trek)
  • vstupné do Národního parku Annapurna 
  • služby průvodce CK

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

vízum do Nepálu - vyřizuje se na místě po příletu na letišti za poplatek 30 USD

místní dopravu (mimo výše uvedené transfery)

POZNÁMKY

Let s přestupem v Dubaji nebo Doha. 


V základní ceně zájezdu je kalkulována cena letenky do výše 20.000 Kč. V případě rezervace krátce před odletem může být již cena letenky vyšší. Z tohoto důvodu může být účtován menší doplatek k ceně letenky, nebo alternativně nabídnuto jiné letecké spojení.


Časový posun v Nepálu: zimní + 4.45 hodiny / letní + 3.45 hodiny.


Reportáž z jednoho z našich treků pod Annapurnou si můžete přečíst zde:

www.slanske-noviny.cz/dokumenty/11-expedice-ghorepani.pdf

Více informací k nabídce našich zájezdů do Nepálu naleznete zde