DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Helsinki s výletem do Tallinu, letadlem i lodí

OBJEDNÁVKA

DALŠÍ INFORMACE

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Helsinki patří k nejnavštěvovanějším městům severní Evropy. Náš letecký zájezd vám však nabízí i několik dalších výletů mimo tuto metropoli. Vyrazit můžete např. lodí do Tallinu či vlakem k majestátnímu hradu v Hamennllině.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Odlet z Prahy do  Helsinek (11:35 - 14:45). Ubytování v hotelu. Později odpoledne prohlídka centra města. Prohlídku hlavního města Finska Helsinek zahájíte procházkou po centru města na Senátní náměstí s katedrálou Tuomiokirkko, poté budete pokračovat k přístavu a na tržnici Kauppatori. Navštívíte také pravoslavnou Uspenského katedrálu

2.den: Dopoledne vyrazíte trajektem na  prohlídku námořní pevnosti Suomenlinna (UNESCO), která byla pro svůj význam v 18. století nazývána Gibraltarem severu.  Odpoledne  pak zamíříte Olympijský stadion kde můžete zavzpomínat slavná vítězství Emila Zátopka. Dále se pak vypravíte k památníku nejslavnějšího finského skladatele - Sibeliovu monumentu.

3.den: Fakultativní výlet do Tallinu. Ráno přeplujete trajektem z Helsinek do Tallinu. Plavba trvá cca 2 hodiny. Po připlutí do Tallinu se vydáte na prohlídka města a jeho historické části. Historické centrum Tallinu je zapsáno na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Celé historické centrum je obehnáno hradbami, které jsou jedny z nejzachovalejších v Evropě.  Navštívit můžete kostel sv. Olafa, jehož věž bývala nejvyšší stavbou v Evropě nebo pevnost Margareeta. Další zajímavostí je nejdéle fungující lékárna v Evropě - Radniční lékárna, nacházející se přímo na hlavním náměstí. Na hradním vrchu Toompea si pak prohlédnete katedrálu Alexandra Něvského a prezidentský palác. Ve večerních hodinách plavba zpět do Helsinek. 

4.den: Fakultativní výlet do města HameenlinnaHameenlinna leží cca hodinu jízdy vlakem od Helsinek. Rodné město skladatele Sibelia je rozloženo na okraji dlouhého úzkého jezera Vanajavesi. Dominantou města je hrad Hämeenlinna pocházející z 13. století a společně  s parkem Aulanko patří k nejvýznamnějším památkám města. Odpoledne návrat vlakem zpět do Helsinek.

5.den: Dopoledne individuální volno. Odpoledne odjezd  na letiště a odlet z Helsinek zpět do Prahy (17:35 - 18:45).

 

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 04.05.2023 - 08.05.2023

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Vyprodáno! 21990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Jednolůžkový pokoj Vyprodáno! 6490 Kč
Výlet Hamenlinna Vyprodáno! 650 Kč
Výlet Tallin Vyprodáno! 1200 Kč
Výlet Tallin / děto do 16 let Vyprodáno! 950 Kč
Komplexní pojištění Vyprodáno! 300 Kč
zavazadlo k odbavení Vyprodáno! 1650 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotel 3* v centru Helsinek.

Standartně ubytování v 2-lůžkových pokojích. Případně v 1-lůžkovém pokoji (na vyžádání, povinný příplatek). Nebo v pokoji 3-lůžkovém (v případě objednávky 3 osob).

STRAVOVÁNÍ

Snídaně v hotelu.

Další stravování - v centru Helsinek najdete řadu restaurací a bister různé cenové úrovně.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - Helsinki a zpět 
  • palubní zavazadlo (8 kg, 55x45x23cm)
  • 4x nocleh v hotelu 3* (2-lůžkové pokoje)
  • 4x snídaně
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • místní dopravu
  • vstupné do objektů a památek
  • zavazadlo k odbavení
  • místní poplatek (platí se na recepci hotelu)