DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

BRATISLAVA - BUDAPEŠŤ - VÍDEŇ

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

RENOIR - VELIKÁN IMPRESIONISMU
RAFAEL A MICHELANGELO - GÉNIOVÉ VRCHOLNÉ RENESANCE


Podzimní exkurze do tří měst na Dunaji nabídne atraktivní podzimní výstavy a expozice v Bratislavě, Budapešti a ve Vídni. 

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: BRATISLAVA
Ráno odjezd v 06.00 hodin z Prahy, technické zastávky cestou. Návštěva nově otevřené SLOVENSKÉ NÁRODNÍ GALERIE a prohlídka centra města Bratislavy, ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu v centru Bratislavy a volno.
2. den BUDAPEŠŤ
Po snídani v 07.30 odjezd do Budapešti (200 km), příjezd do Szépművészeti Múzeum a prohlídka velké výstavy věnované IMPRESIONISTICKÉMU MALÍŘI RENOIROVI. Kolem 18.00 odjezd do Bratislavy, noc v hotelu v centru Bratislavy.
3. den VÍDEŇ
Po snídani v 08.30 odjezd do centra Vídně (80 km), dopoledne návštěva výstavy o malíři RAFAELOVI A JEHO TAPISÉRIE PRO SIXTINSKOU KAPLI V ŘÍMĚ v Uměleckohistorickém muzeu a odpoledne výstavy MICHELANGELO A JEHO NÁSLEDOVNÍCI v Albertině. Odjezd z Vídně v 17.30 hodin, příjezd do Prahy kolem 22.00 hodin.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 18.11.2022 - 20.11.2022

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Vyprodáno! 5790 Kč
Slevy Kapacita Cena
program bez ubytování Vyprodáno! -1500 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Vyprodáno! 180 Kč
Vstupenka Výstava Renoir (Budapešť) /plná Vyprodáno! 510 Kč
Vstupenka Výstava Renoir (Budapešť) /senior 62+ Vyprodáno! 450 Kč
1- lůžkový pokoj Vyprodáno! 1490 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Vyprodáno! 0 Kč
Praha Vyprodáno! 0 Kč
Humpolec (Vystrkov) Vyprodáno! 0 Kč
Jihlava (Pávov) Vyprodáno! 0 Kč
Brno Vyprodáno! 0 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

1- a 2- lůžkové pokoje v hotelu Safronn**** v centru Bratislavy

STRAVOVÁNÍ

snídaně v hotelu

PODROBNÝ POPIS

Budapešťské Szépművészeti Múzeum (Muzeum krásných umění) nabízí po skvělé výstavě Hieronyma Bosche a El Greca další vynikající výstavu věnovanou slavnému impresionistickému malíři Renoirovi. Pierre-Auguste Renoir o sobě tvrdil, že ho krásné ženy přivedly k aktům a že bez dívčí nahoty by se nikdy nestal malířem. Lišil se tom od Moneta, který se téměř výhradně věnoval krajinomalbě. Monet a Renoir patřili k nejvýraznějším osobnostem pařížských impresionistických výstav. Na výstavě v Budapešti uvidíme nejslavnější Renoirovy modelky! Představena budou také méně známá díla, která byla vystavena nebo uchovávána v soukromých sbírkách v Maďarsku během první polovině 20. století. Dominovat však budou především zápůjčky nejslavnějších obrazů z Francie a USA. Pro velkou výstavu připravili kurátoři Cécile Girardeauová z pařížského Musée de l'Orangerie, Anne-Sophie Kovácsová ze Szépművészeti Múzeum a Paul Perrin z pařížského Musée d'Orsay.
Vídeňské Uměleckohistorické muzeum (Kunsthistorisches Museum) nabízí velice zajímavou výstavu o malíři Rafaelovi, který byl vedle Michelangela a Leonarda da Vinci hlavním představitelem vrcholné renesance. Muzeum představí jeho málo známou tvorbu, která ale byla ve své době mimořádně oceňována: monumentální tapisérie. Rafael pro papež Lev X. (1475-1521) vytvořit sérii apoštolů a jejich životů, které byly určeny pro slavnostní výzdobu Sixtinské kaple v Římě. Podle jeho předloh se pak díla vyráběla v Bruselu v nejvyšší kvalitě z jemného hedvábí a nití z drahých kovů. 
Další výstavu, která dalším je unikátním pohledem do dějin vrcholné renesance, připravuje vídeňská Albertina: Michelangelo a jeho následovníci. Podíváme se do "kuchyně" velkého mistra, protože představeny budou jeho velice vzácné kresby a projekty. Michelangelo kresby považoval za pouhé pracovní pomůcky. Proto jsou tak často upatlané, zacákané a osahané. Choval se k nim téměř macešsky. Tím se výrazně lišil od svého rivala Leonarda da Vinciho, který skici považoval za plnohodnotné dílo a prodával je sběratelům stejně jako obrazy. Michelangelo s nimi prý raději zatápěl v krbu, než aby je schovával pro další generace jako relikty svojí geniality. Jen několika žákům či kolegům je občas daroval, ne však pro umělecké sbírky, ale k napodobování, aby se sami podle jeho vzoru naučili kreslit. Božské umění kresby! V kresbách si Michelangelo promýšlel první nápady, dělal si i detailní studie lidské anatomie, které pak jako pomůcku použil v malbách a sochách a svým zákazníkům pomocí kresebných skic naznačoval podobu budoucích projektů, ať už to byl náhrobek pro papeže Julia II. nebo kopule vatikánské baziliky sv. Petra.
V Bratislavě prošla náročnou rekonstukcí Slovenská národní galerie. Nové otevření budovy v březnu 2023 vedení instituce chápe jako komplexní restart a jedinečnou příležitost ukázat, co znamená být moderní galerií a kulturní institucí v digitálním věku. Zpřístupněn a otevřen bude celý areál, včetně Letního pavilonu, ale také nové Travertinové zahrady, náměstí Karola Vaculíka a městského systému podloubí. Prohlídka bude soustředěna i na nové expozice, které se připravují.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • 2x ubytování
  • 2x snídaně
  • služby průvodce
  • místní poplatek

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • pojištění
  • vstupy do objektů a na výstavy

POZNÁMKY

Vstupenky na výstavu Renoir (Budapešť) - pro zájemce o tuto výstavu zajišťujeme vstupenky předem. Zakoupení vstupenek až na místě nemůžeme garantovat.
Vstupenky na ostatní výstavy ve Vídni a do galerie v Bratislavě bude možné zakoupit až na místě.
Případné volné nebo zlevněné vstupenky s novinářskou akreditací si dotyčný zařizuje dopředu sám osobně. 


Zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál. Průvodcem bude historik umění PhDr. Peter Kováč.