DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Bruggy a Gent malíře Jana van Eycka

DALŠÍ INFORMACE

  • Bruggy - Benátky severu
    Bruggy - Benátky severu Bruggy bývají často označovány jako "Benátky severu", jelikož jsou protkány sítí kanálů, tvořených řekou Reie. Plavba čluny po městských...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Autokarový zájezd bez nočních přejezdů!

Zájezd je věnován dvěma historickým městům Belgie: Gentu a Bruggám a géniovi v dějinách malířství Janu van Eyckovi. 

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odjezd z Prahy v 6.00 hodin od Hlavního nádraží v Praze (parkoviště nad stanicí metra), technické zastávky cestou. Kolem poledne Seligenstadt, malebné historické město v Hesensku, ležící na levém břehu Mohanu. Staré hrázděné domy, středověký palác císaře Fridricha II. z přelomu 12. a 13. století a románský dům na náměstí. Město je rodištěm malíře Hanse Memlinga, který se stal v druhé polovině 15. století nejvýznamnějším umělcem v Bruggách a navázal na odkaz Jana van Eycka. Ubytování v Belgii.

2. den: Dopoledne návštěva velkolepé výstavy Jana van Eycka v muzeu v Gentu se zápůjčkami jeho obrazů z nejslavnějších muzeí v Evropě a USA. Odpoledne po výstavě prohlídka historického centra města Gentu: gotické domy na nábřeží Graslei, středověká tržnice, renesanční radnice, hraběcí hrad postavený po vzoru křižáckých hradů, zbytky opevnění, kostel sv. Mikuláše a katedrála sv. Bavona. Odjezd do Brugg a ubytování v hotelu Ibis v centru města, orientační noční procházka osvětlenými Bruggami.

3. den: Celý den Bruggy, město, kde Jan van Eyck prožil většinu života - návštěva hlavních památek: velké tržiště s domy měšťanů a náměstí Burg s gotickou radnicí (sochařská výzdoba konzol z doby sochaře Slutera), gotický kostel P. Marie (Michelangelova proslulá Madona z roku 1503 až 1506, náhrobky vévody Karla Smělého a jeho dcery Marie, středověké náhrobky, velký oltář Boschova vrstevníka Bernarda van Orly, zasedací prostory rytířů Zlatého rouna), špitál sv. Jana (největší soubor díla malíře Hanse Memlinga - nejvýznamnějšího pokračovatele v odkazu Jana van Eycka), katedrála Spasitele, odpoledne Groeningemuseum se stálou expozicí nejslavnějších obrazů malířů flámské pozdní gotiky (Hugo van der Goes - Smrt P. Marie, Gerard David - obrazy soudů a triptych sv. Jana Křtitele, Hieronymus Bosch je zde zastoupen triptychem Posledního soudu). Součástí prohlídky bude i projížďka lodí po Bruggách - celé město je totiž propojeno sítí vodních kanálů, takže připomene italské Benátky. A večer ochutnáme také místní gastronomickou specialitu: vařené mořské mušle na víně. Noc v Bruggách.

4. den: Zastávka v Německu v Bonnu nebo ve Frankfurtu nad Mohanem - místo bude aktualizováno, až budou zveřejněny nejatraktivnější výstavy, které se v Německu konají. Příjezd do Prahy v nočních hodinách.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 25.03.2020 - 28.03.2020

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 9990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
komplexní pojištění Volno 200 Kč
1-lůžkový pokoj Volno 3490 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Praha Volno 0 Kč
Slaný Volno 0 Kč

PODROBNÝ POPIS

V Gentu navštívíme výstavu Jana van Eycka, evropskou kulturní senzaci roku 2020. Už Albrecht Dürer stál před díly tohoto malíře v ohromení. Realismus v detailech, magičnost v celkovém působení. Malíř neopomněl zanést i za nehty Panny Marie trochu špíny, aby to byla nejen nebeská královna, ale i pozemská dívka současně. Toto vše divák spatří z bezprostřední blízkosti. Poprvé v historii se do Gentu dostanou z celého světa nejvýznamnější obrazy Jana van Eycka! Gigantický projekt souvisí s dokončením restaurování slavného Gentského oltáře bratří van Eycků.

V Bruggách strávíme dvě noci a celý den přímo v centru tohoto nejkrásnějšího města Evropy. Město má kompletně zachovalou středověkou síť ulic a uliček i vodních kanálů, které město spojovaly s mořským přístavem. Najdeme tam brány městského opevnění, četné mosty a můstky, staré přístaviště poeticky nazvané Jezírko lásky, středověký špitál, kláštery a kostely, původní městské tržiště, přečetné měšťanské domy a paláce i gotickou radnici. Pouze italská Siena a Benátky nebo španělské Toledo mohou návštěvníkům nabídnout podobné zážitky. 

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • 3x nocleh v hotelu
  • 3x snídani
  • vstup na výstavu Jana van Eycka v Gentu
  • dopravu autokarem
  • služby průvodce CK
  • osobní audiosystém

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění
  • ostatní vstupy 

POZNÁMKY

Zájezd speciálně tematicky připravil a provádí historik umění PhDr. Peter Kováč, odborník na evropskou gotiku a renesanci. Autokarový zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a s jeho Klubem přátel Stavitelů katedrál.