DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

BERLÍN: Franz Hals, velikán holandského umění zlatého věku

Londýnská Národní galerie a amsterodamské Rijksmuseum připravily obsáhlou retrospektivu díla malíře Franze Halse, vedle Rembrandta a Vermeera nejslavnějšího umělce zlatého věku holandského umění. Celá výstava je kompletně reprízována v Obrazárně Státních muzeí v Berlíně. Zájemcům nabídne jedinečnou konfrontaci s umění Petera Paula Rubense, Johannese Vermeera, Jacoba van Ruisdaela a Rembrandta, jejichž obrazy jsou velice kvalitně a mistrovskými díly zastoupeny ve stále expozici Obrazárny.

PROGRAM ZÁJEZDU

Ve středu ráno v 06.15 hodin odjezd od Hlavního nádraží v Praze.
Příjezd do Berlína a prohlídka výstavy Franze Halse a komentovaná prohlídka stále expozice Obrazárny věnované zejména vlámskému a holandskému umění 17. století. 
Odpoledne volno v centru města.
Odjezd z Berlína v 17.30, příjezd do Prahy kolem 23.50 hodin.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 28.08.2024 - 28.08.2024

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 1890 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Volno 60 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Volno 0 Kč
Praha Volno 0 Kč

PODROBNÝ POPIS

Roku 1610 se Frans Hals zapsal do haarlemského cechu malířů sv. Lukáše, kde byl v roce 1644 jako uznávaný malíř zvolen do představenstva. Ačkoli byl uznávaným portrétistou a dostával dobré honoráře, měl neustále problémy s dluhy. Jeho podobizna Jaspara Schade patří k deseti nejcennějším obrazům v České republice. Halse bezmezně obdivoval Édouard Manet, který se na jeho obrazech učil svěžímu a volnému malířskému rukopisu. Jeho obrazy působí velice živě. Stal se i největším z malířů skupinových portrétů, což byla holandské specifické téma. Díky svému talentu a bystrému pozorování lidí, nejsou na podobiznách idealizované tváře, ale v jejich výrazech lze spatřit i osobnost portrétovaného.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupy na výstavy
  • pojištění

    Pozn.: Vstupenky na výstavu budeme zajišťovat předem, ale v tuto chvíli ještě není známa jejich cena. Jakmile bude cena vstupenek stanovena, oslovíme vás s nabídkou, zda o zakoupení vstupenky budete mít zájem.

POZNÁMKY

Zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál. Průvodcem bude historik umění PhDr. Peter Kováč.




OBJEDNÁVKA ZÁJEZDU/POBYTU