DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Berlínské jarní výstavy: Hugo van der Goes a Monetova Imprese - východ slunce

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Berlínská státní muzea nabízí soubornou výstavu Huga van der Goese, který patřil mezi nejvýznamnější evropské malíře druhé poloviny 15. století. Nikdy dosud nebyla výstava tohoto vynikajícího malíře!

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odjezd z Prahy od Hlavního nádraží v 6.00 hodin, technické zastávky během cesty. Po příjezdu do Berlína návštěva výstavy Huga van der Goese v berlínské Obrazárně, odpoledne Museum Barberini v Postupimi a výstava o Monetovu obrazu Imprese, odjezd na ubytování a noc v tříhvězdičkovém hotelu v Berlíně.

2. den: Návštěva nových expozic Berlínského státního muzea (umění starého Egypta, antické umění, renesanční a gotické sochařství a byzantská kolekce) nebo Humboltova fóra s novou úžasnou expozicí umění Afriky (slavné Beninské bronzy), Oceánie a předkolumbovské Ameriky (doporučujeme!). Komentovaná prohlídka v Bode Museum bude soustředěna na díla pozdně gotických a renesančních předchůdců a vrstevníků malíře Hugo van der Goese. V 18.00 odjezd zpět do ČR. Příjezd do Prahy kolem 23.00 hodin.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 20.05.2023 - 21.05.2023

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 4490 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Balíček vstupenek Volno 800 Kč
Jednolůžkový pokoj Volno 1490 Kč
Komplexní pojištění Volno 120 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Praha Volno 0 Kč
Slaný Volno 0 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

 Ubytování v hotelu dle programu.

STRAVOVÁNÍ

Snídaně v hotelu.

PODROBNÝ POPIS

Během cesty autobusem budou přednášky k dílu Hugo van der Goese a k historii vzniku Monetova slavného obrazu Imprese.

Berlínská Státní muzea nabízí soubornou výstavu Huga van der Goese, který patřil mezi nejvýznamnější evropské malíře druhé poloviny 15. století. Byl dědicem umění Jana van Eycka, pracoval pro bohaté evropské zákazníky a jeho obrazy nadšeně obdivovali ve Florencii i Botticelli a Leonardo da Vinci. Uprostřed úspěšné kariery se Hugo van der Goes nečekaně zbavil veškerého majetku a odešel do kláštera Roode Klooster u Bruselu. Pravidelně tam maloval, ale opakovaně trpěl i psychickými záchvaty a depresemi. Hugo van der Goes je jakýmsi Vincentem van Goghem pozdní gotiky a severské renesance! Nikdy dosud nebyla výstava tohoto vynikajícího malíře!

Museum Barberini v Postupimi nabízí rozšířenou reprízu pařížské výstavy Imprese, východ slunce. Bilance je věnována slavnému obraz francouzského impresionistického malíře Clauda Moneta, který namaloval právě před 150 lety. Název impresionismus byl odvozen od jména tohoto obrazu. Výstava nabídne toto výjimečné dílo v souvislostech motivu východu nebo západu slunce, jak se objevuje v dílech umělců od doby renesance až do 20. století. Ústředním exponátem je pochopitelně Monetova Imprese zapůjčená z Paříže.

Autokarový zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou Petra Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál, což je klub čtenářů knih Petra Kováče. Zájezd připravil a provádí historik umění PhDr. Peter Kováč.

Balíček vstupenek - zahrnuje vstup na výstavu Hugo van der Goes a také do muzea Barberini.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • autokarová doprava
  • 1x ubytování
  • 1x snídaně
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění
  • vstupy do objektů 
  • místní poplatek (platí se na recepci hotelu při příjezdu)