DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Francie, zámky na Loiře (fly and drive)

OBJEDNÁVKA

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Údolí Loiry a proslulé zámky v této oblasti patří k nejkrásnějším místům Francie.  Zámků v této oblasti se nachází více než 100, především z dob renesance.
V rámci vašeho zájezdu si můžete vybrat k návštěvě ty nejkrásnější.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 31.08.2023 - 03.09.2023

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Volno 19990 Kč
3. osoba Volno 18990 Kč
4. osoba Volno 18490 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Volno 240 Kč
zavazadlo k odbavení 23 kg Volno 1800 Kč

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: V dopoledních hodinách přílet do Paříže. Vyzvednutí automobilu v půjčovně na letišti. Přesun z Paříže do Orléans. Po cestě doporučujeme prohlídku alespoň jednoho ze zámků či katedrál, kolem kterých budete projíždět. Můžete navštívit zámek Versailles či katedrálu v Chartres. Versailles je město v západní části metropolitní oblasti Paříže ve Francii, světově proslulé svým stejnojmenným zámkem a parkem, zapsanými na seznamu UNESCO. Zámek ve Versailles patří k těm největším a nejkrásnějším zámkům na světě. Jeho výstavbu započal v 17. století "král Slunce" Ludvík XIV. a trvalo takřka 50 let, než byl dokončen. Chartres je historické město ve Francii, které leží na malém skalnatém návrší na levém břehu řeky Eure. Katedrála v Chartres je nejvýznamnější mariánskou svatyní ve Francii. Tomu odpovídá i její architektonické ztvárnění. Je vyšší než Notre Dame v Paříži a patří k největším svého druhu. Od centra Paříže je vzdálené 17,1 km. Ve večerních hodinách příjezd do města Orléans, které je hlavním městem regionu na horním toku Loiry. Ztělesňuje rozptýlení a možnosti velkého města, ale zároveň se chlubí maloměstským charakterem, kde se lidé vzájemně poznávají a zdraví. Pomyslnou třešničku na dortu orléanské architektury ztělesňuje gotická katedrála, která je skutečně magickým místem města. Ubytování a nocleh v hotelu.

2. den: Ráno po snídani přesun z Orléans do města Tours. Město Tours díky svým muzeím, obchodům, restauracím a pěkně zrekonstruovaným starým budovám rozhodně stojí za návštěvu. Za vlády Ludvíka XI. bylo dokonce hlavním městem Francie. Dnes je nejkouzelnějším městem na Loiře a oplývá uhlazenou atmosférou. Nejkrásnější je dnes čtvrť St.-Julien, kterou ohraničuje řeka. Je plná módních restaurací a starožitnictví. Po cestě máte možnost navštívit některé z mnoha místních zámků. Zámek Chambord je největší ze zámků na Loiře ve střední Francii. Návštěvníci si tu mohou sami projít nekonečný labyrint pokojů, chodeb, arkád, věží a schodišť a na terasách se kochat úchvatným pohledem do okolního parku. Za prohlídku stojí kočár z roku 1871, kaple dostavěná Hardouinem Mansartem, králova ložnice, státní apartmány i pokoje královny. Zámek Villandry  nebyl zamýšlen jako sídlo krále ani dvora, takže vznikl prostý a relativně jednoduchý zámeček ve tvaru podkovy otevřené do údolí, skrze něž protékají řeky Cher a Loira. Byl obklopen ornamentální zahradou, představující nenásilný přechod mezi zámkem a okolní krajinou. Později byl zámek přestavěn a původní renesanční zahrada byla přeměněna na tehdy populární anglický park. Královský zámek Blois byl rezidencí sedmi francouzských králů a devíti královen. Je širokospektrou sbírkou umění a dějin oblasti zámků na Loiře. Dvůr, kterému vévodí majestátní schodiště Františka I. Francouzského, je obklopen 4 křídly v různých stavebních slozích, pravým výkvětem francouzské architektury.
Nocleh v hotelu v Tours.

3. den: Po snídani doporučujeme vydat se na prohlídku vybraných okolních zámků. Doporučujeme zámek Chenonceau a Amboise. Zámek Chenonceau neboli také "Zámek šesti žen" je výjimečnou památkou, vyznačující se originální polohou nad řekou Cher.  Zvenku podtrhují zahrady Kateřiny Medicejské a Diany z Poitiers eleganci jedinečné krajiny mezi nebem a vodou.  Od Zelené zahrady navržené Bernardem Palissy po italský labyrint a květinový soulad v užitkové květinové zahradě. Královský zámek Amboise je významným místem francouzských dějin a jedná se o památku zapsanou na seznamu UNESCO. Zámek je významným místem francouzských dějin: byl sídlem královského dvora Karla VIII. a Františka I. Četní evropští vzdělanci a umělci zde pobývali zejména v době renesance, jako např. Leonardo da Vinci, který je pohřbený v zámecké kapli. Zámek Azay-le-Rideau, mistrovské dílo renesanční architektury, jeden z prvních renesančních zámků je postavený na malém ostrůvku na řece Indre, nedaleko jejího ústí do Loiry. Zámek také stojí za to vidět i uvnitř, protože expozice je velice rozsáhlá a dobře dochovaná. Za zhlédnutí stojí i noční show, kdy je zámek osvětlován světly různých barev. Světelná show je po celou dobu doprovázena zvukovými efekty a dobovou hudbou. Nocleh v hotelu v Toursu.

4. den: Po snídani odjezd zpět do Paříže. Po cestě můžete buď navštívit další z památek, které jste při cestě z Paříže nestihli nebo si můžete prohlédnout například zámek ve Fontainebleau. Je jen málo francouzských zámků, které by svým návštěvníkům byly takovou "historickou pokladnicí", jakou je Fontainebleau. Rozsáhlý zámecký komplex je mozaikou budov, které se v průběhu staletí rozrůstaly kolem středověkého hradu až do konce pádu druhého císařství v roce 1870. Od první poloviny 16. století, kdy se z jiskry stal architektonický plamen a František I. Francouzský označil Fontainebleau za svůj domov, začal jej využívat či jen navštěvovat nespočet znějících jmen. V roce 2014 došlo k znovuotevření divadla, jež tento zámek hostí. V odpoledních hodinách vrácení auta a odlet z Paříže zpět do Prahy.

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Cena zájezdu je kalkulována pro min. 2 osoby, které jsou ubytovány v 2-lůžkovém pokoji.

V případě účasti 3 osob je zajišťován 3.lůžkový pokoj.

V případě účasti 4 osob jsou zajišťovány dva 2-lůžkové pokoje.

PODROBNÝ POPIS

Co je Fly and Drive zájezd?
Poznávací zájezd pro individuální cestovatele se zajištěnými službami - letenkou, hotely a
zapůjčením automobilu.
Váš itinerář je připraven tak, že vám nabízí možnost poznat nejzajímavější místa v dané destinaci, ale zároveň vám ponechává dostatek volnosti na vlastní přání a nápady, kam se zde ještě vydat.

Potřebné doklady k zapůjčením vozu:
- Platný řidičský průkaz
- Platební karta

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letenku Praha - Paříž a zpět
  • malé palubní zavazadlo (8 Kg)
  • 3x nocleh v hotelu 3*
  • 3x snídani
  • pronájem vozu na 4 dny
  • podrobný itinerář k trase zájezdu


ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • PHM a dálniční poplatky
  • místní poplatek (zpravidla 1,5 - 3,5 Eur / osoba / noc), platí se na recepci hotelu
  • zavazadlo k odbavení (23 Kg)

POZNÁMKY

Při objednání zájezdu je potřeba uvést, kdo bude hlavním řidičem (tato osoba musí být zároveň i držitelem kreditní karty).


Cena za zájezd Fly and Drive je kalkulována pro 2 osoby. Je možné se ale zájezdu zúčastnit i jako jednotlivec. V tomto případě je k základní ceně účtován ještě příplatek, a to ve výši 50% ze základní ceny.  


Upozornění: Cena zájezdu se může změnit dle aktuální dostupnost a cen letenek a hotelů.